Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 765aefa3397c25726f1650a42a3742e3

Eiendommelige eiendomsmeglere

Når man skal selge 40 blokkleiligheter, er det mye å passe på i markedsføringen. Faktisk i meste laget for enkelte.

Setter du deg på sykkelen er det ikke mange minuttene før du er på togstasjonen med direkte forbindelse til Oslo”, står det i en annonse fra Privatmegleren, som håper å selge 40 blokkleiligheter i Stoppen Lia, som stedet kalles i annonsen.

Sykling til stasjonen er kanskje ikke det mest slående salgsargumentet når det er glatte veier og kvikksølvet gjemmer seg nederst i termometeret,  Vi har derfor forståelse for at megleren unnlater å nevne at syklisten utpå ettermiddagen også skal oppover de samme tre kilometerne. Uansett er det kjekt for syklistene at bygningskroppen får ”egen smørebod og vaskeplass for sykler”.

Stoppen Lia
I annonsen skriver megleren at ”Stoppen Lia er blitt et etablert boligstrøk i Lier kommune og har blitt et sted med godt miljø, trygghet og ro”. Nå er ikke etablert boligstrøk det første som slår en ved synet av Liers for tiden største byggeplass, men det lar vi ligge. I dag er det ”Stoppen Lia” som får oss til å stoppe opp.

Norge har som kjent to alminnelig brukte skriftspråk, nemlig bokmål og engelsk. Når de to blandes sammen, oppstår det av og til det noen kaller engelsk syke. Den vanligste varianten er å særskrive ord som ikke skal deles, som for eksempel lammelår. ”Stoppenlia” ville vært korrekt norsk.

På den positive siden teller det imidlertid at ”Stoppen Lia” gir et visst holdepunkt for hvor de 40 leilighetene skal bygges. Det er vesentlig kortere vei fra stedet til Stoppen enn mellom Nøste og de nye terrassehusprosjektene Nøste Terrasse 1 og 2. For ikke å snakke om mellom Nøste og "Nøstekollen" ved Sandakerkrysset.

Mistet lisensen
I november i fjor mistet daglig leder hos Privatmegleren i Lørenskog lisensen etter at Finanstilsynet hadde fastslått at det «foreligger grove og gjentatte brudd på meglers plikter etter lov og forskrift

Noen feilaktige påstander i en annonse medfører neppe like drastiske tiltak fra myndighetene, men akkurat det bør ikke få megleren til å overse forbedringspotensialet.

Forrige artikkel:Råkjøring, rattfyll og brann i nattNeste artikkel:Lierskogen og OL-drømmen
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Mandag 13. februar 2012 10:41: Henrik B.S.
Vet ikke utbyggere og meglere hva det heter der de bygger? Eller henter de inn navn som "selger bedre"? Hvem kan svare?
Tirsdag 14. februar 2012 14:10: Ellen
Syns det er tull å bygge Nøste terrasse det opprinnerlig heter Jordbærkollen, siden det finnes allerede 1.,2.,3., Nøste terrasse på Nøste fra før.
Der det nå heter Stoppenkollen het det før Flåtan, Også fins det også Stoppen gård og Stoppenbo. Ser og at Stoppenlia kommer. Trolig kommer dette til å bli full forvirring,.Burde ikk kommunen rydde opp?
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode