Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Seiersfest på klubbhuset

Fotballformann Leif Helge Røed (tv), trener Morten Påsche ( i midten) og oppmann Øyvind Ustad, tre sentrale personer bak opprykket hadde all grunn til å feire opprykket søndag kveld --

5. divisjon avd 2

Tranby Idrettspark, søndag kl 16

Lier – Svene 5-1
Scoringer: Terje Bekkevold, Hazir Ademi, Thomas Køllersen, Tommy Hyving, Kim Roger Kristiansen


Stemningen var stor, da Lier IL s A-lag feiret opprykket på klubbhuset søndag med brus, kaker og tv-kampen Vålerenga- Lyn

Om søndagens ”matcball” sa spillende trener Morten Påsche dette: - Svene ytet god motstand, men vi var mer effektive.
Det gjenstår tre kamper. Lier har 52 poeng og hele plussmål. Toerlaget Sande kan ikke ta igjen tranbyguttas tabelledelse.

Trener Påsche innrømmer at han vil la flere prøve seg på førstelaget i de tre siste seriekampene. Men neppe i finalen om KM-tittelen mot Hallingdal om en måneds tid – De har vært like suveren i sin avdeling som vi har vært, så det blir en tøff match, sier han.

Leder i fotabllgruppa, Leif Helge Røed, med en lang aktiv karriere mener bestemt at ett av seniorlagene i Lier bør ta steget opp i 3. divisjon i løpet av noen år. - Men neste år er det 4. divisjon. Det gjelder å konsentrere seg om det neste sesong, sier den tidligere sidebacken på Mjøndalens elitelag på 80-tallet.

- Det var avgjørende å slå de nærmeste konkurrentene, IBK 2 og Åssiden 2 (andrelagene til de Birkebeineren og Åssiden, red anm), sier Påsche. – Vi fikk erstattet Anders Teigen, Thomas Borge og Prince Monga som var viktige og gode spillere fra vårsesongen. Spillere som Hazir Ademi og Asbjørn Auvi har prestert en god høstsesong.
Laget fikk trent bra i sommer, så god kondisjon har nok vært viktig i høstsesongen for at vi hadde det lille ekstra for å vinne jevne kamper, mener treneren. - Men grunnlaget fikk vi nok lagt i januar og februar.

Etter sesongslutt vil det bli litt treningsfri, varsler Påsche. – De fleste trenger å koble av litt etter å ha tenkt trening tre-fire ganger uka. Men noen av spillerne er engasjert i Lier futsal som snart er i gang med sesongen.
Morten Påsche avslutter snart sin femte sesong i den blå lierdrakta. 33-åringen er opprinnelig fra Namsos, der han fikk prøve seg på nivå 3 (2. divisjon) som unggutt. Senere ble det fysioterapiutdanning på New Zealand. Han spilte på nivå 4 der i en lokal klubb. Deretter vendte han tilbake til Norge. Han bodde i Oslo og spilte på 5. divisjonslaget Lille Tøyen, før det ble flytting til Lierskogen. Etter den første sesongen ble han assistenttrener i to år, inntil han tok over treneransvaret før fjorårssesongen.
Han vet verken om han fortsetter som spillende trener eller som spiller neste år. Han driver privatpraksis som fysioterapeut i Drammen. – Og det krever sitt, sier han og smiler.
Kun en av spillerne, Kim Roger Kristiansen, har varslet at han ikke går på en ny sesong.

Trener Påsche gir mye ros til støtteapparatet og lederne til både junior- og B-laget. Øyvind Ustads innsats er gull verdt for ethvert idrettslag. Den humørfylte altmuligmannen med lang fartstid som både spiller og leder blir nok med videre, i hvert fall så lenge hans talentfulle sønn er med.

Det har også vært et godt samarbeid med juniortrenerne Preben Krogh Jacobsen og Hns Petter Fuglerud. - Og ikke minst er det veldig viktig å aktivisere flere spillere på B-laget, sier trener Påsche. B-laget har nemlig en god sjanse på opprykk til 6. divisjon. Lier IL er det eneste laget i Lier som stiller to seniorlag.

Nye tre poeng
Spa/Bra vant bortekampen mot Steinberg med 1-0 (0-0 ved pause) på fredag. Scoringen kom ved spillende trener John-Erik Loe Olsen. Liers 4. divisjonslag beviste nok en gang at de er solide poengsankere i 4. divisjon. Laget har all grunn til å være fornøyde med sesongen. Laget har nå 33 poeng. Hvis vi ser bort fra andrelaget til en av opprykksfavorittene til eliteserien, Hønefoss BK og andrelaget til nyetableringen Drammens Fotballklubb, er det kun ROS som sannsynligvis vil får en bedre plassering enn gutta på Stoppen. Det er imponerende i ”debutsesongen” i 4. divisjon.

Seier til Liungen
Liungen fulgte vant hele 5-2 borte mot Tofte. 8. plass på tabellen så langt, er vel noe svakere enn ventet, til tross for at laget miste mange spillere før sesongen.
 

Sølv til sjuerjentene

Etter all sannsynlighet blir det andreplass til Liungens sjuerlag i Osloserien. Ingunn Sørum & Co har 35 poeng på sine 17 kamper. Lederlaget Gruner har 37 på 16 kamper. Liungen spiller sin siste kamp mot Manglerud på tirsdag og kan derfor få maksimum 38 poeng. det er vel lite trolig at Gruner taper sien to siste kamper, mot Putten 21/9 og Røa neste mandag.

Mandag 14. september spilte Liungen - Jutul 2 - 2 (1 – 2 ved pause) på Lier Stadion

Målscorere var Kristine Rasmussen og Jannike Jorde

- En tøff kamp mot et lag som ikke bryr seg så mye om man tar ball eller bein. Vi var ineffektive i dag og derfor klarte vi bare uavgjort. Jutul var nok mest fornøyd med det resultatet, skriver Ingunn B. Sørum i sin rapport til Liernett.

Fotball Lier IL

2 kommentarer

Tirsdag 22. september 2009 12:50: MGP
Gratulerer med opprykk til Lier! Dere har gjort en kanonsesong i 5.divisjon. Gratulerer også til Spa/Bra som har lagt bak seg en supersesong i 4. divisjon. To opprykk på rappen for deretter å legge seg i toppen av denne divisjonen må jo være utrolig bra. Det blir spennende å følge lokaloppgjørene neste år. Synd Liungen sliter i bakevja.
Onsdag 23. september 2009 13:52: Vidar Brastad
Grattis med opprykket.

Flere saker fra arkivet

Nabooppgjør i fjerde i 2010

Solide kamper av både Spa/Bra og målscorer John- Erik Loe Olsen, og Lier i siste serierunde gjør at vi kan glede oss til to skikkelig publikumskamper neste år --

Trenerspørsmålet løst

Morten Påsche er tilbake på treningsfeltet på Tranby i morgen kveld.

Scoringsform gir tabelltopp i høst?

Liungens sjuerlag og Liers A-lag kjemper i toppen i fotballseriene så langt --

Bredde og topp på Tranby

Øyvind Ustad, en av mange ildsjeler i Lier IL som gleder seg over klubbens stadige framgang --

Positiv uke for seniorfotballen

Mens Lier IL s A-lag og trener Morten Påsche etter en ny viktig seier kan planlegge opprykksfesten, laget Spa/Bra målfest på Hønefoss.

Optimistisk Lier-trener

- Jeg forventer en bedre treningsgruppe neste år, sier Morten Påsche (bildet), spillende trener for Lier ILs A-lag

Hvem er best i kveld?

Spa/Bra kjemper i toppen av 4. divisjon, men trener Aage Golmen venter seg en vanskelig kamp mot Lier på Tranby i kveld.

Må samle seg igjen

Et nykomponert Lier-lag fikk problemer på fredag, men beholder fortsatt tabelledelsen.

Smiler bredere og bredere

Det kan trygt Tommy Hyving og A-lagspillerne i Lier IL gjøre ettersom de nå nærmer seg opprykk --

Lier vant åpningskampen

- Jeg er fornøyd med andreomgangen, sa trener Morten Påsche ettet 3-1 over Ådal i kveld

Seier i vanskelig kamp

Kim Roger Kristiansen (på bildet) scoret seiersmålet like før slutt, og Lier tok med seg tre viktige poeng

Suverent best

Kristine Kirkeng var en av målscorerne, da Liungens sjuerlag tok sin femte seier på rad mandag kveld

Ujevn start på fotballhøsten

Men både Lier og Spa/Bra (her representert med Gabor Valo) får nye sjanser til å vise hva de duger til allerede førstkommende mandag ---

En tung kamp

Det sa kaptein Martin Wøien Gilhuus etter at Spa/Bra tapte for Åmot i ettermiddag.

Fire fotballseire på to dager

Lierlagene og Lier A-lags tomålscorer, Ketil Ustad, har startet høstsesongen godt ---

Noe å tenke på

Kan trener Aage Golmen og Ronny Deila finne fram seiersresepten før neste kamp?

Forsterker laget

Edvin Blazy er èn av to gode offensive spillere som kan bidra til at Spabra begynner å vinne kamper igjen.

Mer fotballjubel til uka?

Flere av fotballagene i Lier spiller svært viktige kamper om opprykk kommende uke

- Alt gikk galt

Det var trener Marcus Walfridssons korte kommentar etter Spabras stortap i dag. Siste serierunde var for øvrig bedrøvelig for lierlagene.

SpaBra nærmere opprykk etter storseier i lokaloppgjør

SpaBra slo Lier 7-1 på hjemmebane lørdag, og nå vil målforskjellen kunne vise seg å være avgjørende når sesongen avsluttes neste helg.

Målkalas på Stoppen

Det ble svært lett spill for Liungens unge juniorlag på onsdag kveld --

Nye poeng til lierklubbene

Syllings Morten Ullberg fikk gult kort i sluttminuttet, men det hadde ingen betydning etter den gode laginnsatsen. Det krisepregede A-laget til Lier IL klarte også poeng.

Flere yngre i treningsgruppen

- Målet vårt for høstsesongen er å utvikle spillestil, plassering er mindre viktig, sier Preben Krogh-Jacobsen, trener for Lier G 19.

Spolerer neppe sjansene --

Lier har lenge vært ute av opprykkskampen, Liungen må kanskje vinne alle sine tre siste kamper, men Spa/Bra og John-Erik Loe Olsen (bildet) har mer enn et bein i 4. divisjon --

Lier futsal variable

Tommy Hyving var en av målscorerne i den siste helga før nasjonalt play-off, men laget må skjerpe seg før de avgjørende kampene --

Jubler for scoringer og seire

- Vi satser på å beholde denne andreplassen ved sesongslutt, sier Ingunn Sørum målbevisst til Liernett etter nye poeng

Viste målteft igjen

Liungen Thomas Sørum bidro sterkt til at FK Haugesund igjen er på dierkte opprykksplass til Eliteserien

Nye baklengsmål

Som ventet ble det en ny vanskelig kamp for Spabra mandag kveld.

Åssiden 2 vanskelig borte

- Vi kjenner mange av motspillerne fra tidligere kamper, så dette blir et prestisjeoppgjør, sier Martin Wøien Gilhuus, spillende klubbformann i Spa/Bra

Skuffende, Edvin

Kroppsspråket til Liers beste spiller fortalte det meste om Liers kamp i kveld --

Flere pokaler til Lier IL

Buskeruds fotballkrets sin representant, Jan Olav Knudsen, overrekker en fornøyd Ole Jørgen Lium på Liers B-lag beviset på at klubben har vunnet ett av de to seniormesterskapene i år.

Gratulerte nevøen

Drafnspiller Vegard Røed kunne smile etter å ha satt inn et frispark på mesterlig vis, mens Liers fotballformann Leif Helge Røed skuffende måtte se at sårt tiltrengte poeng havnet i Drammen --

Lier på tabelltoppen

Prince Monga ( tv på bildet) scoret det siste målet, da Lier vant den meget viktige bortekampen mot Åssiden 2 på tirsdag --

Edvin berget ett poeng

Spabras effektive spiss kan ta frispark også.

Nede for telling

Rødt kort og stortap, en trist kveld for Liers A-lag sender sannsynligvis laget ned i 5. divisjon igjen, mens Spa/Bra nærmer seg et nytt og imponerende opprykk --

- Bittert med utlikninga

Det sa trener Aage Golmen etter at laget mistet to poeng på overtid i kveldens bortekamp i Bærum -

Hat trick på Føyka

Tre mål av Tommy Hyving var ikke nok til tre poeng til Liers A-lag --

Håpløse baneforhold

Ballen var mest i lufta, da Lier vant knepent 2-1 under svært kritikkverdige spilleforhold på Tranby i kveld

Glimt fra ukens fotballrunde

Flere lag var i ilden denne uken

Tok sin 8. strake seier

Tommy Hyving (tv) scoret to mål da Liers A-lag tok enda et steg nærmere opprykk denne uka --

To seire og ett tap

Ketil Ustad scoret to mål da Liers A-lag vant stort på onsdag, Liungens unge juniorlag vant sin kamp, mens Spa/Bra ønsker å revansjere det klare tapet de fikk på mandag ---

Nye fotballseire

Verken Samarbeidslaget, juniorlaget til Lier/Liungen og Liers unge kvinnelag kan nå tabelltoppen i høst, men vant igjen torsdag kveld

Bruntøyene er klare

Mjøndalens Mads Andrè Hansen, sammen med to andre spillere fra Lier, er klar for seriedebut på fotballens nest øverste nivå --

Fotballgleder på en mandag --

Herrelagene til Liungen og Spa/Bra, og Liungens kvinnelag (her representert med "veteranene" Ingunn B. Sørum og Marita Ruud Gundersen) vant alle sine viktige kamper i kveld

Nye viktige 4.divisjonspoeng

Spa/Bra slo topplaget Hallingdal, mens tremålscorer Tommy Hyving bidro til en svært så trivelig kveld for liergutta på Tranby --

God søndag for Spabra

Scoringsglede både på Stoppen (her gjør Petter Nystrøm 2-1 for G 19) og på Strømmen, der A-laget revansjerte seg og er over "streken" igjen.

Optimistisk før opprykkskampen

- Vi er et bedre lag enn Drafn og bør sikre tre poeng i morgen, sier Aage Golmen, trener for Spa/Bra.

Fortsatt på topp i 5. divisjon

Liungen tok med seg en forventet 4-1 seier hjem fra Numedal mot Uvdal ROV i herrenes 5. divisjon lørdag

Tre viktige poeng

Scoringsjubel for Spabra som revansjerte seg i dag etter forrige ukes braktap.

Målet er opprykk

Spa/Bra ligger godt an for å komme høyere opp i divisjonsystemet, mens Lier får det tøft for å berge plassen i 4. divisjon.

Klar for 4. divisjon?

- Jeg skal i hvert fall gjøre det jeg kan for at ikke gutta undervurderer Skrim, og tror at vi allerede har rykket opp før lørdagens opprykkskamp, sier Sparta/Bragerøns spillende trener John-Erik Loe Olsen til Liernett i dag

Årsbeste av SpaBra

Liers beste fotballag kom seg bort fra bunnplassen etter en spillemessig god førsteomgang på fredag, og som vanlig scoret Morten Hagen -

Interkretsspill til høsten?

Liers Anders Fossen Nilsen scoret et meget viktige mål på Hønefoss denne uka --

Jubler for seier

Kristian Capellen ble tomålscorer, da Sylling nok en gang beviste at de holder nivået i divisjonen.

Lover godt for høstsesongen

- Vi skapte mye framover, sier Liers trener Morten Påsche, selv etter at keeper Thung Li Huang (på bildet) fikk rødt kort og som førte til at laget måtte spille med 10 mann det meste av kampen --

"Close race" i 5. divisjon

Tommy Hyving (her i midten) med sine fem mål bidro sterkt til målkalas på Liungbanen, mens Lier sørget for ett poeng på bortebane og god kontakt med teten ---

Usikker fremtid for Lier futsal

- Futsal blir nedprioritert, selv om spillerne vet hvilke helger kampene spilles allerede i november. Det er for dårlig, sier Ketil Verpelstad som har ledet laget i fem år.

Vant naboppgjøret

Syllings førstelag var ofte på offensiven mot Liers andrelag på mandag, her er Kenneth Karlsen nær scoring. Men Liungen har hatt den beste sesongåpningen -

Nesten alt lyktes for Lier

Lier nedkjempet Spa/Bra med en formidabel laginnsats og målscorerne Ketil Ustad, Hazir Ademi og Kenneth Strysse har all grunn til å smile etter kampen.

Sjanser for opprykk

Seniorherrene Liungen, Lier, Spa-Bra og Liungens kvinnelag er med og kjemper om tetplasseringer i forskjellige divisjoner i høstsesongen

Nede for telling

Det var en dårlig fredagskveld for lierfotballen.

Lokaloppgjør i september

Kristine B. Eriksen (bildet) startet høstsesongen med to scoringer mot Kongsberg og seier med Liungen. Nå brygger det opp til et skikkelig lokaloppgjør mot Lier IL s lag, som også vant sin første kamp i høstsesongen ---

Tetlag i fjor, i oppløsning i år?

Liers trener Morten Paasche (bildet) synes det er beklagelig at Liungen ikke kan stille lag i morgen ---

Tre klare seire

Spa/Bras med Ronny Deila på laget vant lett på Stoppen, Lier med Ketil Ustad viste solid scoringsform, og ikke minst storspilte sjuerjentene til Liungen mot Kolbotn på bortebane i denne ukas seriekamper.

Knepent tap for Sylling

- Spillerne har for lite erfaring på seniornivå ennå, sier trener Jens Bjørnå til Liernett

Helgas idrett

To viktige oppgjør i St Hallvardhallen (bildet) og lokaloppgjør på Liungbanen står på programmet i dag

Nesten for Spa/Bra

Gabor Valo var banens beste, men det knepne tapet mot Hønefoss 2 i går kveld bør gi optimisme før torsdagens kamp på kunstgresset -

Fikk rom å løpe i

Shivan Ghazi og Svein Espen Sørstad sørget for to viktige scoringer og Shivans bror Rhamin bidro også til sjanseskapende angrepsspill for Spa/Bra mot Solberg i kveld.

Tøffe utfordringer

Etter bare den ene scoringen av Spa/Bras kaptein Martin Wøien Gilhuus og et skuffende tap mot bunnlaget Modum, er serielederen neste motstander -

Lier Cats på offensiven

Det ble seier i første kamp for innbandylaget som har fått både ny trener og nye spillere --

Tidenes mulighet, men svært tøft

Trenerne Aage Golmen, Spa/Bra og Tommy Nordstø (på bildet, her som liungentrener) er forberedte på en vanskelig sesong etter Fotballtingets vedtak til ny serieordning.

Tok tre poeng

Ketil Ustad (tv), Hazir Ademi ( midten) i blå Lierdrakt var med og slo Spa/Bra i fjor. I kveld bidro de til at Liers 3. divisjonsrepresentant vant en knapp seier mot FK Tønsberg.

På toppen, tross tap

Spa/Bra annonserte "opprykksfinale" for laget før kampen mot Konnerud i kveld

Gir de unge æren

Treneren for Lier IL s A-lag, Arne Steinar Kvisle, applauderte for sine unge A-lagspillere i kveld.

God siste halvtime

- Etter at vi tok ledelsen 2-1 løsnet det, sa spillende trener John-Erik Loe Olsen (bildet), og Spa/Bra tok tre nye og forventede poeng

Lierlagene med i toppen

Mens Lier og Kim Roger Kristiansen lekte seg til 9-0 på onsdag, vant Liungen knepent 2-1 i går.

Liungen i 1. eller 3. divisjon?

- Liungen har styremøte torsdag, og konklusjonen derfra vil kan få avgjørende konsekvenser for satsinga framover, sier trener Roger Svendsen

Uenige om veien videre

Både hovedtrener Tommy Nordstø (på bildet) og hjelpetrener Stig Nordbæk har avsluttet sitt trenerengasjement for Lier IL s A-lag, på grunn av uoverenstemmelser med ledelsen av fotballgruppa.

SpaBra rykker opp i 3. divisjon

SpaBra slo Drafn 2-0 søndag, og sikret med det sitt tredje opprykk på bare fire sesonger.

Team Liungen knuste Lyngdal

Team Liungen har surfet gjennom andre divisjon, og kveldens kamp mot Lyngdal ga heller ikke nevneverdig motstand

Ny seier torsdag kveld?

Kan Kenneth Strysse score på nytt og vil Liungen fortsette seiersrekken mot Modum 2?

Syllings A-lag i medgang

En smilende trener Øyvind Nilsen håper på fine lokaloppgjør mot et fremgangsrikt Lier og opprykkslaget Spabra 2.

- Må vinne alle kampene

Trener Brede Nybråten og kaptein Lene Ask Johannesen vet hva som må til for at Liungens kvinnelag skal vinne serien

- Store opprykksjanser

Det mener trener Anders Ruud Gundersen etter at det er klart at St Hallvard Håndballklubb får spille om den siste plassen i neste års 1. divisjon.

- Vi skal klare dette

Det sier Spabras trener Marcus Walfriddson før dagens avgjørende kamp som også er hans siste som trener for laget.

- Begynner å lukte 4. divisjon

Det sier Sparta-Bragerøens John-Erik Olsen (bildet) til Liernett etter gårdagens seier

Kvinnefotballen nede for telling

- Vi er blitt enige om å legge ned toppsatsinga, sa en skuffet trener for Liungens 1. divisjonslag, Roger Svendsen til Liernett i kveld.

Flott opphenting

Anders Fossen Nilsen ( i midten), kaptein på Liers G-19 var svært fornøyd med målscorerne Simen Stokke (tv) og Hazir Ademi etter kampen mot Mjøndalen i kveld.

Imponerende innsats

Martine Kasta, Maria Ruud og Maria Toverud og de andre juniorene i Liungen, spilte jevnt mot et svensk topplag i 2. divisjon i ettermiddag, men røk ut i 16-delsfinalen i Gothia Cup i kveld

Tidenes yngste debutant?

Martin Ovenstad Rønning fra Lierbyen debuterte på landslaget i fjor og nærmer seg en ny debut i år --

Absolutt siste sjanse røk

Liungen styrket sjansene, mens Lier og spillende trener Morten Paasche (her th) er defintivt ute av opprykkskampen

Målkalas på Liungbanen

Hvis Liungen kan fullføre to omganger med så god angrepsfoball og med Kristian Bye Andersen (bildet) som en av bidragsyterne, kan det snart lukte 4. divisjon ---

Futsalgutta innfridde

- Liungen IF futsal fikk en god åpning i 1. divisjon med to seire og en uavgjort, rapporterer Ketil Verpelstad ( på bildet)

Et slags drivhus

Trener Arne Borch har stor på St Hallvard Håndballklubb, spesielt om det blir opprykk til 1. divisjon. - Og til tross for bronse til G 16-laget i sluttspillet i helgen, burde det blitt edlere metall til lierklubben, sier han.

"Sparker idèen" videre

De ambisiøse lederne for Liers lovende gutter 95 ønsker at Buskerud fotballkrets skal sette i gang en vinterserie.

Liunger møter topplag

- Klarer vi å unngå tosifra, er vi fornøyd, sier Thomas Røed, spillende trener i Åssiden. Han er en av tre spillere fra Lier som møter Stabæk i dag.