Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: c070ca2b46b8853d070646e498b5ea8b

Pressekonferanse med Alice Cooper

lørdag 10/6

Jeg må nok innrømme at jeg personlig er veldig svak for Alice Cooper, og da jeg fikk mulighet til å delta på pressekonferanse med "The Coop" og sitte kun få meter fra denne legendariske "sjokk-rockeren", er det ikke fritt for at det kriblet litt ekstra i magen
Ganske mange hadde møtt opp i presseteltet denne lørdag kvelden for å få et møte med artisten som har holdt det gående siden slutten av 60-tallet, og som er kjent for sine teatralske og til dels blodige sceneshow. Men Alice Cooper privat er ikke den samme Alice Cooper som står på scenen. Etter et hardt og utsvevende liv, er rockeren nå en kristen og avholdende familiefar som ved siden av å være en entertainer og musiker, også er en lidenskapelig golfspiller.

Det var en svært opplagt og trivelig kar som møtte pressen på Sweden Rock Festival. Opprinnelig er han døpt Vincent Furnier men byttet navn tidlig på 70-tallet. På spørsmål om hva han blir kalt privat, svarte han at venner kaller han Alice eller the Coop. Men barna kaller meg "dad" og kona sier "hey you", sa han leende.

Det hele startet med Alice Cooper Band, før Alice gikk solo med "Welcome to my Nightmare". De tidligere medlemmene av Alice Cooper Band er fortsatt gode venner og gjør små konserter sammen nå og da, men de kommer ikke til å gjøre noe mer ut av det, i og med at Glen Baxton ikke lenger lever. Og det opprinnelige bandet er ingen ting uten Glen, sier Alice. Han er svært fornøyd med det bandet han reiser rundt med nå, hvor blant annet Eric Singer (KISS) er med på trommer. Alice karakteriserer Eric Singer som en av de beste trommeslagere som eksisterer, han ikke bare slår trommer, men han er grunnpilaren i hele bandet. Etter å ha gitt ut to relativt harde plater ("Brutal Planet" og "Dragontown

') er de to siste platene, "The Eyes of Alice Cooper" og "Dirty Diamonds", mer tilbake til røttene og litt mer av typen garasjerock. "Dirty Diamonds" ble faktisk spilt inn på kun 15 dager.

Han og kona har tre barn på henholdsvis 25, 21 og 13 år. Datteren på 25 er med som danser i showet hans, og gjør den samme jobben som hans kone gjorde da hun var 25 år. Det er mange som lurer på hvorfor han har tatt med datteren som danser, da han kunne valgt mange andre som kanskje er bedre. Men den stolte far Alice mener at han hadde valgt henne selv om han hadde holdt audition, da hun uansett er den beste, den morsomste og den peneste. Det holder også familien samlet, sier han, hun dreper han og han dreper henne i hvert show! Det eneste som er litt mer negativt, er at han faktisk må betale henne lønn.

Når det gjelder showene hans, som ofte har blitt omtalt som blodige, mener han at Shakespeare er mange ganger så blodig og voldsom som et Alice Cooper show er. Han synes nesten det er verre at foreldre tar med barna sine og ser Macbeth enn at de lar de se et Alice Cooper show.

Alice har fått med seg årets melodi grand prix vinnere, Lordi, og synes faktisk at sangen "Hard Rock Hallelulja" er ganske lik sin egen hit "Poison". Noe han for øvrig ikke ser på som noe problem i det hele tatt. Men det er mange nye band og enkeltartister som leverer han sine egne innspillinger og demoer og ber han om å høre på det og si hva han synes. Dette er noe han rett og slett ikke kan gjøre, av frykt for at han senere skal lage sanger som skal likne og deretter bli beskyldt for og i verste fall saksøkt for plagiat.

Vi blir lovet at kveldens opptreden på Sweden Rock skal bli et av showene på turneen med høyest energi, og at de på første rad ikke bør være kledd i hvitt. Og the Coop skuffer ikke, det var fullt trøkk i 1 ½ time, med låter fra hele hans karriere.

Forrige artikkel:Godt Nett-ÅrNeste artikkel:Båndtvang i alle lysløyper
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode