Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 008fbf7b6eff50885c89b1290674813f

To korps og kor i aulaen på Sylling skole.

Hennummusikken og Glassverket besøkte Sylling sangkor en mandagsettermiddag midt i snøsmeltinga.


Hennummusikken Foto: thv.l

Svein Rognlien fikk i gang det hele. Ryktet hadde gått om at den nye aulaen i Sylling var et utmerket konsertlokale, og som spillende leder i Hemnummusikken trommet han sammen korpset, opprettet en link til Sylling sangkor og tok like godt med seg Drammen glassverks musikkkorps. Så ble kursen satt mot nord.


Svein Rognlien - spillende leder Foto:thv.l

Korpsinteressen er stor i Sylling, og mange entusiaster hadde funnet veien til aulaen. Lokalet gjorde på ingen måte skam på korpsene. Sylling sangkor sleit litt med å finne balansen mellom stemmene. Korkrakker og en litt mer framskutt plassering av sangerne på scenen, ville anrtakelig ha løst problemet. Hennummusikken vartet opp med et variert og godt program. Korpset er nå bygdas største og har hatt stor framgang med Georgie Delchev som dirigent. Etter innledningsnummeret Beer Barrel Polka fikk vi The Farmeres Market, etterfulgt av en bra versjon av 60-tallsslageren A Walk in The Black Forest Seventy-six Trombones satt bra. Og naturlig nok ville bulgarskfødte Georgie ha med musikk fra de trakter. Hopp Tropp er et rytmisk krevende og vanskelig nummer. Men Hennummusikken kom hederlig ut av det, og det er fortsatt tid til finpussing av sesongens repertoar. Avslutningsvis fikk vi et knippe evergreens, et slikt potpurri ser ut til å ha blitt et fast innslag på korpskonserter.


Foto:Thv.l


Foto:Thv.l

Å synge etter korps er aldri lett. Det har noe med lydnivået å gjøre. Sylling sangkor med dirigent Anne Lise Solheim startet med et par negro spirituals, sang seg gjennom Danse mot vår og To trøytte fuglar, en Charmicael låt med svensk tekst, var innom Barber-Shop sjangeren og Beatles før Can You Feel fra Lion King ble slutten på visa. Repertoaret til koret spenner over et bredt spekter og ettersom koret i år har 30 års jubileum, vil det bli stor jubileumskomnsert til høsten. Der vil det i full mon bli servert det vi bare fikk smakebiter på i aulaen på på Sylling skole. Absolutt noe å se fram til.


Syllin sangkor Foto: Thv.l

Drammen glalssverks musikkorps har nettopp hatt 95 års jubileum med konsert i Harmonien. Og dermed var det to korps i aulaen med til sammen flere enn to hundre år i musikkens tjeneste. Vi som denne kvelden hørte glassverket og ikke hadde fåt med oss jubileumskonserten, angret på at vi ikke hadde fått med oss den, Men jeg regner med at vi ble tigodestt med noen høydepunkter.


Drammen glassverks musikkorps Foto:thv.l


Kristian Lauritsen - leder i Glassverket Foto:Thv.l

Det var som å antenne et fyrverkeri av lyd da Glassverket med dirigent Frod Grøttum dro i gang med ”Congolela” en afrikansk melodi, rytmisk svær tkrevnede, men også med store utfordringer til messingblåserne. Vi berømmer gjerne bassisten i bakerste rekke og anbefaler korps i større grad å benytte seg av bassgiitar på konserter. Men så var det treblåserne, og dem er det mange gode av i Glassverket. Med Memories of Benny Goodman på notestivene fikk de til fulle vist sine ferdigheter. Alt mykt, vakkert og slentrende, men framfor alt svingende.


Dyktige treblåsere. Foto: thv.l

Så litt norsk. Valdresmarsjen av Johannes Hansen, og igjen falt mye av jobbben på trebåserne. Korpsmusikken er internasjonal, og det er ofte langt mellom norske komponister på korpsprogrammene. Godt er det da å høre at vi har komponister som står seg svært godt i intrernasjonal korpssammenheng, men mye avhenger av framførelsen, og den var det ingen som klaget på denne mandagsettermiddagen.


Fot: Thv.l

Forrige artikkel:FotoutstillingNeste artikkel:Lier-nett kommer til å forsvinne snart!
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode