Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: e4b0ff96970d329bcefa42986797536c

- Kommunen har gitt blaffen

Terje Fugleberg, butikksjef hos Rema i Lierbyen, mener det må tilrettelegges for parkering for kundene i sentrum

Når Liernett ber om en kommentar til synspunkter i poldebatten i Kommunestyret, der parkeringsforholdene i Lierbyen ble ansett som et ankepunkt mot å etablerere et utsalg Lierbyen, fyrer han løs: - Kommunen har gitt blaffen i parkeringsforholdene mange år, sier en irritert butikkleder. -  Det er jo nok parkeringsplasser her, dersom man villeregulere dem man hadde. Man kunne ansette folk til å kontrollere kortstidsplassene. De kommunalt ansatte, som okkuperer plassen mot nord hver dag, kan jo parkere ved Gamle stasjon og ved Haugestad.
- Men på lørdager er det vel god plass?
- Folk handler polvarer hele uka, svarer han kjapt.
Fugleberg sier at han ikke har vært i kontakt med Lier Stedsutvikling på flere år --

Han innrømmer at et manglende polutsalg neppe vil ødelegge altr for mye for dagligvarebutikkene, men han er har stor sympati for småbutikkene.

- Nå er vel "toget gått" for et vinmonopol i Lierbyen, sier Hanne Mossefin (på bildet under), som driver fotobutikken i Bakerikvartalet. Sammen med flere andre næringsdrivende var hun til stede da saken ble vedtatt i går. Og hun er veldig skuffet etter at det kom positive signaler som lå i vedtakene i hovedutvalgene.
Forrige artikkel:Skål for de frivilligeNeste artikkel:Nyttårsbilder fra Lier
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Torsdag 19. april 2007 10:18: Kame Ramann
Lierbyen er en av disse gjenglemte lommene der lykkelige mennesker kan sette fra seg bilen gratis og uten tidsbegrensning.

Rett nok står det her og der at parkeringstiden ikke skal overskride to timer, men i byen Gud glemte er det ingen som passer på at ikke samme bil står på samme sted ved solnedgang som da sola steg opp over Sørumåsen.

Kjempetakk på vegne av alle oss som kommer tidlig og får lov til å ha kort vei til bilen når vi må rase av sted til de kostbare trimtimene våre.
Onsdag 25. april 2007 14:42: Svein H Trogstad
Det er helt forferdelig at de små forretninger i Lierbyen må slåss både mot friparkeringstyver og flertall i kommunestyret om pol lokaliseringen.
Burde forvente mer av våre valgte reprenstanter som har vedtatt at Lierbyen skal oppgraderes og er enten noen representanter liker det eller ikke er kommunesenteret i Lier. Det er ikke Tranby, Sylling eller Tronstad, som uttalelser fra Hallingstad prøver å få noen av oss til å le av. Å være morsom på de forretningsdrivende i Lierbyens bekostning kunne han ha spart seg. Verre var det å lese i Lierposten, Liudalens referat: " Det er vel ingen som gidder å reise den kronglete veien fra Tranby til Liebyen for å handle."
Stakkars mann, som må reise samme vei på kommunestyremøte.
Skal vi la han slippe ved valget il høsten ?

Nå er vel toget gått, som Hanne Mossefin sier. Det er klart at polet tenker profitt, og at det nå blir lokalisert til Liertoppen kjøpesenter.
Et kjøpesenter som et flertall av kommunerepresentanter i Lier
prioriterer økonomisk, enn de små butikker i kommunesenteret Lierbyen, som hadde trengt den innsprøytning som lokalisering av et pol her ville gitt.
Ser at det i Liernett skriver om behov for nærhet eller inntak av polvarer. Det er ikke det dette gjelder.
Selv om vinmonopolet selvsagt gir blaffen i det.
Onsdag 25. april 2007 14:45: Svein H Trogsta
Beklager en del skrivefeil i mitt innlegg. Gikk vel fort.
Torsdag 26. april 2007 07:25: Truls Hallingstad
Hauk over hauk.- Jeg har talt for og stemt for Polet til Lierbyen ved begge behandlingene av saken i kommunestyret. Det jeg sa var at hvis Vinmonopolet skulle hatt samfunnsansvar, så var det Tronstad som hadde trengt et løft.
Vinmonopolet og Liertoppen gir blaffen i næringslivet i Lierbyen, og om bygdesentret blir lagt øde, men alle gir selvsagt blaffen i befolkningen på Tronstad som har mistet bussforbindelse og nær sagt alt etter at Bruket brant. Slik nevnte jeg Tronstad, det var ikke forslag, men et forsøk på å gi en utkant oppmerksomhet.
Budskapet mitt er at en bør stå sammen om å kreve plassering i Lierbyen. Da kan vi etter hvert få to utsalg i Lier fordi Vinmonopolet vil til Liertoppen. Godtar vi Liertoppen i første runde, vil løpet være kjørt for Lierbyen, (og trolig for Tronstad, Øverskogen og Sørsdal).
Torsdag 26. april 2007 14:19: Svein H Trogstad
Hei Truls Hallingstad
Du er jo en fornuftig mann og jeg har også lest gode innlegg fra deg i Lierposten. Sånn er det når en ikke leser annet enn det som blir refert om i aviser. Jeg beklager.
Har også for en tid siden lest ditt innlegg om gamle Hegg skole og balløkka der.
Mener å huske at du ville plassere et aktivitetssenter der.
Nå er jeg bare beboer i Lierbyen, men kan ikke skjønne annet
enn at det er her et eventuelt kulturhus/aktivitetssenter/ forsamlingslokale burde ligge. Nå som eldrebølgen har nådd Lierbyen og alt som popper opp her er tilpasset oss over 60
ville dette vært det mest hensiktsmessige. Det er synd at kulturaksen rundt stasjonsområdet står så sterkt, nesten som det har gått prestisje i det.
Gamle Hegg skoleområde eies vel av kommunen i motsetning til " meieriet ". Her vil en jo måtte tilpasse seg en utleier. Tenk å få samlet frivillighetssentr./aktivitetsentr./psyk.helse og frivillige org, under samme tak. Med fotpleie, lege, kafe og møtelokale for de eldre og fremmedspråklige. Gamle Hegg skole kan vel brukes som nå, som et ungdommens hus. Bygge det nye bygget bakerst på tomta med grønne arealer og benker i forkant. Men, dette er vel bare utopi.
For de eldste i Lierbyen med rullatorer hadde det vært lettere å bruke dette stedet enn stasjonsområdet. og nå som Hegsbrovein skal bli miljøgate vil jo dette stedet være mitt i blinken. Unge familier bor jo rundt Lierbyen og når Lier sykehus området blir utbygd, vil også presset på Lierbyen øke, med ny skole, barnehageutbygging osv. Det er vel derfor viktig at kommunesentret bli opprustet med levende butikker og lett parkering for de som har ærend her.
Jeg er selvsagt enig i at Vestsida må og bør oppgradere helt opp til Sylling/Tronstad. En forferdelig dårlig veistandard. Kommunen bør vel også få laget ferdig gangveien/sykkelveien fra Lierbyen ( Kommunetomta) til Linjevegen. Her ligger jo den gamle veitraseen ved siden av dagens vei og bare venter på oppjustering.
Nå er det jo valg til høsten. Jeg har sett på valglistene til de partier som muligens vil bestemme en del, og her er det få eller ingen som bor på Vestsida eller i Lierbyen området dessverre.
Lykke til Truls Hallingstad.
Torsdag 26. april 2007 21:09: Truls Hallingstad
Takk for hyggelig tilsvar, Svein H. La oss inderlig håpe at ikke et flertall fanter bort gamle Hegg og tomta som ligger så ideelt og sentralt til nettopp for fellesskapsfunksjoner.
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode