Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 0f3d1ba0b0af4ff9e055cbef89a58906

Seiersfest på klubbhuset

Fotballformann Leif Helge Røed (tv), trener Morten Påsche ( i midten) og oppmann Øyvind Ustad, tre sentrale personer bak opprykket hadde all grunn til å feire opprykket søndag kveld --

5. divisjon avd 2

Tranby Idrettspark, søndag kl 16

Lier – Svene 5-1
Scoringer: Terje Bekkevold, Hazir Ademi, Thomas Køllersen, Tommy Hyving, Kim Roger Kristiansen


Stemningen var stor, da Lier IL s A-lag feiret opprykket på klubbhuset søndag med brus, kaker og tv-kampen Vålerenga- Lyn

Om søndagens ”matcball” sa spillende trener Morten Påsche dette: - Svene ytet god motstand, men vi var mer effektive.
Det gjenstår tre kamper. Lier har 52 poeng og hele plussmål. Toerlaget Sande kan ikke ta igjen tranbyguttas tabelledelse.

Trener Påsche innrømmer at han vil la flere prøve seg på førstelaget i de tre siste seriekampene. Men neppe i finalen om KM-tittelen mot Hallingdal om en måneds tid – De har vært like suveren i sin avdeling som vi har vært, så det blir en tøff match, sier han.

Leder i fotabllgruppa, Leif Helge Røed, med en lang aktiv karriere mener bestemt at ett av seniorlagene i Lier bør ta steget opp i 3. divisjon i løpet av noen år. - Men neste år er det 4. divisjon. Det gjelder å konsentrere seg om det neste sesong, sier den tidligere sidebacken på Mjøndalens elitelag på 80-tallet.

- Det var avgjørende å slå de nærmeste konkurrentene, IBK 2 og Åssiden 2 (andrelagene til de Birkebeineren og Åssiden, red anm), sier Påsche. – Vi fikk erstattet Anders Teigen, Thomas Borge og Prince Monga som var viktige og gode spillere fra vårsesongen. Spillere som Hazir Ademi og Asbjørn Auvi har prestert en god høstsesong.
Laget fikk trent bra i sommer, så god kondisjon har nok vært viktig i høstsesongen for at vi hadde det lille ekstra for å vinne jevne kamper, mener treneren. - Men grunnlaget fikk vi nok lagt i januar og februar.

Etter sesongslutt vil det bli litt treningsfri, varsler Påsche. – De fleste trenger å koble av litt etter å ha tenkt trening tre-fire ganger uka. Men noen av spillerne er engasjert i Lier futsal som snart er i gang med sesongen.
Morten Påsche avslutter snart sin femte sesong i den blå lierdrakta. 33-åringen er opprinnelig fra Namsos, der han fikk prøve seg på nivå 3 (2. divisjon) som unggutt. Senere ble det fysioterapiutdanning på New Zealand. Han spilte på nivå 4 der i en lokal klubb. Deretter vendte han tilbake til Norge. Han bodde i Oslo og spilte på 5. divisjonslaget Lille Tøyen, før det ble flytting til Lierskogen. Etter den første sesongen ble han assistenttrener i to år, inntil han tok over treneransvaret før fjorårssesongen.
Han vet verken om han fortsetter som spillende trener eller som spiller neste år. Han driver privatpraksis som fysioterapeut i Drammen. – Og det krever sitt, sier han og smiler.
Kun en av spillerne, Kim Roger Kristiansen, har varslet at han ikke går på en ny sesong.

Trener Påsche gir mye ros til støtteapparatet og lederne til både junior- og B-laget. Øyvind Ustads innsats er gull verdt for ethvert idrettslag. Den humørfylte altmuligmannen med lang fartstid som både spiller og leder blir nok med videre, i hvert fall så lenge hans talentfulle sønn er med.

Det har også vært et godt samarbeid med juniortrenerne Preben Krogh Jacobsen og Hns Petter Fuglerud. - Og ikke minst er det veldig viktig å aktivisere flere spillere på B-laget, sier trener Påsche. B-laget har nemlig en god sjanse på opprykk til 6. divisjon. Lier IL er det eneste laget i Lier som stiller to seniorlag.

Nye tre poeng
Spa/Bra vant bortekampen mot Steinberg med 1-0 (0-0 ved pause) på fredag. Scoringen kom ved spillende trener John-Erik Loe Olsen. Liers 4. divisjonslag beviste nok en gang at de er solide poengsankere i 4. divisjon. Laget har all grunn til å være fornøyde med sesongen. Laget har nå 33 poeng. Hvis vi ser bort fra andrelaget til en av opprykksfavorittene til eliteserien, Hønefoss BK og andrelaget til nyetableringen Drammens Fotballklubb, er det kun ROS som sannsynligvis vil får en bedre plassering enn gutta på Stoppen. Det er imponerende i ”debutsesongen” i 4. divisjon.

Seier til Liungen
Liungen fulgte vant hele 5-2 borte mot Tofte. 8. plass på tabellen så langt, er vel noe svakere enn ventet, til tross for at laget miste mange spillere før sesongen.
 

Sølv til sjuerjentene

Etter all sannsynlighet blir det andreplass til Liungens sjuerlag i Osloserien. Ingunn Sørum & Co har 35 poeng på sine 17 kamper. Lederlaget Gruner har 37 på 16 kamper. Liungen spiller sin siste kamp mot Manglerud på tirsdag og kan derfor få maksimum 38 poeng. det er vel lite trolig at Gruner taper sien to siste kamper, mot Putten 21/9 og Røa neste mandag.

Mandag 14. september spilte Liungen - Jutul 2 - 2 (1 – 2 ved pause) på Lier Stadion

Målscorere var Kristine Rasmussen og Jannike Jorde

- En tøff kamp mot et lag som ikke bryr seg så mye om man tar ball eller bein. Vi var ineffektive i dag og derfor klarte vi bare uavgjort. Jutul var nok mest fornøyd med det resultatet, skriver Ingunn B. Sørum i sin rapport til Liernett.

Forrige artikkel:Ett år etter MangfoldsåretNeste artikkel:- Fikk brukt fysikken
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Tirsdag 22. september 2009 12:50: MGP
Gratulerer med opprykk til Lier! Dere har gjort en kanonsesong i 5.divisjon. Gratulerer også til Spa/Bra som har lagt bak seg en supersesong i 4. divisjon. To opprykk på rappen for deretter å legge seg i toppen av denne divisjonen må jo være utrolig bra. Det blir spennende å følge lokaloppgjørene neste år. Synd Liungen sliter i bakevja.
Onsdag 23. september 2009 13:52: Vidar Brastad
Grattis med opprykket.
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode