Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 36130eede859fec70d53ee9e5c4b38f0

Månedens blomst til løypekjørerne i Lier kommune

- Dette er bare moro, sa løypebas Anders Haverstad på telefonen til Liernett i vinter

Endelig, onsdag kveld med utsikt over et vårlig Lier og litt på etterskudd kunne vi overrekke blomster til løypebasen, på vegne av løypekjørerne Steinar Hennum, Ole Jonny Eriksen og Nils Haugen. Lett var det ikke å treffe han midt mellom turene med sin aktive syklende sønn, Andreas, på tolv. Forrige helg var han kun å få kontakt med over mobiltelefonen. Fra et sykkelsete og med Asker sykkelklubb på utvidet weekend tur og treningsleir i Danmark.

Men på sein kveldstid på gården er han der. Nettopp kommet hjem fra Oslo med sønnen Andreas (12) og Asker Sykkelklubb.

Han ser utover jordet og på været. – Godt at været ikke er så bra, sier han nærmest som en unnskyldning for at han ikke har vært i gang med våronn på gården i dag.


Familiefar og gårdsdrift

Løypemaskiner og scootere er satt vekk. Gutta er fordelt på banene. – Nils (Haugen), for eksempel, er på Lier stadion, sier han. Anders selv kan nærmest rusle opp på Tranby Idrettspark, der han holder til for det meste. – Det kan likevel bli noen skauturer, når snøen har gått for å se over skilter og rydde litt. Og når fotballsesongen er slutt, er forberedelsene i gang for alvor.

I mellomtiden har han høstet og solgt noen jordbær. –Men jordbæra er jo bare hobby. Ellers preger kornåkrene de vakre jordene ned mot Overn.

Dattera Karoline, Norgesmester i junior-NM i sykling i 2004, og en god skiløper, er han også naturligvis svært opptatt av. Karoline går på Hovden skigymnas. – Hun har dessverre vært plaget av sykdom det siste året, sier den aktive familiefaren.

Ros fra brukerne

- Er ikke dette slitsomt da? - Dette er bare moro, sa Anders Haverstad, da Liernett hadde en av mange samtaler med han i vinter. Snøen lå meterdyp på flatmark. Anders og de andre karene klarte å holde oppe de mest populære løypene. Og de klarte ettter hvert å komme i "rute".

På vegne av alle skiløpere: Takk for innsatsen, karer! Trass i store snømengder på kort tid, klarte Lier kommune å rydde nydelig løyper. Og ikke minst har vi i vinter mange ansatte ved skoler og barnehager som roser gutta på Bilbo opp i skyene. Lier kommune bør også ha sin del av æren for en meningsfull satsing for å tilrettelegge for et godt friluftsliv.


Liernett ønsker å motta tips til kandidater til Månedens blomst for mai.
Send oss navnet på din eller dine kandidater med en kort begrunnelse innen 30. mai!

Forrige artikkel:Godt Nett-ÅrNeste artikkel:Båndtvang i alle lysløyper
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode