Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: df79ed72a3ebd4f40f8560cd66609c6c

Julekonsert med Lier Kammerkor

Nydelig sang i småformatsjangeren

Ordet småformat var det dirigent Petter Bjårstad som brukte om konserten koret framførte i Frogner kirke sist søndag. Her fikk vi igjen høre julesangen beskrevet av Jacob Sande i ”Det lyser i stille grender” som: ”alltid er ung og ny”.

Konserten startet med ”A Fanfare for Christmas” fra galleriet. Deretter forflyttet sangerne seg ned, stilte opp langs midtgangen og sang Kyrie Eleison. Så var det lystenning og adventsang i koret før julesangene kom på rekke og rad – på norsk, engelsk og spansk.

Fra den rike engelske julesangtradisjonen hadde Bjårstad tatt med en nyhet, Angles` Carol. Et nydelig stykke musikk i beste engelske caroltradisjon. Så god var mottkelsen at den ble tatt fram igjen da det stikk i strid med alle tradisjoner, ble annonsert ekstranummer på julekonserten .
Småformatet kom best fram i sangen ”Himmel på jord” der solisten, Werner Johannessen, nettopp hadde den upretensiøse og likeframme stemmen som en slik sang er best tjent med. "Julenatt", en gammel dansk julesang var en nyhet. Solistoppgaven var her gitt til Emil Ekker. Vakker og stemningsfull sang fikk vi også fra Eli Yksnøy og Are Ølberg i "Julen är här".
Dessuten tar vi gjerne med Nina Kristin Elmungs solistprestasjon i Away in a Manger tredje vers.
I "Ding, dong", engelsk Christmas Carol kom både bassklokkene og ”klokkespillet” fra sopranene godt fram.

Herrestemmene er fortsatt i mindretall, men jeg merket meg en noe fyldigere bassrekke, og slikt skaper enda bedre balanse i et kor som i mer enn 30 år har gitt oss store musikkopplevelser. Kveldens konsert var intet unntak. Sangerne avsluttet med ”Lord keep us safe this night” – vandrende på to rekker langs midtgangen ut i en stjerneklar desemberkveld. .

1/14 (advents.jpg)
2/14 (beate.jpg)
3/14 (duet.jpg)
4/14 (ekker.jpg)
5/14 (galleriet.jpg)
6/14 (galleriet2.jpg)
7/14 (ingress.jpg)
8/14 (koret.jpg)
9/14 (koret2.jpg)
10/14 (koret3.jpg)
11/14 (koretx.jpg)
12/14 (petter.jpg)
13/14 (solist.jpg)
14/14 (solist2.jpg)
Forrige artikkel:Juleballpakke 3Neste artikkel:Hogg sine juletrær
Flere artikler

2022 Sylling Hardcode