Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Pressekonferanse Blackie Lawless, W.A.S.P

fredag 9. juni 2006

W.A.S.P. oppsto i 1982 og i løpet av et år spilte de for et utsolgt Santa Monica Civic Hall, et sted som har plass til 3 000 personer. Den selvtitulerte debutskiva inneholdt et flertall låter som har blitt synonymt med bandet, slik som "I Wanna Be Somebody" og "School Daze", men det var singelen "Animal (Fuck Like A Beast)" som ble det virkelig store gjennombruddet for W.A.S.P. De har også gitt ut konseptalbumet "The Crimson Idol", og "Neon God" som ble gitt ut i fjor er en stilmessig oppfølger til denne. På grunn av disse platene har W.A.S.P. oppdaget at de har fått et nytt og utvidet publikum.

Blackie Lawless på scenen er noe helt for seg selv. Der han står bak mikrofonstativet sitt (som for øvrig ikke var med til Sverige på grunn av at det forsvant i forsendelsen.), er han en bemerkelsesverdig og beundringsverdig karakter. De som husker Blackie fra tidligere og har sett han på scenen, kjenner han som en blodtørstig, sminket figur.

Den Blackie Lawless som kom på pressekonferansen, usminket og kledd i fotballskjorte, shorts og solbriller, er en ganske annen person. En meget reflektert og veltalende mann som er oppvokst i kirken med en bestefar som var dekan og en onkel som var prest. Dette førte tidligere til at han alltid skyldte på Gud dersom noe gikk galt, frem til han etter hvert forsto at det faktisk er menneskeheten man skal skylde på. Så han har forandret seg veldig siden de startet i 1982. Selv om "sex, drugs and rock n'roll" er flott, er det mye mer i livet som er bra. "Headless" var deres første politiske plate, og Blackie mener at det er sannheten som er det viktigste. De som ikke forteller sannheten, forteller løgner, sier han.

Alle mennesker er usikre, sier Blackie, og spesielt preformere er meget usikre. Selv liker han seg ikke i det hele tatt dersom han har masse mennesker rundt seg, og dette fører til at han ikke stiller opp på ting hvor han blir utsatt for store menneskemengder og horder av fans som ønsker autografer og bilder. Han synes det er topp med 2-3 fans, da skriver han gjerne autografer og prater. Men i større sammenhenger blir han usikker og utrygg, og er redd for å fremstå som sint og uhøflig. Dette er grunnen til at han unngår slike situasjoner, det er ikke det at han ikke gidder å stille opp for fansen sin.

Frontfiguren i W.A.S.P. har sterke meninger om plateselskaper. De er ikke på stort plateselskap selv, da de ikke lenger selger plater på store selskaper. De store selskapene har ikke kontakt med gatene, men er bare interessert i deg dersom du er "flavour of the month", som han sier. Blackie tror også det nærmer seg en tid hvor musikken blir gratis, og at plateselskapene, både de store og indie selskapene, er ganske redde for dette faktum.

Tilbake til mikrofonstativet, "Elvis", som Blackie kaller det; dette har han selv designet, og det er folkene hos Disney konsernet som har laget det. Det kostet $ 10 000, er verdens dyreste mikrofonstativ og har blitt karakteristisk for Blackie Lawless. Til tross for at dette ikke var med til Sverige, gjorde W.A.S.P. en energisk og god konsert, hvor hitsene kom som perler på en snor!

Flere saker fra arkivet

Pressekonferanser fra Sweden Rock Festival

Av Therese Østnæs Olsen og Kjetil Gulsrud Olsen

Pressekonferanse med Doro Pesch

torsdag 8/6

Sweden Rock Festival 8.-10. juni 2006

Sol, sommer og øl, men viktigst av alt; masse god musikk! Vi har vært på Sweden Rock Festival 2006!

Pressekonferanse med Alice Cooper

lørdag 10/6

Pressekonferanse George Thorogood

torsdag 6. juni 2006

Pressekonferanse Ted Nugent

lørdag 10. juni 2006

På utrygg is

I løpet av påsken vil isen som ligger lavest trolig bokstavelig talt gå opp i limingen, særlig i sør, melder NVE.

Tranby all stars er i gang igjen.

Tradisjon tro startet Tranby all stars helga før påska. I kveld var det ungdommen som skulle tevle om 30 timer i studio, en ganske ettertraktet premie vil jeg tro. Som vanlig var rammen rundt arrangementet flott.

Noen er født heldige.

Her om dagen hadde jeg flaks. Telefonen ringte og en stemme i den andre enden fortalte meg at jeg hadde vunnet. Endelig var det min tur!

UKM Backstage

I salen ved Lierbyen skole er kvelden fylt med glede, sang og humor, men hva med deltakerne som venter hele kvelden før de selv skal opptre?

Åpen scene

På åpen scene sist fredag var det mange bra band – det klart beste var Dead Sheriff fra Drammen. Over hundre tilskuere hadde kommet seg på konsert.

Forfatterbesøk på Tranby skole

Intervju med forfatteren Pål Gerhard Olsen

Alkohol og politikk, paragrafer og logikk

Ukens petit er skrevet av Ulla Nævestad, Sylling.

Altmuligkvinnen

Kontrastene er store i Ellen Xylanders liv.

Minneord: Stian Søderholm

Det vil alltid være en stol som står tom når familien samles ---

Knallkonsert av Liunggjengen

Liunggjengen er blant Liers beste liveband!

Jan Kjærstad på Tranby

Oda Kyrkjerud, 10. klassing på Tranby med dypintervju av forfatteren

Line Baugstø på Tranby skole

Denne gangen har vi ikke den tradisjonelle reportasjen fra besøket, men går rett på intervjuet. Tradisjonen tro er det laget av Kjersti Sofie Løvåsdal Halvorsen fra 9. klasse på Tranby.

Ny god plate fra Lier

CD fra Babylotion - bilder fra kveldens konsert

Superplate fra Remme Brothers Band

Lierbandet RBB setter seg selv på kartet med fantastisk plateprosjekt.

Tidsføleri

Ukens petit, den siste dette tiåret, er ved Rune T. Berg.

Til deg som konfirmant

Ukens petit dedikeres til deg du lierkonfirmant --

Terningkast på kirkebakken.

Det hender jeg angrer på det jeg skriver. Som da jeg for en tid siden i en leder i Menighetsbladet påstod ikke å huske en eneste av alle de prekener jeg har hørt. Det var flåsete og må ha virket sårende på prestene her til lands som forbereder ca. 1000 søndagsgudstjenester året rundt.

Lierbyen “sentrum” er triste greier

- Banken flytter og Tinas Blomster er konkurs, og fra før er det masse tomme lokaler, fastslår Lier Arbeiderpartis valgkampleder Petter Dreier. - Men ikke noe hjelper hvis ikke folk i Lierbyen selv vil, legger han til.

Nattcafè på Tranby

Menigheten på Tranby arrangerer fortsatt nattcafè for ungdom mellom 14 og 18. Dette er et svært populært tilbud – og ungdommen driver stort sett dette selv.

LIER DRIFT

I følge en artikkel i Lierposten i dag, så har Lier Drift store problemer med kunne opprettholde en forsvarlig drift på sitt arbeid.

Kaos på sosialistisk side

Det er underlig at venstrefolk stadig må forsvare seg eller avvise alle tenkelige og utenkelige regjeringskonstellasjoner.

De 4 saxofoner – puslespill

Ny lokal plate – puslespill, med de 4 saksofoner. Siden starten i 1997 har de 4 saksofonene fra Sylling, Sjåstad og Lierbyen blitt en sentral del av Liers unge musikkliv. De fleste kjenner dem fra kulturmønstringer og kulturelle innslag på diverse arrangementer. De er kjent som et solid band som alltid gjør jobben og aldri slurver.

Saken druknet i andre saker

- Dersom du ikke ønsker noe oppstyr rundt en sak, så gjør du som flertallpartiene gjorde med svømmehallsaken, uttaler Knut Røssum i Lier Arbeiderparti.

Hva er vitsen med et lokalt e-verk?

I følge gamle tradisjoner, så skal enhver kommune i Norge ha sitt lokale e-verk, som har til oppgave og skaffe innbyggerne strøm. Men etter at det ble åpnet for fri konkurranse på dette markedet i 1991, så har mange kommuner solgt unna sitt lokale e-verk. Etter det jeg kjenner til, så er visst Lier E-verk ikke av de tøffeste når det gjelder pris på strøm til innbyggerne, tvert om så ligger de i klassen for de rimeligste. Og dette er bra.

Tranby blues og rock 2003

Ikke vet jeg hvor mange som hadde møtt fram i kantina på Kværner, men noen hundre var det. Anledningen var Tranby blues og rock 2003. En gang i året flytter bluesklubben ut av Tranby pub, og inn i kantina på Kværner. Kantina rommer ganske mange, men så vidt jeg kan forstå var det rimelig fullt i går kveld.

Når mor klikker

Ukens petit er av Siri Walen Simensen, Egge, journalist i ukebladet Hjemmet.

Lierposten logrer seg inn i politisk pølsevev!

Lierposten skriver sist torsdag om Direktoratets klage på vedtaket i teknisk utvalg ang. Asylmottaket. På lederplass blir vi presentert problemstillingen på en måte som bedre hadde passet seg for en politisk ringrev, enn for en kritisk journalist. Poenget i lederen er at alle skjønner at søknaden ble avslått uten saklig grunn, men at politikere må få lov til å ha "følelsesmessige meninger om hva som skjer og bør skje i eget forvaltningsområde".

All slags vær - på en og samme dag

Da Hellbillies gikk på scenen klokken fire hadde årets siste Lierdag så langt gitt både sol, regn og mye vind.

Magnolia Jazzband i Sylling

Det er godt mulig det fins grunner til ikke å like tradjazz, men et stort antall liunger har brukt 20 år på musikken uten å finne en eneste en

Morten Hammerseng og Marius Midtskogen fra Babylotion har statet soloprosjekt

Akustisk musikk fra de to vokalistene fra Drammensbandet Babylotion, og en kassegitar sendt fra gudene. Melodiøse perler. ikke noe mer, ikke noe mindre. Låtene bukter seg i samme landskap som Big Bang, Dave Matthews og Thomas Dybdahl og har for vane å sno seg inn i hjerterota.

Et lite norsk idrettsunder

- Det har forundret meg ofte at norske padlere og roere gang på gang har vært på pallen i de store mesterskapene, skriver Jan Terje Nilsen i denne ukes petit

Pappas datter - bloggeren fra Sylling

Liernett har møtt Ida Pettersen (17), jenta bak en av Liers mest leste blogger.

Mitt kulturelle dilemma

Leder i Lier Arbeiderparti og medlem av formannskapet Tonje Evju, er litt provosert over debatten utelukkende har blitt til "sykehjem og skole eller kulturhus".

På landslaget i to idretter

Fra før er Martin Ovenstad Rønning (15) er landslagsspiller i bandy, nå er han tatt ut på landslaget i fotball.

Raga Rockers i Drammen

Med Hugo Alvarstein fra Sylling på gitar spilte Raga på Union Scene i Drammen

Foreslått tilbakeført som LNF-område

- Det synes å være bred enighet om dette i det politiske Lier, sier Høyres gruppeleder, Søren Falch Zapffe

BABYLOTION nominert til Smuget Prisen 2006

Babylotion ble nylig nominert til “Smuget Prisen 2006” for deres konsert i mars tidligere i år.

Lier-nett, ikke bare lesestoff

Vi i Lier-nett prøver å samle alle lenker til Liersider på nett. Har du ei lenke vi mangler, eller er det noen av lenkene vi har du mener ikke passer? Send oss et tips.

Jordbærkonge, hekser og troll i Sylling

For fjerde gang var det eventyrstund da Jordbæreventyret inntok bygda øverst i Lier.

Kommer tid, kommer råd

Jeg sitter i skrivende stund på Praha internasjonale flyplass. På grunn av en ganske smal smak i reiser, har jeg det med å havne her. I skrivende stund er jeg p (...)

Opp alle jordens konsumenter

Første mai - liten grunn til å flagge?

Vedlikeholdsfella

Ukens petit er av Rune Elven

Juletradisjon

1. juledag holdes en tradisjon ved like da de unge rockerne i Shoot the Breeze varmer opp for Dirty Deeds på Mjøndalen Gjestgiveri.

25 år med eldres dag

Bak scenen står en sjuåring og tripper. Finklærne er nystrøket og skoene er blanke. Det er Besteforeldrenes dag på skolen, og han skal opptre.

Juleball på skolen

Juleball en del av allmenndannelsen eller glitter og stas uten innhold.

Mesta fremskritt.

Overgangen fra industrisamfunn til kommunikasjonssamfunn har gått som smurt. Da jeg var ung var store deler av norsk næringsliv statseid, nå er det de nye popstjernene – finansakrobater og børshaiene som eier Norge. Jeg skjønner ikke hva jeg sitter igjen med, men nå er jeg en gang relativt enfoldig.

Historier til ettertanke

Ukens petit er ved Sindre J. Nordengen

Mennesket, det komplette mysterium

- Livet går sin gang, enten det går i kroker eller på skakke, i oppoverbakke eller nedoverbakke, skriver ukens petiskribent Gunnar Langsrud

Kritikk er noe dritt

Ukens petit er ved Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet.

Vi trenger deg!

Mange mennesker er i dag involvert i Liernett. Vi ønsker fortsatt å knytte til oss engasjerte sambygdinger - hva skal til for å få med deg?

Karsten Alnæs på Tranby

Fredag var det igjen forfatterbesøk i biblioteket på Tranby skole.

Den beste sommeren er nå

Ukens petit av Siri Walen Simensen, Egge, reporter i ukebladet Hjemmet.

Artikkelkommentarer på Liernett

Informasjon om endret praksis og krav om innlogging for å kommentere enkelte artikler

Nettsjekking

Ukas petit er skrevet av Ingvild Prytz Lerberg

Allers, Tufte og Liungen

Hvorfor er det så lite fotball i Allers og så mye såpe på tv?

Får betenkningstid

Om ikke "time-out" for usikre lokalpolitikere i saken om kulturshus, blir det ekstra tid til disposisjon for de politiske grupperingene på grunn av tirsdagens avlyste kommunestyremøte --

Null musikk for den yngre garde

Leserinnlegg av Lars Einar Johansen

I dannet lag -Hva er galt med dagens ungdom?

Nå er det juletider, og denne gangen mener jeg det virkelig. Det eneste som minner om høsten er været, og i de tusen hjem er nok nissene på vei ned fra loftet. Marsipan, det er godt det. Jeg sitter her og drikker gløgg i stedet for min vanlige kveldskaffe. Ute henger tåka tykk, og inne lukter det av nellik.

Brannfare nyttårsaften 2006

Manglende snødekke på hustak, verandaer og i naturen generelt krever ekstra oppmerksomhet rundt bruk av fyrverkeri i år.

Vi dummer oss litt ut fra tid til annen

Vi er i ferd med å avslutte saken om ventemottaket. I vår dekning av saken har vi fått til dels sterk kritikk – noe absolutt berettiget.

Kjartan Fløgstad

Oda Kyrkjerud på Tranby skole møtte han der.

Intervju med Thorvald Steen

Skrevet av Kjersti Sofie Halvorsen Løvåsdal 9. klasse Tranby skole

Kjersti Wold på Tranby

Niende november var forfatteren Kjersti Wold på Tranby bibliotek Der ble hun intervjuet av Kjersti Sofie Løvåsdal Halvorsen fra 9. klasse på Tranby ungdomsskole

Åpen scene i Lierbyen

150 ungdommer og noen få gamlinger hadde møtt frem på musikkverkstedets konsert. Publikum fikk et gjensyn med gamle og kjente band, samtidig som de fikk se noen nye fra Drammen.

En for sorg, og to for glede

Ukens petit er ved Svend Asbjørn Sylling

Til EM i Frankrike

Det ble bare 14 dager hjemme etter USA-oppholdet for Tranby-gutten Olav Lunewski (18), og nå skal han og Jan Rune Fuglerud kjempe mot Europa-eliten i motorcross

The Battle of the Bands 09

Den Store Scenekampen på Lier Musikkverksted fredag kl. 18.30

Slik jobber en kunstner.

Da Ole Lislerud fikk tilslag på sitt forslag til utsmykking av Sylling skole, var en del av avtalen at han skulle formidle bakgrunnen for utsmykkingen til elever ved skolen. For en stund siden fortalte han om arbeidsprosessen og hvorfor ting ble som de ble – i går var det elevenes tur til å prøve seg som kunstnere.

Åpent brev til kommmunestyrerepresentantene

Over hele landet sitter kommunestyrerepresentanter og fortviler over manglende innsikt i økonomi og kommunalforvaltning. Det er ikke uten grunn at et eget kapittel i faget kommunalforvaltning er kalt rådmannsvelde. De færreste politikere har hverken studert økonomi eller kommunalforvaltning. Man skal ha stor respekt for disse amatører som bruker sin fritid til å gi seg i kast med dette i demokratiets tjeneste.

Sexmeldinger og paparazzifotografering del av mobilhverdagen

En ny undersøkelse avdekker bekymringsverdige forhold ved norske mobilvaner i Buskerud. Nå ber NetCom folk om å ta større ansvar for vern av egen person.

Kommunestyret blir overkjørt

- Statlige etater tar seg til rette i kommunen, fremholder Matthias S. Dannevig (på bildet), leder av Lier arbeiderparti, som en kommentar til at Vinmonopolet ønsker å etablere seg på Liertoppen

Juletreets plass i julefeiringen

Ukens gjesteskribent er Brynhild Heitmann.

Pressemelding fra Lier Volleyballklubb herrer elite

Denne helga har vi spilt 3 treningskamper mot 2 andre elitelag og ett førstedivisjonslag. Kampene har gitt oss mye nyttig erfaring og god trening frem mot seriestart neste helg!

Mye på spill når planutvalget behandler klagen fra UDI

Det blir en veldig viktig dag for oss den 21. At det BLIR mottaksdrift på Lier er jo klart. og det er også klart at det blir Link A/S som blir driftsoperatør. Det er uhyre viktig at arbeidet med å returnere asylsøkere med endelig avslag kan påbegynnes umiddelbart. og alle burde bidra til at dette nå blir realisert!

Imponerte Brazz Brothers

- Brazz Brothers var takknemlige for å få være med på et slikt opplegg og en slik gjennomføring, sier dirigent Henrik Trømborg som satte pris på å få møte gamle musikervenner på søndag --

Tenker på de sivile ofrene hele tiden

En skoleasssistent i Lier med mann og barn opplevde at ferien deres hos familien i Libanon, ble forvandlet til et mareritt.

SVAR TIL TONJE EVJU

Jeg leste med interesse ditt innlegg i Liernett, om hvor makta egentlig er. Svaret er helt enkelt.

Vibrokings på Tranby bluesklubb.

Vibrokings underholdt i går kveld de litt for få fremmøtte på Tranby pub. Med tradisjonstro cityblues og mye nyskapende, egenprodusert materiale var de en suksess blant de etter hvert bortskjemte Liungene.

Løpsglede i 30 år

Månedens Blomst for mai gikk til Friidrettsgruppa i Sylling IF ved Arild Pedersen, Frances Lutken og Jens Bjørnå for fremragende miljøskapende arbeid som har gjort Kanada Rundt og Syllingløpet til en idrettsfest for alle, spesielt i de siste årene.

Vil overvåke ungdommen

For å få bukt med ungdomsfylla i Lier foreslår sosialsjefen å leie inn Securitas til å spane på ungdommene.

Trollbandt publikum nok en gang

UKM-publikumet ble imponert over sangfulgen Martine Rønning (10) fra Lierskogen i fjor. I år var hun tilbake i aulaen på St. Hallvard vgs.

Min samboer og jeg

Ukens petit er ved Sindre K. Nordengen, videregående student ved medier og kommunikasjon på Norloff mediagymnas

Oppgrader hjernen

De fleste har ikke noe ønske om å¨gå i barndommen . Jeg synes det er et fantastisk turterreng. Livets nest siste reise kan gi gode og forklarende opplevelser.

Klar for sosionomstudier

Det nærmer seg seks år siden Nan Kyi Aye Shwe (29) fra Burma landet på Gardermoen med mann og to små sønner-

Altmuligmannen Tommy vant Farmen

Tommy Rodahl er født og oppvokst i Lier, men har siden 1988 vært kystbonde på Sauøya i Sør-Trøndelag. Søndag vant han Farmen.

Hva er galt med Drammen?

Drammens ufortjente mindreverdighets kompleks gir seg rare utslag, hevder Knut A. Andersen, som nå setter søkelyset på Buskeruds hovedstad

Plass i Lier ILs garderobe

- Vi må viske ut farger og heller tenke på individene, og er vi flere er det lettere å gi alle et tilbud uansett ambisjoner, mener Brede Nybråten (th på bildet), mens Liungen IF foretrekker å opprettholde sitt samarbeid med eliteserieklubben Stabæk.

Høstet gode erfaringer

Sindre Jansson Haverstad kunne ikke selv delta på grunn av en forkjølelse, men er godt fornøyd med gjennomføringa av Lierbygda o-lags første norgescup i skiorientering.

Middelaldermarked på Gilhusodden.

I forbindelse med St. Hallvardspillet arrangerte kulturkontoret middelaldermarked. Jeg fikk smake både lefse, gjeddeburger og kaffe, og led på ingen måte noen nød på min tur tilbake til svunnen tid.

Ytringsfrihet og korrektivtyranni

Petit av Siri Walen Simensen, Egge, journalist i ukebladet Hjemmet.