Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 9edc44b48c93f8957620c77869402e85

Et slags drivhus

Trener Arne Borch har stor på St Hallvard Håndballklubb, spesielt om det blir opprykk til 1. divisjon. - Og til tross for bronse til G 16-laget i sluttspillet i helgen, burde det blitt edlere metall til lierklubben, sier han.

- 2. omgang mot Herkules var en katastrofe, sier Borch til Liernett i dag. - Vi scoret tre mål på 17 minutter og ble løpt i senk, selv om vi har slått Herkules før i år. Men vi lærer av dette også.

Guttene sikret bronsen med semifinaleseier 22-18 mot Halsen. - Avslutningen var sterk, spesielt de siste fem minuttene. Da blir man i mye bedre humør med tanke på neste sesong, understreker Borch.

Lørdag gikk semifinalene i Bergslihallen, mens bronsefinale og finalen ble spilt i Runarhallen på søndag.
Bronsefinalen mellom Halsen og St. Hallvard var første oppgjøret søndag ettermiddag. Det var to tente lag som ville gi alt for å kapre tredjeplassen. Lagene fulgte hverandre tett, og til pause stod det 8-8. Andre omgangen ble like jevn, og lagene vekslet på å ha føringen. Mot slutten dro likevel St. Hallvardguttene fra, og selv om Halsen la ut mann-mann i en siste krampetrekning, klarte guttene fra Lier å holde hodet kaldt.
Neste år blir samtlige for gamle for G-16. Da er det samarbeidspartneren, DHK, som stiller lag i den klassen

Opprykk?
St Hallvards seniorlag spiller kvalifisering for 1. divisjon 14. og 15. april. Borch mener det er brukbare muligheter for opprykk om laget spiller opp mot sitt beste. Og blir det opprykk, kan 2. laget rykke opp til 2. divisjon. - Med over 30 spillere i klubben kan vi også stille et lag i 3. divisjon. Det er viktig at alle får spilletid, sier Borch.

«Drivhus»
Samarbeidet med DHK innebærer at begge klubbene driver med spillerutvikling. - St Hallvard kan fungere som et slags «drivhus», mener Borch. - De aller beste kan få prøve seg på elitenivå. Men det er også gunstig at St Hallvard gir et godt tilbud til de nest beste. Og blir det opprykk vil lierklubben være enda viktigere for DHK. Borch tror at det i lengre tid har vært et godt grunnlag for et 1. divisjonslag i Nedre Buskerud.

NM-sjanser.
18-årslaget har ennå noen avsluttet deltakelsen i den landsomfattende SPAR-serien. Serien avsluttes i Drammenshallen 28. og 29. april.  - Med litt «tur» kan det bli NM-tittel på laget, mener Borch. Men da må lederlaget Bodø HK feile. St Hallvard som er på 5.plass med 18 poeng møter Sandefjord HK på lørdag og Kristiansand på søndag. Bodø har 20 poeng. Klubbens seniorlag er for øvrig tilbake i eliteserien.

Les mer om SPAR-serien her: http://www.handball.no/p1.asp?kat=18

Forrige artikkel:Toget er gåttNeste artikkel:
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode