Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 40b0fa98b768be8b228b9b1ee0b66fb1

Økt etterspørsel

- Vi har som mål å dyrke 80 mål salat i 2009 hvis markedet vil ha det, sier Anders Hørthe i Sylling

Det utgjør i tilfelle langt mer en det Staten har satt som mål, at de økologiske produktene skal utgjøre 15 prosent av produksjon innen 2015.

Nå dyrker Hørthe Gård 45 mål økologisk salat på leid areal. Bortsett fra Bjarne Myrhaug med sin agurkproduksjon på Egge, er Hørthe Gård den eneste som driver med økologiske grønnsaker i Lier.

I fjor var det økologiske arealet på 17. Neste år er planen å utvide til 60 mål.

Arealet på 45 mål utgjør cirka 10 prosent av gårdens areal.  Anders skryter av den polske arbeidsstokken på 17 mann. Det er dyktige og selvstendig arbeidsfolk. Noen av dem kommer tilbake år etter år.  Kommunikasjonen går på engelsk.  – Men nå har jeg tenkt å melde meg på polskkurs, sier Anders.

Ulike salater

Anders Hørthe begynte med rucculasalat for ti år siden. Nå dyrker han økologisk rucculasalat, ved siden av hjertesalat. - Vi har satset mest på hjertesalat, sier Anders. - Vi leverer også blandinger, såkalt trippelsalat somforbrukspakninger.

- I år hadde mange stor tro på det norske økologiske grønnsaksmarkedet, og bønder satset stort. Men nå sliter vi med å få solgt en del av produktene, sa Anders til Aftenposten i forrige uke. Han er ansvarlig for økologiske produkter i Gartnerhallen.

Gartnerhallen leverer grønnsaker til blant annet Norgesgruppen og Bama. De står for cirka 50 prosent av de norske grønnsakene.

Til Aftenposten uttalte han også blant annet dette: - Løsningen for en del av bøndene er å selge økovarene som billigere, konvensjonelle varer. Det koster mer å produsere økologisk, og at prisen må gjenspeile det. Etterspørselen blant forbrukerne er der. Vi mener de som selger produktene, rett og slett ikke er flink nok til å tilby kundene varene.

Utveksling av erfaringer

Som tillitsvalgt for de økologiske produsenter i gartnerhallen har han møter, ofte på telefon, ukentlig. - Det blir ganske intensivt i etableringsfasen, sier Anders, - men det er økt engasjement. Foreløpig er det satset lite på økologiske grønnsaker, men det dyrkes både jordbær og solbær økologisk i Sylling.

NB. I følge bygdas beste butikk på økologiske grønnsaker, COOP Lierbyen ,var prisen på den økologiske og konvensjonelle hjertesalat fra Hørte Gård den samme for noen dager siden  ------

Forrige artikkel:Skål for de frivilligeNeste artikkel:Nyttårsbilder fra Lier
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode