Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: b0aecceb731906642efe3ca70c12d3a6

- Nesten som kompiser

Liernett fikk delta i det korte møtet mellom "gamletreneren" Steinar Hennum og sølvmedaljevinner Anders Brun Hennum

- Anders sender meg stadig SMS – meldinger, sier Steinar (36). Og Anders nikker og smiler. - Meldinger får jeg uansett hvordan det har gått.

- Jeg har kjent han nesten siden han begynte å gå, sier Steinar som også er vokst opp i Hennum-grenda og har tatt over eiendommen etter sin far.  Anders og Steinar har mye å prate om denne februarkvelden. Litt sliten var nok Anders, både psykisk og fysisk etter denne VM-konkurransen. – Det blir en voldsom utladning, vet du, sier Steinar til Liernett på vei opp til gården, der sølvmedaljevinneren er innom hjemgården et døgns tid hos pappa Erik og besteforeldrene Torbjørg og Anders. Senere i uka venter mer ped-studier og trening på Lillehammer.

I det  vi ankommer, forteller Anders ganske raskt at han har fått tatt seg litt inn igjen og dessuten fått testet ut løypekjører Steinars spor innover mot Opsalsetra. Der er han lommekjent, naturlig nok –


Og gutta finner tonen etter få sekunder. Ikke så rart, fordi Steinar vet å verdsette prestasjonene i Ruhpolding, kanskje spesielt langrennet. Steinar kan selv skilte med en  sølvmedalje fra Junior-NM i stafett med Buskerud. Noen stor seniorkarriere ble det ikke på Steinar, men han ble Anders` personlige trener i flere år. Og det er tydelig at Steinar på en måte fortsatt er Anders sin "mentor" ---    

Nordal skole
Både Steinar og Anders har vært elever ved Nordal skole. Og der har det vært lange skitradisjoner. Skolen og området omkring har fostret mange skiløpere. I korridoren henger skoleskjoldene som bekfreftende minner og beviser om at skiløping var godt utviklet og  verdsatt av både elever , foreldre og skolen i området.  Mange har hevdet seg helt opp i norgeseliten, spesielt i yngre årsklasser. Navn som Sigmund Brenna på sekstitallet, Jan Inge Trontveit og Frode Hennum (Steinars fetter) på nittitallet tilhørte norgeseliten i gutteklassene i hopp. Lier IL har også eksempelvis fostret junior-verdensmester fra 1981, Reidar Bjørkli og Per Tandberg junior-landslagshopper i 1989.
( Se forøvrig LIER IL s jubileumsbok 75 år 2006 ,redaktør Hanne Eikå Bergill)

I Likhet med mange unge skiløpere i området fikk Anders og Steinar fin trening til og fra Hennum og Tranbyområdet ned mor Nordal-skolen, vinterstid. Det var løype ned mot skolen. Og farten ble stor ned bakkene. I frimuttene ble det både hoppa og kjørt litt utfor. - Jeg husker at jeg hoppa i Brunbakken, sier Steinar.

Brunbakken
Brunbakken ovenfor Nordal skolen var en yndet tumleplass for små hoppere ved skolen. Bakken ble bygget nedenfor Ingrid og Johan Bruns hus. Den lille ble planert på sekstitallet etter VM på ski i Oslo. Dagblad-fotograf Johan Brun (skiskytter Anders `bestefar) inviterte Bjørn Wirkola og Gjermund Eggen og andre VM-helter til Nordal skole, der den idrettsinteresserte skolebestyreren Tryggve Duna og elevene var verter.

Skiskyttergruppa
Leder Per Overby tror effekten av Anders sine prestasjoner kan bli stor. - Det er en stor inspirasjon for oss. Han var jo innom her før i vinter. Gode trenere i gruppa vår har gjort at rekruttene har strømmet til i vinter.
Og nå kan det kanskje bli en Bjørndalen-effekt à là Simostranda også i Lier? --- Overby håper det blir  anledning til å invitere Anders til premieutdelinga ved slutten av sesongen. Og kanskje kan de få se hvoirdan en sølvmedalje fra VM ser ut ( se bildet av Anders med medaljen)Forrige artikkel:Godt nyttår! Enig……?Neste artikkel:Romjulsmusikk
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode