Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 3d10c81a563577ea4590f4138f74a0cd

Flyttet til Kjelstad

- Vinmonopolutsalget kunne vært en stimulans for Lierbyen, sier Lierfotografen Hanne Mossefin, mens hun ikke lenger er tilhenger av bygging av kulturhus.

Hanne har livslang erfaring innen fremkalling, kopiering og som fotograf. Fra jobb i DTBB på åttitallet (Drammens Tidende og Buskeruds Tidende som distriktets største avis het da), fortsatte hun i åtte år i fotobutikk på Liertoppen. Deretter etablerte hun sin egen butikk i Bakerikvartalet. Etter ni år der, gjorde hun som flere andre; flyttet ut til andre lokaler. Rett over gata i Heggsbroveien 38 til rommeligere lokaler. Det ble cirka tre år der, før hun valgte å flytte butikken inn i første etasje i deres eget hjem på Kjellstad. Etter to dager er hun spent på om kundene finner fram. – Men jeg har faktisk hatt kunder allerede, sier hun og smiler. Hun vil ikke gå inn på alle årsaker til at hun valgte å flytte tilbake.

- Men det var for lite kunder i Lierbyen. Likevel er hun optimistisk med tanke på portrettfotograferingen. - Lokalene i 1. etasje huset på Kjellstad ble gjort i stand, da jeg startet opp i Bakerikvartelet og brukt til portrettfotografering.

Selv om det var noe økende trafikk i forbindelse med Lierdagene og ved høytider, tror hun næringslivet vil slite i mange år i Lierbyen. - Det politiske flertallet i kommunestyret forstod ikke en gang at et polutsalg kunne bidra til økt trafikk. Men nå jeg også mot kulturhus og tviler på om det kan gi noen omsetningsøkning. Vi trenger dessuten pengene til andre ting.

Hun har ikke solgt maskinene for digitalbilder. – Det kommer alltid noen eldre innom og som nettopp har anskaffet seg digitalkamera og som ønsker veiledning og hjelp, sier hun.- Kundene kan også få tatt bilder for ID- og TT-kort hos meg.

Hun har et godt utvalg i rammer i butikken. Dessuten har hun et godt samarbeid med en rammemaker i Sandefjord som både henter og bringer bilder.

- Det er ikke mange igjen av oss som driver fotobutikk, sier Hanne og blir litt tankefull. - Og jeg kan i hvert fall ikke telle timer med tanke på inntekten, men jeg driver med det jeg trives best med.


- Her er Åboveien, viser Hanne. Lierfotografen lokaler er ikke mer enn vel fem minutters biltur fra Lierbyen.

Er dette typisk for Norges stilleste (og kjedeligste kommunesentrum?) - Er det virkelig noen som vil kjøpe Bakerikvartalet?

Og enda et typisk sentrumsbilde; Ett av argumentene mot vinmonopol i Lierbyen var manglende parkeringsplasser. I vinter har det ikke en gang vært behov for å brøyte overalt -

Forrige artikkel:Eiksetraområdet bestNeste artikkel:Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode