Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 59c922afbcd1a0891b6a4dca4292c2a5

Et forbilde

Månedens blomst går til Usman Aslam, en seriøs idrettsutøver som har organisert et fotballag som kun kommer sammen for å ha det moro --

Det er altså en seriøs kar som på Lierdagen mottok Månedens blomst for mai fra Liernett. Men han er ikke alvorligere enn at han har innsett det viktige i at man ikke skal ta det altfor høytidelig. Derfor startet han fotballaget Lier Fun, et lag der hovedhensikten er å ha det morsomt. Spillerne møtes kun til kamper og har spillere fra hele Lier. Usman legger vekt på at fotball skal være morsomt. Målet skal ikke først og fremst være å gjøre det best mulig i forhold til andre lag.

Røttene og ambisjonene

På laget fins spillere fra hele bygda, og det er i vekst. Usman er etnisk pakistaner, men har bodd hele sitt liv i Norge og føler seg som 100 % norsk, men glemmer aldri landet foreldrene  en gang kom fra. Han har tatt godt vare på sine pakistanske røtter. Fotballdommeren Christoffer Helgerud, kjent som dommer i Tippeligakamper som har vært vist på TV,  har vært mentor for han, i det som har med fotball å gjøre. Ellers mener han at lærere han har hatt opp gjennom årene, har hatt mye si for hvordan han har utviklet seg.

Uslam avslutter i disse dager Videregående ved St. Hallvard med gode resultater. Meningen er å gå videre på Politiskolen og deretter få en jobb i Kripos. Gutten har ambisjoner og har satt seg høye mål. Han spiller på Lier G-19 som nettopp røk ut av kvalifiseringen til høsten Interkretsserie.

Dommertalentet

Usman er i ferd med å gjøre karriere som dommer. Det er ikke mer enn tre år siden unggutten fra Haskoll debuterte som dommer i Liungencupen. Tidligere leder av fotballgruppa, Knut Grothaug, i Liungen, var en fin motivator for å begynne som dommer. I vinter sto han overfor sin hittil største utfordring, da han fikk sjansen til å dømme en treningskamp på Gulskogen mellom eliteserielaget Strømsgodset og 1.divisjonslaget Hønefoss FK. Det ble nærmest en prikkfri kamp for den unge dommeren fra Liungen IF, ifølge evalueringen som Liernett fikk ta del i etterpå.

Les her mer om hans kampledelse på Gulskogen i vinter: http://www.liernett.no/3742-god-kampledelse

Nå dømmer han 3. divisjon. Han har vært assistentdommer og 4. dommer på enda høyere plan. Sammen med kameraten Arber Zagragje har han ambisjoner om dømming på enda høyere nivå etter hvert.

Fire om Usman
:

Knut Grothaug, Liungen: - Sympatisk, sosial, seriøs og et forbilde. Han er også flink på skolen, har jeg hørt –

Preben Krogh-Jacobsen, trener for Lier G 19: - Lojal og pliktoppfyllende i juniorgruppa. Et forbilde, så fortjent, så fortjent at han får en oppmerksomhet

Kristoffer Helgerud. Lier IL, dommer I eliteserien (dømmer Tromsø-Sandegjord på søndag), Usmans ”mentor”: - Usman vet hva han vil. Han er et kjempetalent som dommer og har alle muligheter til å nå langt

Erik Grimm Strømme, spiller på Lier Fun: - Jeg, som har drevet med andre idretter i de siste åra, hadde ikke spilt fotball uten Usmans initiativ og ledelse. Usman er en kjempefin kar som veldig flink til å organisere på og utenfor banen.

Under er det humørfylte laget fotografert i pausen i kampen mot Kongsberg 2 på Tranby torsdag kveld. Et par-tre av spillerne tilhører Liers førstelag i G-19, men de fikk slettes ikke mer spilletid enn de ”faste” hobbyspillerne”. Kampen endte for øvrig 9-0 til Lier Fun, uten at resultatet betyr all verden. De fleste er nok mer opptatt om de fortsatt kan kun ha det gøy og uhøytidelig på fotballbanen. Og ifølge et par av gutta er lagets fortsatte eksistens i stor grad avhengig av Usmans organiseringstalent.


Lier Fun (foto: Torger Almaas)

Bak f.v.: Espen Olsen, Marius Jølberg, Erik Strømme, Anders Fossen Nilsen, Ole Jakob Berg og Thomas Engli B

Midtre rad f.v.: Fredrik Sverderup, Andre Bjerklund, Henning Skogly, Mats Gareid, Christoffer Werpen, Simen Stokke

Foran f.v.: Jørgen Mortensen, Usman Aslam, Arber Zagragje, Joakim Koppergård

Fraværende: Kevin Hansen, Ebi Fiesha, Ole-Henrik Ravn, Stian Sørum

Forrige artikkel:Ett år etter MangfoldsåretNeste artikkel:- Fikk brukt fysikken
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode