Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: b188ac698eb33a5fa1c72e8e9771be20

Imponerte Brazz Brothers

- Brazz Brothers var takknemlige for å få være med på et slikt opplegg og en slik gjennomføring, sier dirigent Henrik Trømborg som satte pris på å få møte gamle musikervenner på søndag --

Brazz Brothers var imponerte. I følge dem var dette helt unikt, de hadde aldri opplevd et så gjennomført arrangement med et skolekorps, med kostymer, afrikansk mat under øvelsene og til og med til publikum. De synes dette var skikkelig moro. Dessuten opplevde de korpset og musikantene som høyst oppegående og med en bra kultur, sier Trømborg til Liernett, tre dager etter den vellykkede konserten på Unions scene.

- Fortsatt er jeg veldig fornøyd med hele prosessen og ikke minst konserten, flyr høyt og møter bare blide folk som skryter av det hele, sier Trømborg

- Kan du si litt om hvilke reaksjoner du fikk fra korpsdeltakere og publikum etter konserten?
- Korpsdeltakerne var veldig engasjerte og stolte. De danset seg gjennom hele forestillingen, ingen sure miner en eneste gang i hele helga. De spilte og smilte og fikk autografer fra sine nye ”helter” i BB.

Foreldre og konsertpublikum har jeg bare hørt positivt fra, de var imponerte og nesten sjokkerte over hvor bra dette ble.

- Hvorfor et samarbeid med Brazz Brothers?
- Det er ei flott gruppe som har mange kvaliteter. De er supre musikere, de har jobbet mye i utlandet og særlig med afrikansk musikk. De er meget flinke med barn, gode pedagoger rett og slett. De er hyggelige og positive, har gjort tilsvarende opplegg med skolekorps tidligere.

- Hvilket ”forhold” har du til dem eller deres musikk fra før?
- Personlig har jeg spilt med Helge og Jarle Førde i storband i Trondheim tidlig på 80-tallet. Har også deltatt på et gehørspillseminar med Jan Magne Førde. Skolekorpset har også spilt en annen av hans komposisjoner for et par år tilbake. (Bruremarsj)
Jeg har fulgt bandet gjennom mange år, og ser at det at de kommer fra korpsmiljøet gjør at de har noe å tilføre dagens korpsmusikanter.

Les mer om Brazz Brothers her: www.brazzbrothers.com

- Hvordan kom dette samarbeidet med Matendo kulturverksted  og Brazz Brothers i stand?
- Min tanke var å koble norske barn med det flerkulturelle miljøet i Lier/Drammen. Det ble sånn passe vellykket, her kunne vi vært enda flinkere til å koble flere mennesker sammen, men vi fikk da til at to grupper fra Matende deltok på konserten.

Les mer om Matendo kulturverksted her: www.drammen.no/matendo_kultursenter/cms/74

- Hvilken betydning har denne vellykkede konserten for deg og korpset på kort sikt, tror du?
- Vi lever ikke så veldig lenge på denne konserten rent musikalsk, det var en engangsopplevelse som var basert på BBs ferdigheter. Sosialt har det betydning tror jeg, vi bygger opp under gode opplevelser. Kanskje vi rekrutterer litt, men det viktigste er nok at vi holder på våre egne litt lenger.

- Har du noen kommentarer om arbeidet som foreldre og ev andre i støttegruppa?
- Jeg er imponert og takknemlig over at styret sa ja til et så omfattende opplegg med en budsjettramme på 140.000 kr for en helg og en konsert! Det var som vanlig full støtte og praktisk deltakelse fra mange foreldre, både til transport, matlaging, orden og hjelp med unger og instrumenter og kostymer osv.

Henrik Trømborg har vært med i Tranby skolekorps siden 1995, de siste 4 år som dirigent for hovedkorpset. Før det sittet i styret og vært aspirantdirigent.
Han forteller skolene i området har sånn noenlunde lik andel etter størrelsen på skolene Nordal, Heia, Hennummarka og Hallingstad. Dessuten er det nå ganske mange som går på ungdomsskolen (Tranby) og noen på videregående (St. Halvard) Det er færre som slutter for tiden enn vi er vant med tror Trømborg.

Mål for 2010 og 2011.
- Vi skal jobbe med en musikalsk og sosial utvikling i korpset, sier Trømborg. - Målet er at flest mulig ønsker å fortsette, og at vi skal bli enda bedre. Vi skal delta i Buskerudmesterskapet i mars, det blir en spennende utfordring.
Korpset feirer 50 årsjubileum i 2011. En egen jubileumskomité som har begynt å planlegge arrangementer for hele året. Det blir konserter og opplegg gjennom hele året. Sommerturen blir ekstra spennende, det planlegges tur til USA i juli, mange har allerede begynt å spare til turen. Så får vi håpe at alle får anledning til å være med.
- Er du med da som dirigent i 2011? - Det tror jeg, det er opp til styret å ansette dirigent, men jeg er innstilt på å bidra, avslutter Henrik Trømborg.

God kontakt med Brazz Brothers helt til slutt!

Helge Førde (th) med trombone lar sin "gamle musikerkollega" og de unge musikerne får applausen

Her er Jan Magne Førde i tett samspill med fløytister og klarinettister --


 

Fra øvinga på lørdag: Jarle Førde på trompet. (Foto: Hanne Eikaa Bergill)

Under flere glimt fra søndagens konsert.

1/16 (resized_DSC_2408.jpg)
2/16 (resized_DSC_2415.jpg)
3/16 (resized_DSC_2417.jpg)
4/16 (resized_DSC_2419.jpg)
5/16 (resized_DSC_2423.jpg)
6/16 (resized_DSC_2427.jpg)
7/16 (resized_DSC_2428.jpg)
8/16 (resized_DSC_2429.jpg)
9/16 (resized_DSC_2432.jpg)
10/16 (resized_DSC_2433.jpg)
11/16 (resized_DSC_2443.jpg)
12/16 (resized_DSC_2465.jpg)
13/16 (resized_DSC_2472.jpg)
14/16 (resized_DSC_2474.jpg)
15/16 (resized_DSC_2476.jpg)
16/16 (resized_DSC_2479.jpg)
Forrige artikkel:Oppdatert løypeinformasjon og webkamera på nettNeste artikkel:Heiahallen
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode