Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: c9cbf0c11fadb4dfd33aa8e1194ecab9

Lidl – like ille som sitt rykte?

Lier-nett har besøkt Lidl på Lierstranda. Hvor billig er egentlig kjeden? Hvordan er kvaliteten på produktene? Hvorfor er alle så opptatt av Lidl?

En ting er sikkert, det ikke alt for store kjøpesenteret var smekkfullt av folk. Liunger og sikkert Drammensere går mann av huse for å sjekke det nye kjøpesenteret.

Det var ikke så billig.. Stort sett koster varene det samme hos Lidl, som hos de norske kjedene. Øl- krigen som ble lansert i media for noen måneder siden ble det i alle fall ikke noe av. Du får billigere øl hos Rema. Ellers kostet ting omtrent det samme som vi er vant til.

Lokketilbud. Noen lokketilbud var det jo. Kaffe til under 15 kroner kiloen er billig. Så får det ikke hjelpe at den smakte så som så. Du får sikkert Norges billigste kopicola her, men med mitt forbruk på 2-3 liter pr. måned er det ikke snakk om store beløp uansett.

Sleipe priser. Prisene er naturligvis psykologisk riktige. Ei pakke sigaretter koster under 50 kroner. Det virker svinebillig helt til man oppdager at grisene selger 19-pakninger i stedet for 20-pakninger. De smakte ikke noe særlig de heller.

God Jul Nidar er ikke lenger de verste til å ødelegge julestemningen. Lidl flesker til med julegodteri allerede nå. Hvem er det som kjøper julegodteri i september? Dette er skikkelig provoserende.

I kassa var det kø , lang som et vondt år. Damen som skulle ta i mot betaling slo feil, og en overordnet kom raskt til stedet. – Slitsom dag? , spurte jeg. – Ja, det har vært slik siden vi åpnet, og jeg har ikke hatt en eneste pause så langt. Klokka var halv fire, og butikken hadde vært åpen siden ni. Ikke så mye som en strekk på beina på seks og en halv time. Lidl kommer nok ikke til å bidra til mye når det gjelder krav til arbeidsmiljø i handelsnæringen.

Konklusjon. Det er spennende å prøve nye varer. Tyskerne produserer mye godt (for eksempel øl og biler). Og noen ting som er billige – selv om det smaker så som så. Om man driter i at dette er kapitalisme på høyt nivå, at det bare er 19 sigaretter i den tilsynelatende billige pakka, at jula varer hele året, og at de ansatte ikke får ta pauser – er Lidl et spennende sted. Jeg tror ikke jeg kommer til å spare noe særlig på at Lidl kom til Lier, men jeg ser ikke bort fra at jeg stikker innom nå og da og raker med meg noen lokkevarer.

Forrige artikkel:FotoutstillingNeste artikkel:Lier-nett kommer til å forsvinne snart!
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode