Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Imponerende innsats

Hedda Edsberg Stadheim på Sylling volley Gutter 15 var godt fornøyd med resultatene i Blindheimcup i Ålesund i helgen.

Hedda (14) har spilt volleyball i tre-fire år. Ved siden av aerobic og ridning hun som opplegger utviklet seg som spiller i likhet med gutta på laget. Hedda håper å får være med videre, slev om hun ikke kan spille NM-kamper på guttelag. Det dukker opp stadig vekk lovende volleyballspillere i Sylling under trener Per Lasse Tronsliens ledelse. Mari Bergum Berget fra Oddevall, landslagspiller og NM-vinner for Oslo Volley startet karrieren i Syllinghallen. Hun er et forbilde for talentene i Øvre Lier.

Syllings lovende volleyballag ble regionmestere for kort tid tilbake. Som en slags "dessert" etter fremragende resultater i vinter ble det tur til Ålesund.

Puljevinner i Blindheimcup

Laget ble puljevinner på lørdag etter tre seire. Først ble det seier mot Tambar med sifrene 2-0 (25-10, 25-7).
Neste utfordring var Førde volleyballklubb som er en av storhetene i Norge. Ny seier 2-0 (25-15, 27-25). I den siste kampen mot Koll (som er fra samme region som Sylling), kjempet syllinglaget seg til 2-0 igjen. Periodesifrene var 25-21, 28-26.
 
På søndag ble det tap for Blindheim 1-2 (21-25, 25-16, 12-15). Så ble det bronsefinale mot Koll. Koll fikk revansje fra lørdag, tap 0.2 (24-26, 21-25)

- Det ble tross tapet den beste turneringen spillemessig for Sylling IF gjennom hele sesongen. Vi kunne reise fra Ålesund med hevet hode for egen prestasjon, sier trener Per Lasse Tronslien. - Det ble bedre stemning i gruppa, da vi ankom Gardermoen og avsluttet turen med en tur på Peppes pizza. Her kom humøret og gleden tilbake, og det var en svært fornøyd gjeng som reiste hjem til Sylling.

Lørdagens kamper og motstanderne.
 
Trener Per Lasse Tronslien har også disse kommentaren: - Tambar var et lag med spillere som var like gamle som våre gutter, de fikk aldri sjansen til å komme inn i kampen mot oss. Sylling gjorde svært lite feil, og spilte med god innsats hele veien selv om motstanden var svak.

Guttene til Førde var jevngamle med Sylling med mange gode teknikkere på laget. Sylling startet med å spille like godt som de avsluttet mot Tambar. Det vekslet litt med poengene til hvert av lagene, men Sylling holdt trykket oppe og sanket flere poeng jevnt gjennom hele settet. Det ble seier i første sett 25-15. I andre sett kom Førde mer inn i spillet og ledet største del av settet, men Sylling spilte svært godt og avgjorde mot slutten med veldig lite personlige feil. Sylling kjempet til de vant 27-25 i andre sett.

Siste kamp for dagen ble spilt 15.40, her skulle vi møte Koll fra vår egen region. Vi har både tapt og vunnet mot dette laget tidligere i sesongen. Spilte godt i første sett, og vant 25-21. Vi fikk en svakere start i andre sett, og lå under i store deler av settet. Sylling tok seg sammen mot slutten av settet og kjempet til det ble seier 28-26. Hedda og guttene var slitne etter 3 kamper, det var bra at de vant puljen og dermed ikke skulle spille før 11.30 søndag.

Lørdag kveld var middag og diskotek som stod på planen, en fornøyd og blid gruppe var klare for andre oppgaver etter volleyballen. Det ble også tid til å bli kjent med andre spillere fra andre klubber på skoklen hvor vi skulle sove. Spennende med både gutter og jenter samlet på samme plass.

Sluttspillet på søndag

Tronslien: - Det var en spillergruppe som var noe trøtt, da de stod opp til frokost søndag morgen. Vi kunne likevel slappe mer av enn de som skulle spille klokken ni søndag morgen. I semifinalen skulle vi møte Blindheim på deres hjemmebane. Dette ville bli en tøff oppgave. Sylling spilte godt med var noe nervøs i første sett av semifinalen. Blindheim lå foran med 2-3 poeng gjennom det meste av settet, spillet vekslet frem og tilbake. Det ble dessverre tap 21-25 i første sett. I andre sett gikk Sylling på banen for å ta spillet fra første ball, de ga Blindheim mer kamp og vant fortjent 25-16. Dette settet er noe av det beste Sylling har spilt i år. I siste og avgjørende sett ble Sylling på tross av godt spill, litt for nølende enkelte ballvekslinger og dermed tapte 12-15. Det var en skuffet gjeng som stod tilbake etter kampslutt. Treneren måtte si noen ord om at det er greit å tape for et lag som var bedre enn oss på slutten av avgjørende sett. Vi spilte tross alt vår beste kamp i år.

Tapet satt i hodene til alle spillere, det var problem med å finne det lille ekstra når vi skulle forberede oss til brosjefinalen mot Koll. Kanskje undervurderte vi Koll, vi hadde jo slått dem dagen før. Spillet vekslet til begge lagene, men Sylling tapte første sett 24-26. Klarte ikke å mobilisere noe ekstra til neste sett, vi hang litt etter Koll gjennom hele settet. Det ble tap 21-25 i siste sett.

Det ble tross tapet den beste turneringen spillemessig for Sylling IF gjennom hele sesongen. Vi kunne reise fra Ålesund med hevet hode for egen prestasjon.

På bildet (som ble tatt før avreise fra Sylling); foran f. v,:Stein Gravdal, Styrk Heen, Pål G. Teigen, Marius Kristoffer Tronslien, Hedda E. Stadheim og Per Lasse Tronslien. 
Bak f.v.Atle Teigen, Eryk O. Swiergon, Kristian Løe, Sivert K. Skui, Ola M. Gravdal og Nils Christian Svere. 

Sylling Sylling IF Volleyball

Flere saker fra arkivet

Regionsmester

Syllings unge volleyballag har stått for en bragd i vinter,

Pressemelding fra Lier Volleyballklubb herrer elite

Denne helga har vi spilt 3 treningskamper mot 2 andre elitelag og ett førstedivisjonslag. Kampene har gitt oss mye nyttig erfaring og god trening frem mot seriestart neste helg!

Bra helg for Sylling volleyball

Sterke fjerdeplasser både til guttene og jentene

Første senior-NM

Mari Bergum Berget har fra før et junior-NM i sandvollyball. - Det er ikke overraskende et det ble seier for Oslo Volley i helgen, sier hennes tidligere trener Per Lasse Tronslien.

Mye energi i Syllinghallen

Det gode volleyballmiljøet i Sylling hadde gjester på besøk i helgen.

Lier nesten på høyde med Førde

Førde kom til Lier med et bittert tap i bagasjen. I går fikk de juling mot et Oslolag de helst skulle slått og i dag var det Lier som skulle få unngjelde. Lier var på høyden i alle settene, men hver gang settet skulle avgjøres raknet det. Laget viste tross et surt tap at de kan spille ball med de beste.

Lier Volleyballklubb herrer elite – Til kvartfinale i NM

Lier vbk videre til kvartfinale etter seier mot OSI.

OL i Rio er målet

De olympiske lekene i London kommer for tidlig for 20-årige Mari Bergum Berget fra Oddevall i Lier. Liernett arrangerte et møte mellom henne og "gamletreneren" Per Lasse Tronslien i forbindelse med NM i sandvolleyball i Lier og Drammen i helga.

Vant Nordic Cup

Mari Bergum Berget, fra Oddevall i Lier, spilte sluttspillet for Oslo Volley som vant sluttspillet i Steinkjer i helga.

Spennende kamp mot fjorårets beste lag

Lier volleyballklubb – Nyborg 1-3

Solide seiere sikret Sylling stor selvtillit

To sterke seiere og ett tap har gitt Syllings gutter videre avansement til A-sluttspill i Norway Cup.

Sterk fjerdeplass til Sylling

Nummer fire i førstedivisjonsturnering med for få spillere på banen

Surt tap for Lier VBK

Randaberg - Lier volleyballklubb 3-1

Skoleturnering i Volleyball.

Fredag var det duket for den årlige skoleturneringa i volleyball. Som vanlig var det Tranby som inviterte. I år var forventningene til hjemmelaget spesielt store, etter flere ukers intensiv trening. Skolen alle skulle slå var fjorårsvinneren Sylling.

Syllings volleyballjenter sikter mot toppen

Kan kvalifisere seg til førstedivisjon i dag.

Vant sin første pokal

Sylling IF s Jenter 12 reiste hjem med gode minner fra Starum Cup på Toten --

Regionmesterskap i volleyball – gutter 15 år.

Inspirert av fjordårets suksess dro årets utgave av Sylling Desperados til kongsberg for å slåss om plass i landsfinalen. Det skulle dessverre ikke holde denne gang.

Syllings Volleyballjenter til Landsfinalen

Sylling Desperados volleyball – jenter 15 år, klarte i dag det utrolige å kvalifisere seg til landsfinalen i Ålesund. Det betyr at de ikke bare er best i Lier lenger, de er best i Buskerud og blant de 12 beste lagene i landet – en utrolig prestasjon med tanke på at de fleste begynte med volleyball for kort tid siden.

Stor suksess for Reistad-guttene

Reistad sitt gutter 12-lag spilte i helgen Herulf cup i håndball. Det var guttene sin første turnering hvor resultatene betydde noe, og de ble kåret til vinnere i sin årsklasse.

Oppløftende tross klart tap

- En god start på andre omgang var det mest positive for Syllings damelag i håndball i helga, forteller trener Arild Haug til Liernett

Seieren som smakte

Alt tyder nå på at Sylling G 14 med storscorer Steffen Sutherland beholder plassen i 1. divisjon.

Utspilt nok en gang

- De rykket opp to år tidlig. Det må trenes dobbelt så mye for å holde elitenivå, var trener Dragoljub Ilic klare kommentar etter at Lier Volleyballklubb tapte 0-3 for seriemesteren Kristiansund i Syllinghallen i årets siste eliteseriekamp.

Sylling IF J13 jublet i Ekneshallen

Sylling IF J13 vant over Solberg 21-14.

Syllings jentelag slo Skiold

Tok sesongens andre seier

Lier Volleyballklubb herrer elite

Seriekamp mot OSLO VOLLEY søndag 12.02 kl. 16.00

Reistad vant i nervepirrende lokalderby.

Reistad var store favoritter før kampen mot Sylling. Ingen av de vel 50 på tribunen i Syllinghallen hadde vel egentlig troen på seier før kampen, og det startet som forventet. Reistad gikk ut i hundre, og demonstrerte kontringsstyrke og presisjon. Syllingjentene ble regelrett utspilt og lå fort under med både 4 og 5 mål.

Første håndballkamp i år

Sylling IF J 13 år håndball lag måtte trekke laget sitt før sesongen fordi de var for få, i Lier håndballgames fikk de sin førse kamp for året.

Vant igjen

Lier 13 går til åttendelsfinalen i Norway Cup etter 3-1 mot Oppegård seint i kveld og møter Tertnes kl 8 torsdag morgen

- Treneren er veldig god

Det sier Gustav Nedal Clausen, Jonatan Elias Svendsen og Kenneth Kløvtveit om treneren sin på Sylling IF s gutter 10 år.

Liungen vant i lokalderby

Handball, 4 div menn - Liungen slo Sylling

Fotballglede i Sylling

Sommeren er hektisk fotballtid for både små og store gutter og jenter

Det glapp for Sylling

Gutter14 tapte for serielederen

Så nær, så nær -

- Et jevnt oppgjør, baklengsmålet var av det lette slaget, sa trener Atle Teigen etter at Sylling G 14 tapte 1/16 finalen mot Sandefjord Ballklubb i formiddag. Lier G 15 røk ut i 1/16 finalen i B-sluttspillet.

Lier volleyballklubb flytter til Sylling

Fra høsten av kommer Lier Volleyballklubb til å spille sine kamper i Syllinghallen. Det betyr at folk i Sylling kan glede seg til Eliteserie på hjemmebanen.

Endte på 16. plass

Volleyballgutta tapte også siste kvalifiseringskamp.

Smadret Steinberg

Sylling skårte 10

Syllings A-lag i medgang

En smilende trener Øyvind Nilsen håper på fine lokaloppgjør mot et fremgangsrikt Lier og opprykkslaget Spabra 2.

Sylling får spille i første divisjon

Volleyballjentene brukbart fornøyde med ny femteplass.

Imponerte i Norway Cup

Andreplass i pulja etter innledende runde resulterte i avansement til A-sluttspillet for Marius Tronslien (halvt skjult), Benjamin Brandshaug Kaya, Mathias Helgesen og Syllings gutter 13 under Norway Cup.

Lier Volleyballklubb herrer elite

Hjemmekamp søndag 06.11 mot NYBORG (fjorårets seriemester)

Også gutta videre i volleyball

Syllings guttelag kvalifiserte seg også til landsfinalen.

Lier IL på tabelltopp

Seniorgutta på Tranby ser ut til å være svak favoritt før lokaloppgjøret på St. Hans-aften mot tabelltreer Liungen ---

Liungen vant mot Sylling

Håndball herrer, 4. divisjon

Hederspriser i Sylling

David Svendsen var en av flere som ble takket for en fabelaktig innsats av Narve Holmen på sesongavslutninga for fotballen i Sylling IF på torsdag.

God start av Liungens håndballherrer

2 seire på 3 forsøk.

- Store opprykksjanser

Det mener trener Anders Ruud Gundersen etter at det er klart at St Hallvard Håndballklubb får spille om den siste plassen i neste års 1. divisjon.

Tap for lierlagene

Ivar Rolfstad og Spa/bra lyktes ikke å få poeng i går. Lier og Sylling tapte også sine siste kamper.

Historisk fotballkamp

For første gang i historien er det blitt spilt seriekamp med et lag sammensatt av spillere fra Sylling og Sjåstad.

Miljøet avgjørende

Det understreker gymlærer og idrettsleder Per Lasse Tronslien. Tre unge friidrettstalenter er av flere liunger som ble kretsmestere sist helg. Og en av dem debuterer i senior-NM i morgen.

To tap og en uavgjort

- Men vi kommer enda sterkere tilbake i 2009-/2010-sesongen, sier spiller og lagleder Ketil Verpelstad ( bildet) i Liungen Futsal

For mange baklengsmål

Feil bakover på banen felte Sylling i går. Kristian Capellen scoret to, men det var ikke nok.

Syllingspiller tatt ut på landslaget

Mari Bergum Berget på U17 i volleyball.

Nede for telling

Det var en dårlig fredagskveld for lierfotballen.

Lokalderby i 10 årsklassen

Even Wilhelmsen (th) scoret ekte hat trick for Sjåstad mot Sylling

Håndballfest med opprykk

- Herrelagets opprykk gjør at Sylling IF som eneste klubb i Buskerud kan skilte med både dame- og herrelag i 3. divisjon, konstaterer håndballbas Arild Haug.

Tre viktige poeng

Scoringsjubel for Spabra som revansjerte seg i dag etter forrige ukes braktap.

Sylling tapte åttedelsfinalen

NM- finalen i volleyball

Gir de unge æren

Treneren for Lier IL s A-lag, Arne Steinar Kvisle, applauderte for sine unge A-lagspillere i kveld.

Vinn eller forsvinn i morgen

Som ventet går både Sylling 14 og Lier 1 G 13 (på bildet) videre til A-sluttspill i Norway Cup etter nye seire.

Lier Volleyballklubb herrer elite

Bortekamper lørdag 12.11 mot Kristiansund og søndag 13.11 mot NTNUI Dragvoll(Trondheim)

Ny bandyjubel

Spa/Bras lillegutter fortsetter å imponere --

God prestasjon i innendørscup

Gutter 14-laget fra Liungen gikk til finalen i Flint-Esso-cup i Tønsberg på søndag.

Lier J18 spilte godt i Danmark

Lier J 18 spilte god håndball i Danmark og kom til semifinalen i Danmarks største håndballcup

Noe å tenke på

Kan trener Aage Golmen og Ronny Deila finne fram seiersresepten før neste kamp?

Svake offensivt

Det ble poengtap for lierlagene i går.

Sylling – Liungen 4-7 (1-1)

Gutter 13-14 år. Sylling skulle i denne kampen vise at de var best i Lier, sikre andreplassen og rykke opp, slik gikk det ikke.

Nytt tap for Randaberg

Drømmen om tv-sendt cupfinale brast etter tap i kvartfinalen

God serieåpning

Keeper Tam Hoang Le gjorde to kamper for Lier futsal i Oslo i helgen.

På toppen av pallen

Mari Bergum Berget (tv på bildet) fra Oddevall i Lier er klar for internasjonale mesterskap etter at hun ble norgesmester i U 20 i beachvolleyball i Tønsberg i helga.

Et prikkfritt arrangement

Liernetts håndballekspert Torbjørn Hauge (på bildet) oppsummerer Sør-Norge Cupen i Syllinghallen

Ukens lag: Sjåstadfotballen føres videre

Sjåstad har alltid fostret gode rekrutter. Klubben klarer ikke lenger å stille seniorlag, men 10-årslaget viste onsdag at det gror godt i de yngre årsklasser.

Tett oppgjør

Lokaloppgjøret i dag mellom Lier og Sylling ble avgjort mot slutten av kampen. Og Spabra gikk på et nytt tap i går.

- Alt gikk galt

Det var trener Marcus Walfridssons korte kommentar etter Spabras stortap i dag. Siste serierunde var for øvrig bedrøvelig for lierlagene.

Vant naboppgjøret

Syllings førstelag var ofte på offensiven mot Liers andrelag på mandag, her er Kenneth Karlsen nær scoring. Men Liungen har hatt den beste sesongåpningen -

Et slags drivhus

Trener Arne Borch har stor på St Hallvard Håndballklubb, spesielt om det blir opprykk til 1. divisjon. - Og til tross for bronse til G 16-laget i sluttspillet i helgen, burde det blitt edlere metall til lierklubben, sier han.

Jublet for tidlig?

Edvinas Blazys har her sørget for 1-0 til Spabra, men om det blir fortsatt 3. divisjonspill avgjøres først senere.

Nabooppgjør i fjerde i 2010

Solide kamper av både Spa/Bra og målscorer John- Erik Loe Olsen, og Lier i siste serierunde gjør at vi kan glede oss til to skikkelig publikumskamper neste år --

Fokus på ballallsidighet

Kursdeltaker Jeanette Jacobsen Myhrene ga alt under øvelsene i Syllinghallen på mandag -

Godset favoritter

Med innsats og effektivitet kan det går bra, mener Lier IL s juniortrener Hans Petter Fuglerud før morgendagens kamp --

En sammensveiset gjeng

Det kjennetegner Syllings kvinnelag i fotball, her representert ved Heidi S Wamstad og Sidsel Skyrud (halvt skjult) i siste kamp -

Blåtrøyene duellerer --

Liers trener Knut Bergem var fornøyd med innsatsen til Liers G 14 etter onsdagens kamp på Gulskogen

Godt ungdomsmiljø

Til tross for det klare tapet i KM-finalen på lørdag, kan Sylling IF glede seg over opprykk og stor aktivitet i fotballgruppa.

Eventyrlig sluttspill

Med et særdeles fuktig værvarsel for helgen var det mange som fryktet en gjentakelse av fjordårets dyvåte sluttspill i Beachhåndball.

Sterk lagseier

Martin Wøien Gilhuus, Christer Pedersen og Henrik Borge sørget for tre av scoringene og keeper Svein Roger Johansen holdt buret reint i 85 minutter, da Spa/Bra sørget for tre nye poeng.

Opprykksfest i Sylling

Mye tyder på at fotballinteressen i Sylling aldri har vært større, til tross for at lagene ikke er på elitenivå. En av trenerne for det nyopprykkede A-laget, Inge Skjeggerud, jobber også aktivt med rekruttene.

Skøyerjenter

Det var umulig å se at disse fotballjentene fra Jevnaker slapp inn et tosiftet antall mål i kampen mot seiersvante Sylling tirsdag kveld.

Jubler for seier

Kristian Capellen ble tomålscorer, da Sylling nok en gang beviste at de holder nivået i divisjonen.

Vant egen cup

Turneringsleder Arild Haug kan smile etter en vellykket Sylling-Cup i helga, der arrangørens herrelag overrasket og Konneruds 18-årslag var best blant kvinnene

Sylling videre i Norway Cup

Målscorerne, Mathias Helgesen (tv) og Steffen Sutherland, sørget for at det blir en ny kamp i morgen.

Avslutningen av fotballsesongen 2007

Hvordan går det med de lokale lagene?

Opp med henda!

Håndballspillende niåringer fra hele Buskerud utfoldet seg i Syllinghallen i helgen.

Årsbeste av Syllings damer

Trener Arild Haug (th) var svært fornøyd med lagets førsteomgang mot Skrim i søndagens 3. divisjonskamp, men det glapp dessverre i andre ---

Nye poeng til lierklubbene

Syllings Morten Ullberg fikk gult kort i sluttminuttet, men det hadde ingen betydning etter den gode laginnsatsen. Det krisepregede A-laget til Lier IL klarte også poeng.

Trenger snart poeng

A-lagene til Lier IL og Sylling gikk på nye poengtap. I neste serieomgang bør det snu.

Martine Bekken vant på Kongsvinger

Seier til Martine Bekken på Blue Spirit i 1,20, DnB Nor Mini Prix under landsstevne på Kongsvinger i helgen.

Flott håndballåpning

Liers gutter 16 åpnet med en klar seier og et knepent tap i den landsdekkende Postenserien