Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: b34aa758827551d18f748cd87c47bde0

Julegrana i Kraftkollen for tredje gang

Julegrana i Kraftkollen er en videreføring av en vellykket vardetenningen ved millenniumskiftet. Den gangen var det hundrevis av mennesker i fakkeltog opp den bratte lia til Kraftkollen. En vellykket markering som folk i lokalmiljøet pratet om i uker. Hennummarka Vel ønsker å følge opp denne historiske markeringen ved å tenne en julegran i Kraftkollen hvert år. 2001 var første gangen. Den siste lørdagen i november. Et enkelt arrangement med fakkeltog og flere hundre mennesker ved grana oppe i kollen. Snø og lett tåke skapte en spesiell trolsk stemning i skogen. Folk satte pris på noen stille timer i skogen. Og så lenge grana var tent, var den på prat i flere prestegjeld der den lyste godt synlig mot toppen av Kraftkollen. Selv flygere som bor på Hennummarka, fikk spørsmål fra kolleger om hva som nå lyste i Kraftkollen.

Bredt samarbeid Også i 2002 var det lys i julegrana. Forventningene i lokalmiljøet var store. Allerede tidlig i september kom de første spørsmålene om julegrana. Mens julegran lyste i Kraftkollen i 2001,fikk styret i Hennummarka Vel henvendelser fra andre foreninger med ønske å være med på årets arrangement. I 2002 bidro Hennummusikken og skolekorpset med førjulsklang og kjente juletoner. Speidere solgte varm drikke og pølser og pinnebrød som folk stekte på et av de mange bålene. Drøye 500 store og små gikk fakkeltog opp til tenningen av julegrana lørdag 31. november. I 2003 tenner vi julegrana lørdag 29. november kl 17.00. Rammen er den samme. Speiderne tenner bål og spikker pinner. Vi oppfordrer folk til lå ta med god mat som kan stekes på bål, samt varm drikke.

Arrangementet Vi har ingen stram regi på arrangementet. Vi legger bare forholdene til rette, tenner julegrana og lar folk få noen fine timer i skogen på en fantastisk flott plass. I tillegg er grana blitt et turmål så lenge den er tent. Allerede første året var det tydelige tråkk etter mange turgåere. Lyset i julegrana, en bratt kilometer opp lia, er en historie i seg selv. Egenkonstruert løsning for belysning, mye dugnad, tilskudd fra kommunen, sponsorer og en del kroner fra vellets egen kasse.

Førjulshilsen Hennummarka vel: www.hennummarka.org

Forrige artikkel:Neste artikkel:Liernett - Trenger vi ei internettavis i Lier?
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode