Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: b921c055c774ba4b32c45f8a06f6b26b

Kirkekonsert - Sylling sangkor 30 år

Onsdag var det konsert i Sjåstad kirke med Røyken Pikekor og Hokksund Mannskor som gjester.


Thv.l

Fra koret i Sjåstad kirke snakket lederen i Sylling Sangkor, Hildegunn Johansen, i gang jubileumsåret. Tredve år har koret blitt. En hardt arbeidende jubileumskomite har laget et opplegg etter en tradisjonell mal - med kirkekonsert, senere profankonsert, så noen stunt rundt i bygda som vil åpne ørene til sambygdingene, og få liungene til å skjønne at koret har langt igjen til midtlivskrisa,


thv.l

Sylling tok altså kikrkekonserten først og hadde for anledningen valgt Sjåstad kirke. Kirken er et av bygdas beste konsertlokaler. God akustikk gir kredtt til gode stemmer og framever god klang. Men slike forhold skjuler langtfra svakheter ved korsangen. Så la oss si det med enn gang: En nesten fullsatt kirke kunne glede seg over at de tre korene på ingen måte gjorde skam på lokalet.


Thv.l

Det er mye som skiller Røyken pikekor og Hokkund Mannskor, men de er sammen om det viktigste. Begge korene formidler vakker sang og er bevis for at sangen er en livslang aktivitet. Sylling (blanda) sangkor ringet inn de to gjestekorene med å starte og avslutte konserten.Men aller først var det Koralpreludium av Runbäck, spenstig spilt av organist Reidun Tinholt Søbstad. Senere overtok dirigenten for Røyken pikekor, Ågot Brøske Danielsen, orgelkarkken. Og etter at vi hadde fått høre en virtous framføring av av Mozarts. Andante, skrøt hun av orgelet, noe som sikkert vil berolige ansvarlige for vedlikeholdet i kommunen.


Thv.l

Konserten hadde et tjuetalls sanger i ulike sjangre på programmet - fra deler av messer, folkesanger, tradisjonelle religiøse sanger til en stor avdeling med Negro spirituals. Syllingkorets mangeårige dirigent, Anne Lise Solheim, hadde valgt ”Jubilate Deo” som første nummer. En gammel traver i Sylling, men en jubileumskonsert skal inneholde en del slike, og den var passe kraftfull som innledning. Ave Maria av Busto er en klassiker på kirkrepertoaeret . Det samme må sies om Kyrie Eleison i Ivar Kleives arrangement. Begge stykkene stiller store krav til dymnmikk og presisjon, noe Sylling mestret - Hanne Pigestads vakre sopran satte dessuten en spiss på Kyrie eleison.


Thv.l

Hokksund mannskor, med dirigentene Henry Kristofferesen og Terje Kristiansen, ga oss en vakker versjon av ”Den fyrste song”, arrangert av korets egentlige dirigent, Bjørn Eriksen. Best likte vi tolkningen av ”Swing low, sweet Chariot”, der Henry Kristoffersen var eminent solist.


Thv.l

Røyken Pikekor består av 15 skolerte og krystallklare pikestemmer. Flere av jentene hadde krevende solistoppgaver, ”Springar fra Bergen” var lett, svingende og rytmisk. Og hva skal vi si om ”Bæ, bæ lille lam”? Den blir aldri helt den samme for oss etter at koret hadde trukket og dratt, vridd og vrengt den til en svingende og mangfoldig fuge. Flott prestasjon.


Thv.l

Sylling sangkor avsluttet med fire nummer. ”Etter Dagen er nära” av Händel fikk vi en sjelfull og intens ”Deep river” etterfulgt av en mer lystig og lett ”Hymn to freedom”. Det var bare rett og riktig at den dyktige tenoren, Egil Muggerud skulle få en soloppgave på konserten, Det ble avslutningsnummeret. Der fikk vi en meget solid og troverdig framføring av ”Rock My Soul”, og Muggerud hevet negro spiritualen til himmelske høyder.


Thv.l

Forrige artikkel:FotoutstillingNeste artikkel:Lier-nett kommer til å forsvinne snart!
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode