Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: f86329e3a54091f191765f3a1631a8a9

Stump’n elevbedrift med suksess

Helga Lerkelund, Stine Sørensen, Silje Lillegaard, Cathrine Clausen og Kine Svendsvoll utgjør Stump’n UB (ung bedrift). Jentene tilbyr en selvlaget forestilling der målgruppen er niendeklassinger. Kostnadene deler skolene fifty-fifty med helse – og sosialdepartementet. - Og overskuddet håper vi å kunne bruke til en studietur, gjerne til London, sier jentene som knapt har to minutter mellom hver av de fem forestillinger på Tranby skole.


Foto: Thv.l Nei!

Hva sier du når du for første gang står med en utent røyk mellom peke – og langfinger? Aktivt verdivalg kalles metoden. Fem elever fra tredje klasse drama på St Hallvard spilte hverdagssituasjoner der røyken snikes inn som slangen i paradiset, og det kan være lett å falle. Og ”kong nikotin” gjør ikke forskjell på Eva og Adam. Røykeavhengigheten synes å være likelig fordelt mellom kjønnene. Og kanskje fyrer du opp, trekker inn og hoster ut bare fordi du ikke hadde tenkt ferdig en del tanker på forhånd. Men all begynnelse er vanskelig, senere går det lettere, og så blir det en vane. Og alt sammen fordi du ikke visste hva du skulle si og gjøre på startstreken. Jentene fikk fram mange alternativer fra en interessert elevflokk som i tillegg fikk et velkomment avbrekk i en stressende tentamenstid.


Hva sier du nå? Foto: Thv.l

Sant å si har ikke de siste åras holdningskampanjer mot røyken hatt særlig suksess. Det ser nesten ut som om forbudslinja er veien å gå. Men strategien har kanskje vært feil, og det kan hende at jentenes opplegg virker. Men det får vi først se om noen år da Tobakkskaderådet legger fra statistiker og kurver.


Mari 9b tok en titt på brosjyren

Stemningen i kantina var god, og elevene hadde hatt en positiv opplevelse med fire entusiastiske nesten jevnaldringer med sterk tro på drama som pedagogisk metode - og det aldeles røykfritt. Jentene la igjen en selvlaget plakat til hver klasse og noe anti-røyke materiell. - Vær så god, les om dere vil – det er deres valg.


Foto: Thv.l Røyk? Nei, takk!

Forrige artikkel:Neste artikkel:Liernett - Trenger vi ei internettavis i Lier?
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode