Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: ee94ffd500becd802b4710513eeaab72

Sett bilen i Lier!

Drammen Venstre vil ha parkeringsforbud helt til grensen mot Lier. Det betyr mer parkering i Liers boligområder.

Det er Ståle Sørensen som ønsker å hindre at andre enn beboerne skal få lov til å parkere i boligstrøkene mellom Bragerners torg og kommunegrensen mot Lier. Sørensen står på kumulert tredjeplass på Drammen Venstres liste og håper at velgerne vil gi ham fast plass i bystyret. Da må det litt valgflesk til.

Sørensen viser derfor betydelig omsorg for beboerne i Prins Oscars gate, som misliker at folk parkerer i boligområdet deres og går til byen. – Dette må det bli slutt på, skriver Sørensen, og han ”vil vurdere å utvide beboerparkeringsordningen helt til Liergrensa, slik at hele Brakerøya og Bragernes sentrum innlemmes i ordningen.”

Folk i Prins Oscars gate i Drammen vil ha gaten for seg selv.

For Sørensen stopper selvfølgelig engasjementet ved bygrensen, så han er ikke særlig bekymret over at de bynære delene av Lier blir alternativet for gratis heldagsparkering. Sørensen mener imidlertid at det ”vil bli mindre attraktivt å parkere og gå så langt”, men antyder i samme slengen at ringbuss og bybane vil bringe folk gratis til sentrum. Parkering i Lier kan dermed i fremtiden bli et greit og gratis alternativ som ikke medfører nevneverdig slitasje på skosålene.

Parkveien kan bli parkeringsveien. 

Nå gjenstår det å se hva folk på Nøste og andre deler av Liers sørlige vestkant vil mene om forslaget. Kanskje Ståle Sørensen burde ha snakket litt med sine partifeller i nabokommunen.

Forrige artikkel:Eiksetraområdet bestNeste artikkel:Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Lørdag 3. september 2011 10:46: Mikal Lorentzen
Dette er valgflesk uten fett i, noe jeg ikke liker. Jeg tror det rører større og mer engasjerende saker dette valget enn at noen tar seg anledning til å parkere utenfor sonene med betalingsparkering.

Dessuten finnes det bedre alternativer enn veier som Prins Oscars vei.
Lørdag 3. september 2011 18:44: Ståle Sørensen
Det er vel neppe aktuellt for veldig mange å parkere bilen i Lier kommune og gå helt til Drammen sentrum. Det er også bakgrunnen for mitt utspill. Ikke å flytte bilene til Lier, men å fjerne hele problemet.
Lier kommune står på sin side fritt til å innføre beboerparkering hvor de vil innenfor egen kommunegrense. Vi i Drammen samarbeider gjerne om en ordning over kommunegrensene dersom dette er nødvendig.
Dette er ikke valgflesk, men en ren innrømmelse av at ordningen som vi sammen med Høyre har vært med å gjennomføre har sine mangler

Hilsen Ståle Sørensen
Drammen Venstre
Søndag 4. september 2011 08:09: Knut A. Andersen
Lier er ikke så langt unna som Ståle Sørensen tydeligvis tror. Det er mindre enn to kilometer fra Parkveien til Bragernes torg, og dermed bare en trivelig spasertur til og fra sentrum. Ved å utvide beboerparkeringen til bygrensen, flytter Drammen problemet sitt til Lier.

Venstre burde heller foreslått noe som virkelig kunne redusert den unødvendige bilkjøringen og parkeringen i Drammen, for eksempel å redusere behovet for å dra dit.

I Lier har Liertoppen, som ligger ved Liers største boligområde, blitt et alternativ til sentrumsbutikkene i Drammen en mils vei unna. I Eiker medvirker Buskerud Storsenter og flere andre til å begrense unødig bilkjøring og parkering i Drammen.

Men Ståle Sørensen og Venstre støtter neppe en slik utvikling.
Søndag 4. september 2011 10:47: Ståle Sørensen
Drammen Venstre ønsker "park and ride ordning" ved innkjørselen til byen. Gratis tilgjengelige parkeringsplasser hvor man kan kjøre videre inn til byen med gratis ringbuss. Slike gratis parkeringsområde må etableres i nær tilknytning til innfartsveier slik at det ikke skaper problem for boligområdene. Dette i kombinasjon med beboerparkering, gjerne også i Lier kommune (men denne må innføres av Liers politikere og ikke oss i Drammen) Er løsningen.
Nei vi ønsker ikke utviding av ytterligere kjøpesentre av hensyn til miljø og bymiljø. Vi ønsker opprusting av sentrumshandelen i Drammen og vil strekke oss langt i å få til dette samtididig som vi ser på løsninger for at sentrum ikke skal drukne i trafikk.
Søndag 4. september 2011 14:52: Knut A. Andersen
Drammen Venstre later til å håpe at så mange som mulig av de over 23.000 liungene, og sikkert også de 12 - 20.000 som det planlegges for på Lierstranda, skal gjøre sine innkjøp i Drammen sentrum, dit de fortrinnsvis skal ta seg frem med sykkel, buss eller bybane.

Om partifellene i Lier deler Drammen Venstres visjon, kan kanskje Lier Venstre oppklare.
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode