Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 1d0e1a2c8c0fc296da23b54a4ddf7d09

OL i Rio er målet

De olympiske lekene i London kommer for tidlig for 20-årige Mari Bergum Berget fra Oddevall i Lier. Liernett arrangerte et møte mellom henne og "gamletreneren" Per Lasse Tronslien i forbindelse med NM i sandvolleyball i Lier og Drammen i helga.

Noen timer før hadde Mari og makkeren Vilde Solvoll røket ut i kvartfinalen på Lier stadion. Mari var svært skuffet etter at de vant første sett. - Ja, hun hater å tape, var Tronsliens kommentar til Liernett. - Det er derfor hun er blitt så god, understreket Tronslien. Og da Liernett ankom Sylling stadion noen timer senere var humøret tilbake igjen. Volleyballspilleren og gymlæreren ved Sylling skole var allerede i en intens samtale. Det var nesten synd å avbryte. - Psykisk svikt, var første forklaring på at det ble tap i det andre og det tredje settet i dagens kvartfinale, mener Mari selv. - Og det er små marginer når det går i mot, er Tronsliens kommentar.

- Tapet i dag betyr likevel lite eller ingenting, mener Tronslien. Hun satser langsiktig. Og Mari nikker at hun er enig og lytter fortsatt til den erfarne volleyballtreneren. Tronslien, startet opp med volleyball i hjemkommunen Grong i Nord- Trøndelag. Deretter var han spillende trener fra Finnsnes i 1. divisjon.
Nå bruker gymlæreren på Sylling skole sin erfaring på Syllings lovende guttelag. De er regionmestere og skal opp i gutter 15-klassen til vinteren.

Mari og Per Lasse har mange felles og gode minner fra gymtimen for noen få år siden. - Vi spilte hver dag, både i friminuttene og i midttimene, forteller Mari. Per Lasse nikker og sier dette: - Det var et meget godt volleyballmiljø i klassen.

Så går de løs på viktige elementer i treninga. De sammenligner ordinær volleyball med sandvolleyball, og Liernetts medarbeider får påfyll av elementær kunnskap om volleyballsportens finesser.

For ei uke siden kom Mari hjem fra Universiaden i Kina. Det ble en 9. plass sammen med makker Kjersti Hansen.

Mari tok sin videregående utdanning på Toppvolley Norge, volleyballgymnaset i Sauda. Der var hun i et miljøet sammen med de cirka 70 største volleyballtalentene fra hele landet.

- Til vinteren skal jeg ta "exfil", sier hun og røper at hun vil satse på medisinutdanning neste år.

Hun har vært landslagsspiller, og i juniorklassen var hun ranket som Norges beste. Før jul hadde hun et tre måneders treningsopphold i Brasil sammen med sin makker Kjersti Hansen.
Du kan les mer om det her: http://www.liernett.no/5028-ved-sukkertoppen-i-rio

Men Mari har også hevdet seg innen musikk i  en saksofonkvartett. I UKM (Ungdommens kulturmønstring) kvalifiserte hun seg til finalen i Trondheim, først via konkurransen i aulaen på St Hallvard og så via fylkesfinalen i Drammen. - Jeg har slengt meg med Sylling og Oddevall skolemusikkekorps når det har vært behov for det, sier hun og legger til at faren hennes også er aktiv der.

Tilslutt er det bare for Mari med følge å komme seg til Strømsø i Drammen der finalene ble spilt. Denne gang uten Mari, men hun kommer nok sterkere tilbake -

Mer om NM her: http://www.volleyball.no/nyheter/Sider/0811NMsandvolleyball2011.aspx

 

 Fra NM i volleyball. Sekretariatet på Lier stadon på søndag formiddag: Camilla Skjeldstad, fra Inderøy, Cato Siljander fra Bergen og Anders Rohde fra Inderøy. Seljander var kampdommer i kvartfinalen, da Bergum Berget og lagvenninne røk ut.

Forrige artikkel:St. Hallvard slo Ål 40-16Neste artikkel:”Jeg kan se i mørket”
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode