Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: c7e765192ece9b748b34d603cfa48094

Bading og rekespising i Arendal

> -- Som barn minnes jeg sommerferiene hos besteforeldrene i Arendal, sier Hanne Mossefinn. Mange fotointeresserte liunger kjenner henne som innehaver av Mørkerommet i Bakerikvartalet i Lierbyen. I fem og et halvt år har Hanne, alltid med smil på lager, tatt i mot kunder som ønsker fremkalling eller fotografering.


Sommerpraten: Hanne Mossefinn(48)

> -- Jeg har mange faste kunder, men håper på nye kunder hele tiden, sier hun. Hun har tilpasset seg den nye tid også med digital fotografering. Hittil har hun sendt inn minnekort eller cd`er, men nå får hun sin egen maskin. Det betyr at liunger og andre som er innom Bakerikvartalet kan få ut sine digitale bilder på papir innen en time, mens man kan gjøre andre ærend i området.

Hanne er født i Ål i Hallingdal, men flyttet til Drammen i 3-4 årsalderen. Hun har bodd i Lier i 18 år. Arbeidserfaring har hun fra lageret på gamle Londonerbasaren, i produksjon på Drammens-is og fra vaskejobber. Da datteren ble født kjøpte hun seg speilrefleks. Dermed var hun bitt av ”fotobasillen”. Hun tok fotokurs og fikk assistentjobb hos reklamefotograf Boasson i Drammen. Senere jobbet hun i fotolaboratoriet i Drammens Tidende og Buskeruds Blad med fremkalling og svart-hvit kopiering for journalistene.

Liertoppen var neste stopp for tobarnsmoren. Der jobbet hun i en fotobutikk i hele åtte år. Med en solid praksis innen fotofaget startet hun altså sin egen virksomhet som betyr relativ stor egeninnsats og lite fritid. Men hun har avløser en gang i blant, slik at hun kan kose seg med plantene i hagen.

Hanne har som nevnt de beste ferieminnene fra Arendal. Derfor spør vi: -- Hva var så fint med ferie i Arendal som barn, Hanne? -- Sammen med besteforeldrene tok vi ferja ut til Mærdø. Der badet vi og koste oss. Inne på Pollen, som brygga i Arendal blir kalt, satt vi og spiste reker.

-- Hva gjør du helst om sommeren nå? -- Det kan gjerne være småturer til stranda, så bikkja kan bade. Men aller helst luking i hagen.

-- Hva liker du å spise og drikke om sommeren? -- Jordbær rett fra kurven og et glass hvitvin.

-- Hva vil du vise dine gjester i Lier? -- Jeg ville ta dem med til Bygdetunet. Er de gode til beins vil jeg vise dem Solbergfossen mellom Tronstad og Kanada, noen kilometer sør for Sylling. Den er praktfull, synes jeg.

Forrige artikkel:-- Ingen spesiell glede å nå måletNeste artikkel:Likemenn for de thyreoideaopererte
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode