Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: bf7a0001d72c2ba12f1a692d7781adbb

Naturen inspirerer

Marit Bergan er coach, etablert med kontor på Lierskogen Helsesenter, men samler tankene og kreftene på en tidligere husmannsplass.

Marit er utdannet NLP Coach. 
- Hva er NLP?
- NLP, eller Nevro-Lingvistisk Programmering er vitenskapen om hvordan hjernen koder læring og erfaring. Denne kodingen påvirker all kommunikasjon og atferd. Den påvirker hvordan du lærer og hvordan du erfarer verden rundt deg. Den er nøkkelen til å nå mål og oppnå fremgang.

Marit Bergan ønsker at Liernett skal være med inn til det lille småbruket Brenna på Lierskogen for å se hva som gir inspirasjon.

Brenna er en av de eldste husmannsplassene i Lier. Den ble i sin tid skilt ut fra eiendommen Bø, og fikk navnet Bøbrenna.

På veien innover passerer vi noen skolebarn. Der  lever hun sammen med samboer Bjørn Brenna. Marit vinker og barna vinker blidt tilbake. -  De har lang skolevei og det hender jeg tar dem med i bilen, sier hun med et smil. Det er tydelig at de kjenner Marit, som selv er bestemor til fire og er svært opptatt av barn.
Så er vi fremme i en lysning i skogen.

- Der er Kraftkollen, sier hun og forteller om Bjørns far og hans seks søsken som vokste opp her. Fem av barna og faren deres var aktive musikere. Far tok med seg de fem og gikk på ski til Kraftkollen tidlig om morgenen 1. påskedag da familen på åtte levde her. Fra Kraftkollen lød salmen «Påskemorgen, slukker sorgen».


Her er  matbrettet.  Elg og rådyr kommer forbi, rett som det er. - Vi har også besøk av mår her. Så den finner mat i likhet med rådyrene.

Hun nyter stillheten, ja hun elsker den. Helt alene, når mannen er på jobb, men hun er på kontoret på de  fleste hverdagene. - Selv om jeg vanligvis tar fri på fredagene, er jeg ikke så opptatt av kontortiden. Folk kan ringe meg når det måtte passe. Det er viktig at jeg hører stemmen deres.


Coaching
Marit har tro på sine intuitive evner når hun møter mennesker.  Hun føler at hun er født coach, eller mental trener som hun selv mener er en mer dekkende yrkestittel. Hun har jobbet profesjonelt siden 2008. Hun får ingen tilskudd fra det offentlige. Kontoret finner vi på Lierskogen Helsesenter. Bygget huser også plass for både lege, fysioterapeut, akupunktør, psykoterapeut, tannlege og massør. 


Marit Bergan er født og oppvokst i Oslo, men har røtter også i Sigdal der foreldrene kom fra. Hun har to døtre med barn bosatt i Stavanger og på Modum. Hun har lang livserfaring innen flere yrker. Hun er utdannet sekretær, jobbet både innen hotellfag,  i  butikk og jobbet som hjemmehjelp. Hun jobbet også med flyktninger ved Lier voksenopplæring.  Det var utfordrende. - Jeg kunne ikke høre smellene og lydene fra krigen og ikke lukte lik som noen av flyktningene hadde sanset. Men jeg kunne prøve å finne frem til deres sterke sider.
Marit jobber med alle aldersgrupper, men ikke med så mange godt voksne som unge foreløpig. - Men jeg mener bestemt at også innen denne aldersgruppen sliter mange såpass med mye med selvtillit og selvfølelse at de kunne ha svært mye nytte av coaching, sier hun.

- Men har alltid følt sterkt for at jeg har evne til å folk til å åpne seg, sier hun. - Det er er snakk om tillit, åpenhet og ærlighet.

Hun blir inspirert og glad når hun får takk fra folk som sier at det hun driver med virker. - Men jeg er ikke utdannet psykolog. Så hvis hun møter mennesker som hun ikke synes hun kan hjelpe, henviser hun dem til andre profesjonelle. Da er det gunstig å ha kontor nær andre fagfolk her på Lierskogen.

- Jeg er jo en mental trener. Det er ikke jeg som skal ikke fortelle hva du gjør feil, men jeg skal hjelpe deg til å finne dine sterke sider. Marit er sikker på at alle har noen sterke sider. - Jeg vil at de finne frem til sine egne positive verdier.

Marit bruker masken bevisst under coaching. - Det er viktig å ta av seg masken. Det måtte jeg selv under utdanningen til coach.

Marit snakker ofte om livshjulet og viser det. - Du kan begynne hvor som helst i hjulet. Hun påviser at det er sammenheng mellom faktorene; relasjoner/familieforhold, økonomi, karriere, personlig utvikling, helse og tro/trossystemer.

Forrige artikkel:Tok p-syndere i dag igjenNeste artikkel:Bilberging hindrer trafikken
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode