Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

OL i Rio er målet

De olympiske lekene i London kommer for tidlig for 20-årige Mari Bergum Berget fra Oddevall i Lier. Liernett arrangerte et møte mellom henne og "gamletreneren" Per Lasse Tronslien i forbindelse med NM i sandvolleyball i Lier og Drammen i helga.

Noen timer før hadde Mari og makkeren Vilde Solvoll røket ut i kvartfinalen på Lier stadion. Mari var svært skuffet etter at de vant første sett. - Ja, hun hater å tape, var Tronsliens kommentar til Liernett. - Det er derfor hun er blitt så god, understreket Tronslien. Og da Liernett ankom Sylling stadion noen timer senere var humøret tilbake igjen. Volleyballspilleren og gymlæreren ved Sylling skole var allerede i en intens samtale. Det var nesten synd å avbryte. - Psykisk svikt, var første forklaring på at det ble tap i det andre og det tredje settet i dagens kvartfinale, mener Mari selv. - Og det er små marginer når det går i mot, er Tronsliens kommentar.

- Tapet i dag betyr likevel lite eller ingenting, mener Tronslien. Hun satser langsiktig. Og Mari nikker at hun er enig og lytter fortsatt til den erfarne volleyballtreneren. Tronslien, startet opp med volleyball i hjemkommunen Grong i Nord- Trøndelag. Deretter var han spillende trener fra Finnsnes i 1. divisjon.
Nå bruker gymlæreren på Sylling skole sin erfaring på Syllings lovende guttelag. De er regionmestere og skal opp i gutter 15-klassen til vinteren.

Mari og Per Lasse har mange felles og gode minner fra gymtimen for noen få år siden. - Vi spilte hver dag, både i friminuttene og i midttimene, forteller Mari. Per Lasse nikker og sier dette: - Det var et meget godt volleyballmiljø i klassen.

Så går de løs på viktige elementer i treninga. De sammenligner ordinær volleyball med sandvolleyball, og Liernetts medarbeider får påfyll av elementær kunnskap om volleyballsportens finesser.

For ei uke siden kom Mari hjem fra Universiaden i Kina. Det ble en 9. plass sammen med makker Kjersti Hansen.

Mari tok sin videregående utdanning på Toppvolley Norge, volleyballgymnaset i Sauda. Der var hun i et miljøet sammen med de cirka 70 største volleyballtalentene fra hele landet.

- Til vinteren skal jeg ta "exfil", sier hun og røper at hun vil satse på medisinutdanning neste år.

Hun har vært landslagsspiller, og i juniorklassen var hun ranket som Norges beste. Før jul hadde hun et tre måneders treningsopphold i Brasil sammen med sin makker Kjersti Hansen.
Du kan les mer om det her: http://www.liernett.no/5028-ved-sukkertoppen-i-rio

Men Mari har også hevdet seg innen musikk i  en saksofonkvartett. I UKM (Ungdommens kulturmønstring) kvalifiserte hun seg til finalen i Trondheim, først via konkurransen i aulaen på St Hallvard og så via fylkesfinalen i Drammen. - Jeg har slengt meg med Sylling og Oddevall skolemusikkekorps når det har vært behov for det, sier hun og legger til at faren hennes også er aktiv der.

Tilslutt er det bare for Mari med følge å komme seg til Strømsø i Drammen der finalene ble spilt. Denne gang uten Mari, men hun kommer nok sterkere tilbake -

Mer om NM her: http://www.volleyball.no/nyheter/Sider/0811NMsandvolleyball2011.aspx

 

 Fra NM i volleyball. Sekretariatet på Lier stadon på søndag formiddag: Camilla Skjeldstad, fra Inderøy, Cato Siljander fra Bergen og Anders Rohde fra Inderøy. Seljander var kampdommer i kvartfinalen, da Bergum Berget og lagvenninne røk ut.

Volleyball

Flere saker fra arkivet

Syllingspiller tatt ut på landslaget

Mari Bergum Berget på U17 i volleyball.

Første senior-NM

Mari Bergum Berget har fra før et junior-NM i sandvollyball. - Det er ikke overraskende et det ble seier for Oslo Volley i helgen, sier hennes tidligere trener Per Lasse Tronslien.

På toppen av pallen

Mari Bergum Berget (tv på bildet) fra Oddevall i Lier er klar for internasjonale mesterskap etter at hun ble norgesmester i U 20 i beachvolleyball i Tønsberg i helga.

På volleyball-landslaget

Mari Bergum Berget (20) fra Oddevall i Lier er innkalt til nye treningssamlinger.

Vant Nordic Cup

Mari Bergum Berget, fra Oddevall i Lier, spilte sluttspillet for Oslo Volley som vant sluttspillet i Steinkjer i helga.

Ved Sukkertoppen i Rio

Mari Bergum, fra Oddevall i Lier, er for tiden på et tre måneder langt treningsopphold med sandvolleyballmakkeren sin, Kjersti Hansen fra Myre.

Dobbeltseier i Tromsø

Samboerparet Mari Johanne Brox og Lasse Blom, bosatt i Lier, vant begge sine klasser i halvmaraton i Stokmarknes i Nordland i dag.

Imponerende innsats

Hedda Edsberg Stadheim på Sylling volley Gutter 15 var godt fornøyd med resultatene i Blindheimcup i Ålesund i helgen.

UKM 2005 - bilder

Flere bilder fra Undommens kulturmønstring 2005

Syllingjente på landslaget

Syllingjenta Katrine Haarberg er tatt ut på landslaget i volleyball for jenter 19 år.

Også gutta videre i volleyball

Syllings guttelag kvalifiserte seg også til landsfinalen.

UKM - dag 3

Mari Hajem fra Oddevall på Hovedscenen med piano og sang

Fikk ikke ny intimscene

- Litt synd at penga og ikke hjertet fikk råde i denne saken, sa Mari Grimsrud, leder av Lier Musikkverksted etter vedtaket i kommunestyret.

Fokus på ballallsidighet

Kursdeltaker Jeanette Jacobsen Myhrene ga alt under øvelsene i Syllinghallen på mandag -

Kulturprisen 2006

Kulturprisen går til Lier musikkverksted

Fjerdeplass og bronse

Silje Bæra Hørthe fra Sylling er mest fornøyd med søndagens stafett under NM i terrengløp i helga.

Barna på Oddevall skole gir med glede

Den største gleden i livet er å gi

- Det var på tide

Det sier samarbeidspartnerne Mari Grimsrud (tv), og Turid Rivrud Jørgensen om beslutningen om å tildele Bent Bredesen (th) Kulturprisen for 2012.

Fin stemning på serieåpning for jenter-16

Smil og god stemning på både på og utenfor banen. Sylling/Liungen vant 5-0 over Sjåstad i J-klassen i en fairspillende kamp. Alder og erfaring avgjorde nok mye. Bortsett far d0e første 5-10 minuttene og i små perioder hadde Sylling/Liungen god kontroll. Noen av scoringene kom etter fint spill.

Mari Hajem gikk videre på kulturmønstringa

Musikalitet, originalitet, kreativitet og intensitet

Miljøet avgjørende

Det understreker gymlærer og idrettsleder Per Lasse Tronslien. Tre unge friidrettstalenter er av flere liunger som ble kretsmestere sist helg. Og en av dem debuterer i senior-NM i morgen.

Feiret med pizza og brus

Musikkverkstedet fikk kulturprisen sin i dag

Sundal vant veddemål

Søndag ønsket Hanne K. Dahl sine rideelever på Lindstad gård god sommer med et uhøydelig stallstevne

Ungdommelig glede i Aulaen

Musikkverktedets leder Mari Grimsrud gikk nokså avslappet rundt og smilte og spiste vafler, en indikasjon på en vellykket kulturmønstring for kommunens unge lovende kulturuttøvere

Eventyrstund og juletrehogst

Barna fulgte godt med, da Runar Bye på Jutilen Gård i Sylling pakket det nyhogde juletreet.

Regionsmester

Syllings unge volleyballag har stått for en bragd i vinter,

Månedens blomst til Mari Grimsrud

Septemberblomst til rockens grand ”old” lady

Tora Eidsvåg vant førsteprisen

Talentiade ved Sylling skole.

Rappet seg til Sandvika

Eirik (9) fra Sjåstad storkoste seg på scenen da han deltok på Lyd og fryd-festivalen i helgen.

En lykke å beholde bygningen

- Gamle Hegg har sjel, det er våre ungdommer veldig opptatte av, understreker leder av "Rockeverkstedet", Mari Grimsrud, når det nå er planer om en oppgradering av lokalene.

Mye energi i Syllinghallen

Det gode volleyballmiljøet i Sylling hadde gjester på besøk i helgen.

Meget høyt nivå

Det er styremedlem i Buskerud Musikkråd Tore Stustads vurdering etter Ungdommens kulturmønstring forrige helg i Ål Kulturhus

Litt trist å si goodbye

Det ble felt noen tårer da fire lierjenter, Mari Smith, Marie Busvold, Henrikke M. Nebell-Green og Kristin Engedal tok farvel med vertsfamilien utenfor lokalet til Eastbourne Rugbyklubb i går

Battle of the Bands

Lier Rockeverksted/musikkverksted med Battle of the Bands for fjerde gang

Hederlig omtale

UKM er ferdig for i år, i alle fall for de fleste. Noen skal videre til Drammen – andre må dra hjem med minnet om en stor kveld i aulaen på St. Hallvard.

Krever ratt neste gang

Morten Andreas Bye (13) fra Namsos og Joachim Pedersen fra Steigen, som kjørte ut i olabilløpet under JordbærEventyret forrige helg, avsluttet ferien i Sylling med SIF-RBK på søndag.

Uavgjort for Sjåstad Vestre/Lier J16

Sjåstad Vestre Lier spilte 2-2 mot Vikersund

Kusk for de kongelige

Sølvmøy og Snerta med kusk Runar Bye fra Holmin Fjordhester i Sylling kjørte Dronning Sonja og Kong Harald med følge innover Krokskogen på søndag

Gutter søkes til dans !

På lier musikkverksted har vi planer om å starte en liten dansegruppe. Vi skal først og fremst danse latinodans som f.eks Merengue og salsa. Vi har nok jenter, men mangler gutter. Så gutter ta kontakt ! Dere trenger ikke kunne noe fra før, bare dere har rytme i kroppen og er interessert

Vi synger og spiller julen inn i Sylling kirke

For snart tredve år siden startet arrangementet som er med på å rulle jula i gang Sylling.

Skoleturnering i Volleyball.

Fredag var det duket for den årlige skoleturneringa i volleyball. Som vanlig var det Tranby som inviterte. I år var forventningene til hjemmelaget spesielt store, etter flere ukers intensiv trening. Skolen alle skulle slå var fjorårsvinneren Sylling.

Syllings volleyballjenter sikter mot toppen

Kan kvalifisere seg til førstedivisjon i dag.

Førjul i Sjåstad folkekirke

Det er unga fra Vestre Lier som har kammertonen når jula synges og spilles inn i Sjåstad kirke

Bra helg for Sylling volleyball

Sterke fjerdeplasser både til guttene og jentene

Spennende kamp mot fjorårets beste lag

Lier volleyballklubb – Nyborg 1-3

Vårkonsert med Sylling og Oddevall skolekorps

Musikken blomstrer sammen med hvitveisen i Sylling. Tirsdag holdt Sylling og Oddevall vårkonsert i aulaen på Sylling skole

Barneombudet kom på besøk til Oddevall skole

Oddevall fikk stort besøk i dag onsdag

14 scoringer på to kamper

Liers juniorlag, med sju nettkjenninger hittil av tidligere Liungen-spiller Ingrid Høgseth, har hatt en lovende sesongstart

Søskenpar vant igjen

Ådne Karlsen Bekkestad vant 6 km i suveren stil som i fjor. Søster Oda var også best blant kvinnene.

Vant egen cup

Turneringsleder Arild Haug kan smile etter en vellykket Sylling-Cup i helga, der arrangørens herrelag overrasket og Konneruds 18-årslag var best blant kvinnene

Gratulerer med KM!

Lier IL s fotballjenter i J 14-klassen har klart det igjen ----

Regionmesterskap i volleyball – gutter 15 år.

Inspirert av fjordårets suksess dro årets utgave av Sylling Desperados til kongsberg for å slåss om plass i landsfinalen. Det skulle dessverre ikke holde denne gang.

Så nær, så nær -

- Et jevnt oppgjør, baklengsmålet var av det lette slaget, sa trener Atle Teigen etter at Sylling G 14 tapte 1/16 finalen mot Sandefjord Ballklubb i formiddag. Lier G 15 røk ut i 1/16 finalen i B-sluttspillet.

Favoritt videre

Mari Hajem med "Don` worry" innfridde på UKM på Lierbyen skole og gikk videre sammen med flere andre dyktige ungdommer til fylkesmønstringen på Hønefoss.

Resultater Kanada Rundt 2010

Her er resultatlisten for gateløpet Kanada Rundt tirsdag 11. mai 2010

Nærmer seg kretsmesterskap

Lier IL s J-14-lag vant den avgjørende kampen mot Liungen onsdag kveld

På toppen i Buskerud

Liers Ragnhild Hennum (th) og Liungens Agnes Skogmo kan begge være storfornøyde med årets sesong, der deres lag nok en gang har vist at de er blant de beste i sine årsklasser.

Bredde over kulturmønstringa

Programlederne, Bjørn Harald Bjerknes og Magnus Buer, slo an tonen på gitar i aulaen på St Hallvard

Stor stimulanse for Sylling

- Silje Bæra Hørthe er en av de lokale forbildene som fikk stipend etter Jordbæreventyret" i sommer. Ingeborg Lien, leder av elevrådet ved Sylling skole overrakte sjekken.

Knepent finaletap

Liers 94-jenter imponerte i helgens Drammen Cup

Kulturnatt på Musikkverkstedet

I forbindelse med Kulturnatten i Lier lørdag 11. oktober holder Lier Musikkverdsted også dørene åpne med stor konsert på Hegg gml. skole.

10. plass i junior-VM

Maren Jansson Haverstad fra Tranby gjorde en meget sterk prestasjon på mellomdistansen utenfor Aalborg i Danmark i dag.

Endte på 16. plass

Volleyballgutta tapte også siste kvalifiseringskamp.

Eventyrlig sluttspill

Med et særdeles fuktig værvarsel for helgen var det mange som fryktet en gjentakelse av fjordårets dyvåte sluttspill i Beachhåndball.

Fire til Bali

Fire spente og forventningsfulle 20-åringer satte seg på flytoget på mandag på Drammen stasjon med destinasjon Bali.

Disse gikk videre fra lokalmønstringen

Juryen fikk se mange lovende kandidater under årets UKM fredag kveld, men måtte til slutt plukke ut 4 sceneinnslag og 7 kunstinnslag som skulle gå videre til fylkesmønstringen i Hønefoss.

Buskerudfinalen for Tinestafetten

Seier til 7. klasse fra Hennummarka skole

Stump’n elevbedrift med suksess

Helga Lerkelund, Stine Sørensen, Silje Lillegaard, Cathrine Clausen og Kine Svendsvoll utgjør Stump’n UB (ung bedrift). Jentene tilbyr en selvlaget forestilling der målgruppen er niendeklassinger. Kostnadene deler skolene fifty-fifty med helse – og sosialdepartementet. - Og overskuddet håper vi å kunne bruke til en studietur, gjerne til London, sier jentene som knapt har to minutter mellom hver av de fem forestillinger på Tranby skole.

Sterk fjerdeplass til Sylling

Nummer fire i førstedivisjonsturnering med for få spillere på banen

Fra seier til seier

Silje Bæra Hørthe fulgte opp NM-seieren i terrengløp fra forrige helg ved å vinne kvinneklassens 5 km under Furumomila

Lier volleyballklubb flytter til Sylling

Fra høsten av kommer Lier Volleyballklubb til å spille sine kamper i Syllinghallen. Det betyr at folk i Sylling kan glede seg til Eliteserie på hjemmebanen.

Korpsmusikk av godt merke

Denne konserten til Sylling og Oddevall skolekorps og Åssiden musikkorps hadde fortjent fullt hus.

Tone Irene Røssum spiller i Åmot Kirke

Stemningsmusikk i romjula.

Syllings Volleyballjenter til Landsfinalen

Sylling Desperados volleyball – jenter 15 år, klarte i dag det utrolige å kvalifisere seg til landsfinalen i Ålesund. Det betyr at de ikke bare er best i Lier lenger, de er best i Buskerud og blant de 12 beste lagene i landet – en utrolig prestasjon med tanke på at de fleste begynte med volleyball for kort tid siden.

Video fra UKM i Lier

En håndfull videoinnslag fra vinterens lokale kulturmønstring

Ungdommens kulturmønstring 2005

Det var rekordmange deltakere i årets kulturmønstring. Kvalliteten på det som ble vist var som vanlig utmerket - kanskje bedre enn noen sinne. Det tekniske var som vanlig til irritasjon for oss med kamera

Program for Ungdommens Kulturmønstring

Årets kulturmønstring fredag 25. januar byr på et mangfold av innslag

Godt ungdomsmiljø

Til tross for det klare tapet i KM-finalen på lørdag, kan Sylling IF glede seg over opprykk og stor aktivitet i fotballgruppa.

Klare for landsfinalen

Syllings jentelag i volleyball kvalifiserte seg for landsfinalen.

Korpskonsert i Sylling på fredag

Da har Sylling og Oddevall Skolekorps sammen med Åssiden Musikkorps, god gammeldags konsert i aulaen på Sylling skole.

Olympisk deltakelse i 2016?

Ambisjonsnivået er høyt for søskenparet Kristin og Finn Olav Ulvund i Sylling --

Ungdommens Kulturmønstring 2007

Fylkesmønstring i Drammen over tre dager Gi ungdommen en scene Slikt blir det resultater av

Merete og Sir Oscar til Baltic Cup

Den ferske norgesmesteren i spangridning fra Sylling Rideklubb er nok en gang klar for større konkurranser --

Våren kommer til Tranby

Det er både fuglesang og vårblomster på Tranby for tida. Men det aller kjæreste vårtegnet er at musikkorpsene begynner å røre på seg.

Liernett, avisen for deg som bor i Lier

En drøm har gått i oppfyllelse

Café LMV

Café LMV - nytt og originalt i Lierbyen

God tredjeplass på Island

- Men noen av elevene var mer fornøyd enn andre, sier lærer Frode Berg (th på bildet) etter den nordiske mattefinalen, der Lierbyen skole representerte Norge.

24 på bankett på Egge

- Det blir bankett hjemme hos oss på dem som fullfører trim- eller konkurranseklassen, lovte Jon Arne Fossen i Eggebakkene til venner og familie, like før han returnerte til Egge skole for å delta selv.

Hallvards valg

I dag var det siste oppsetting av Brageteatrets ”Hallvards valg”. For fjerde kvelden på rad var det bortimot fullsatte tribuner, og publikum hadde all grunn til å like det de så.

Tranby-elever i nasjonal litteraturjury

Elever ved niende klasse på Tranby skole er plukket ut til å være med i juryen når vinneren av UPrisen skal kåres

Opprykksfest i Sylling

Mye tyder på at fotballinteressen i Sylling aldri har vært større, til tross for at lagene ikke er på elitenivå. En av trenerne for det nyopprykkede A-laget, Inge Skjeggerud, jobber også aktivt med rekruttene.

25 år med rock på Hegg gamle skole

Det var i 1984 det hele startet og rockeverkstedet ble etablert.

God treningskultur over flere tiår

- Årets opprykk er et resultat av gode treneres langvarig innsats og med høy faglig kompetanse, både håndballfaglig og menneskebehandling, sier tidligere trener og arkitekten bak Reistads håndballskoler, Erik Bjørnstad,

Lier nesten på høyde med Førde

Førde kom til Lier med et bittert tap i bagasjen. I går fikk de juling mot et Oslolag de helst skulle slått og i dag var det Lier som skulle få unngjelde. Lier var på høyden i alle settene, men hver gang settet skulle avgjøres raknet det. Laget viste tross et surt tap at de kan spille ball med de beste.

Battle of the Bands

Fredag på Musikkverkstedet

Klar for 1. divisjon

Trener Anders Ruud Gundersen (bak i hvit skjorte) jubler med laget. Nå han føler en blanding av glede og lettelse etter at St Hallvard Håndballklubb vant opprykkskampen i dag.