Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

longLasting: 350833b2743a5585bf46278d2bf07edb

Målscorerne Tomas B. Zweidorrf (14) og Peter Grothaug (16) var svært så fornøyde etter en god andreomgang mot Urædd i går kveld.

Gutter 16 Interkrets

Liungen - Urædd, Porsgrunn 4-1 (1-0 ved pause)

Liungens lag (Skolekrets i parentes) . Ademi, (Hegg), Skjold (Hegg), Zweidorrf (Gullaug), Wensås (Hegg), Nagesaker (Hegg), Nystrøm (Hegg), Simensen (Egge), Grothaug (Hegg), Frøjd (Hegg), Carlsen (Hegg), F. Haugberg (Hegg).
Innbyttere: L. Haugberg (Hegg), Masela (Hegg), Monstad (Hegg), Huynh (Høvik), Hager (Høvik).

- Det er ikke ofte at en midtstopper scorer tre mål, sier kaptein Peter Grothaug til Liernett etter kampen. Lagkamerat Tomas B. Zweidorrf gliser fornøyd. Det har han og laget grunn til.
I første omgang hadde Urædd et bra tak på kampen. De teknisk gode spillerne på midtbanen der noen har erfaring på senior nivå i 3.divisjon var vanskelig å stoppe. Men Liungenforsvaret med tremålscorer Zweidorrf  i spissen og en god keeper i Granat Ademi hadde ikke alt for store problemer med de få sjansene som ble skapt av Urædd.

Men Liungen klarte heller ikke å skape alt for mange store sjanser, bortsett fra noen cornere. Men etter en havtimes spill ble det straffe for Liungen etter at keeper hadde, noe unødvendig, felt en liungenangriper på femmeteren. Thomas Zweidorrf var sikker. 1-0

I pausen hadde trener Kjell Ove Ellefsen gitt gutta beskjed om å stramme inn på midtbanen og hindre de gode midtbanespillerne til å spille fram angriperne. Det så ut til å virke . Liunglaget fremstod langt mer agressive i andre omgang. Urædd mått gi flere cornere. Og det var nettopp på disse dødballene at sjansene og målene kom. Keeperen på Urædd hadde heller ingen god dag, men sjansene skal settes. Thomas Zweidorrf gjorde 2-0, deretter var kaptein Grothaug frampå med 3-0. Da Zweidorrf gjorde 4-0 ble laget fra Porsgrunn nokså blekt.
Kampen var nesten ferdig, da Urædd etter klikk-klakk fotball fikk en fortjent redusering.

Trener Ellefsen var veldig godt fornøyd med at gutta utnyttet sjansene så godt. Men han mener at laget spilte faktisk bedre i den første kampen som de tapte. Han ser et stort potensiale i laget og med et bedre samarbeid i Lier-fotballen burde det vært muligheter til nivåheving både på gutte- og seniornivå, sier treneren som har lang erfaring i Nedre Eiker med IBK og MIF.

Liungen er nå på 5. plass av de 12 lagene i Interkretsserien med 4 poeng etter tre kamper.

- Vi hadde ingen heldig dag, spesielt ikke keeperen, men vi får prøve og lære av denne kampen også.  Vi jobber jo med spillerutvikling og tenker langsiktig, sa trener Erik Stensrud Pedersen (43 år opprinnelig fra Eidanger). Mange husker Pedersen først og fremst som spiller for Odd, Grenland som ble cupmester i 2000. Liers Thomas Røed var hans medspiller, også i cupfinalen. Ellers har Pedersen spilt for både Tromsø, Viking (seriemsteer 1991), Dundee United,Skottland )der han var med og tapte en cupfinale) og Pors. Pedersen har 10 A-landskamper og kamper på aldersbestemte landslag.

Keeper Granit Ademi var god, de få gangene han ble satt på prøve.Det ble stort sett utspill i 2 .omgang

Forrige artikkel:Eiksetraområdet bestNeste artikkel:Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen