Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 4feb5a31cb122752557d139357181d45

Imponerende innsats

Hedda Edsberg Stadheim på Sylling volley Gutter 15 var godt fornøyd med resultatene i Blindheimcup i Ålesund i helgen.

Hedda (14) har spilt volleyball i tre-fire år. Ved siden av aerobic og ridning hun som opplegger utviklet seg som spiller i likhet med gutta på laget. Hedda håper å får være med videre, slev om hun ikke kan spille NM-kamper på guttelag. Det dukker opp stadig vekk lovende volleyballspillere i Sylling under trener Per Lasse Tronsliens ledelse. Mari Bergum Berget fra Oddevall, landslagspiller og NM-vinner for Oslo Volley startet karrieren i Syllinghallen. Hun er et forbilde for talentene i Øvre Lier.

Syllings lovende volleyballag ble regionmestere for kort tid tilbake. Som en slags "dessert" etter fremragende resultater i vinter ble det tur til Ålesund.

Puljevinner i Blindheimcup

Laget ble puljevinner på lørdag etter tre seire. Først ble det seier mot Tambar med sifrene 2-0 (25-10, 25-7).
Neste utfordring var Førde volleyballklubb som er en av storhetene i Norge. Ny seier 2-0 (25-15, 27-25). I den siste kampen mot Koll (som er fra samme region som Sylling), kjempet syllinglaget seg til 2-0 igjen. Periodesifrene var 25-21, 28-26.
 
På søndag ble det tap for Blindheim 1-2 (21-25, 25-16, 12-15). Så ble det bronsefinale mot Koll. Koll fikk revansje fra lørdag, tap 0.2 (24-26, 21-25)

- Det ble tross tapet den beste turneringen spillemessig for Sylling IF gjennom hele sesongen. Vi kunne reise fra Ålesund med hevet hode for egen prestasjon, sier trener Per Lasse Tronslien. - Det ble bedre stemning i gruppa, da vi ankom Gardermoen og avsluttet turen med en tur på Peppes pizza. Her kom humøret og gleden tilbake, og det var en svært fornøyd gjeng som reiste hjem til Sylling.

Lørdagens kamper og motstanderne.
 
Trener Per Lasse Tronslien har også disse kommentaren: - Tambar var et lag med spillere som var like gamle som våre gutter, de fikk aldri sjansen til å komme inn i kampen mot oss. Sylling gjorde svært lite feil, og spilte med god innsats hele veien selv om motstanden var svak.

Guttene til Førde var jevngamle med Sylling med mange gode teknikkere på laget. Sylling startet med å spille like godt som de avsluttet mot Tambar. Det vekslet litt med poengene til hvert av lagene, men Sylling holdt trykket oppe og sanket flere poeng jevnt gjennom hele settet. Det ble seier i første sett 25-15. I andre sett kom Førde mer inn i spillet og ledet største del av settet, men Sylling spilte svært godt og avgjorde mot slutten med veldig lite personlige feil. Sylling kjempet til de vant 27-25 i andre sett.

Siste kamp for dagen ble spilt 15.40, her skulle vi møte Koll fra vår egen region. Vi har både tapt og vunnet mot dette laget tidligere i sesongen. Spilte godt i første sett, og vant 25-21. Vi fikk en svakere start i andre sett, og lå under i store deler av settet. Sylling tok seg sammen mot slutten av settet og kjempet til det ble seier 28-26. Hedda og guttene var slitne etter 3 kamper, det var bra at de vant puljen og dermed ikke skulle spille før 11.30 søndag.

Lørdag kveld var middag og diskotek som stod på planen, en fornøyd og blid gruppe var klare for andre oppgaver etter volleyballen. Det ble også tid til å bli kjent med andre spillere fra andre klubber på skoklen hvor vi skulle sove. Spennende med både gutter og jenter samlet på samme plass.

Sluttspillet på søndag

Tronslien: - Det var en spillergruppe som var noe trøtt, da de stod opp til frokost søndag morgen. Vi kunne likevel slappe mer av enn de som skulle spille klokken ni søndag morgen. I semifinalen skulle vi møte Blindheim på deres hjemmebane. Dette ville bli en tøff oppgave. Sylling spilte godt med var noe nervøs i første sett av semifinalen. Blindheim lå foran med 2-3 poeng gjennom det meste av settet, spillet vekslet frem og tilbake. Det ble dessverre tap 21-25 i første sett. I andre sett gikk Sylling på banen for å ta spillet fra første ball, de ga Blindheim mer kamp og vant fortjent 25-16. Dette settet er noe av det beste Sylling har spilt i år. I siste og avgjørende sett ble Sylling på tross av godt spill, litt for nølende enkelte ballvekslinger og dermed tapte 12-15. Det var en skuffet gjeng som stod tilbake etter kampslutt. Treneren måtte si noen ord om at det er greit å tape for et lag som var bedre enn oss på slutten av avgjørende sett. Vi spilte tross alt vår beste kamp i år.

Tapet satt i hodene til alle spillere, det var problem med å finne det lille ekstra når vi skulle forberede oss til brosjefinalen mot Koll. Kanskje undervurderte vi Koll, vi hadde jo slått dem dagen før. Spillet vekslet til begge lagene, men Sylling tapte første sett 24-26. Klarte ikke å mobilisere noe ekstra til neste sett, vi hang litt etter Koll gjennom hele settet. Det ble tap 21-25 i siste sett.

Det ble tross tapet den beste turneringen spillemessig for Sylling IF gjennom hele sesongen. Vi kunne reise fra Ålesund med hevet hode for egen prestasjon.

På bildet (som ble tatt før avreise fra Sylling); foran f. v,:Stein Gravdal, Styrk Heen, Pål G. Teigen, Marius Kristoffer Tronslien, Hedda E. Stadheim og Per Lasse Tronslien. 
Bak f.v.Atle Teigen, Eryk O. Swiergon, Kristian Løe, Sivert K. Skui, Ola M. Gravdal og Nils Christian Svere. 

Forrige artikkel:Toget er gåttNeste artikkel:
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode