Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: d71b4a3153836531145b22784d6e540f

”Kvinnen ved brønnen”

”Kvinnen ved brønnen” med Inger Lise Rypdal og Kor-90 gjester Frogner kirke søndag 13. november. Det er første gang forestillingen fremføres i Buskerud.

PRESSEMELDING
FØRSTE GANG I BUSKERUD
”KVINNEN VED BRØNNEN”
med Inger Lise Rypdal og Kor-90
Frogner kirke, søndag 13. november kl. 19.00

Inger Lise Rypdal ser evangeliene fra et kvinneperspektiv. Hun lever seg inn i hvordan kvinnene på Jesu tid må ha opplevd å møte en mann som «har fortalt meg alt jeg har gjort» – men uten å stemple dem. Med forestillingen «Kvinnen ved brønnen» henter hun fram kvinnene som kommer i berøring med en som ser dem.
Hun dramatiserer tekstene, forteller i jeg-form hva som skjedde for 2000 år siden.

Kan en engel «tala totning»? Visst er det mulig. Med sjalet flagrende ned fra løftede armer blir Inger Lise Rypdal engelen som kommer til Maria for å «fortælja» at hun snart skal få barn. Og Maria svarer på samme mål: «Åssen kæn dæ gå tæl når je itte har vøri sammen med en mann»? Kanskje ligger mjøs-målet nærmere Nasaret enn vi tror? Folkelig og nært blir det.

Kor-90 dirigent Martin Alfsen, er Innlandets Gospelkor. Koret har gitt ut 5 CD-er og deltatt ved flere TV-opptredener. Dessuten har de hat konserter sammen med flere kjente norske og utenlandske artister. I 2004 hadde Kor-90 større aktivitet enn vanlig, - hele 18 konserter og 2 CD-utgivelser: Jazzmessen ”Shout all over God’s heaven” og julekonserten ”The Soul of Christmas”. Julekonserten fikk for øvrig terningkast 5 i VG. Med Kor-90 brytes tekstene opp med musikk i tråd med temaene. Ellers medvirker Marius Rypdal på trommer og Morten Reppesgaard på keyboard.

Til å bli glad av
«Kvinnen ved brønnen» er en forestilling til å bli glad av! Gledesbudskapet ligger i en frigjørende tro. Dette er frigjorte kvinner – frigjort av nåden. Som den giktplagede kvinnen som blir helbredet på sabbaten: Hun retter seg opp og danser av vill glede med sjalet svingende som et seiersflagg, akkompagnert av bongotrommer.
Inger Lise Rypdal viser at hun har fått et nytt liv. Vi tror henne når hun som Maria Magdalena, slått av undring og forskrekkelse, stotrer fram: «Je, je har sett Herren».

Arrangør for forestillingen er Frogner, Sylling og Sjåstad menigheter
med støtte fra Lier kulturkontor.

Billetter blir solgt ved inngangen.

 
«Straffen lå på deg – nåden bærer meg».
Inger Lise Rypdal viser hva som skjer når Jesus får frigjort folk.

Forrige artikkel:Nyttårshåp i et nytt landNeste artikkel:Seier på Ringerike
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode