Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: bcb931a7464519863acb565cb3f53171

Opp alle jordens konsumenter

Første mai - liten grunn til å flagge?

Vi dro  tidlig ut i dag på jakt etter den siste arbeider. Mange var i sving ute på jordene, men få snakket norsk og i tillegg var de fleste fra land som for ikke lenge siden frigjorde seg fra kommunismens åk.

Ny viten har lært dem at tid er penger. Penger  de igjen kan  bruke på forbruksvarer som de  så lenge har misunt oss her i Vesten.
På Bauhaus var det fullt kjør. Handelen må gå. Kolossen på Gjellebekk er det beste bevis på hvor internasjonale vi er blitt. Grensene er borte, nasjonalstaten er i mange tillfeller i lomma på de store multinasjonale selskapene.

Kapitalister i alle land foren dere og gjør alle folkeslag til gode konsumenter! Det er ikke religionen som er opium for folket, slik Marx hevdet. Nei, det er løgnen om at økt forbruk høyner livskavliteten. Noe som igjen har skapt et gnagsår   hos oss som ikke vil gro før alt er spist og forbrukt av materialismens fortærende ild.

I dag sier seriøse forskere at vi har knappe hundre år igjen. Klimaforandringene vil da ha skapt slike tilstander her å jorda at det vi i dag kaller et sivilisert liv, vil være en umulighet. Havnivået kan ha steget drastisk.. Og store deler av det som fortsatt er tørt land vil være ørken. Milliarder av mennesker vil i en kort periode, før alt er over, være på vandring til steder der det er mulig å eksistere. Og Nordområdene kan være et slikt sted.

Hvor solidariske vil vi opptre da? Og vil den humanistiske tradisjonen  vi har opparbeidet,  bare være en kosmetisk overflate som vil briste og avdekke et bestialsk mørke?

Jeg er pessimist. Slik jeg ser det er vi ikke engang i stand til å være solidariske med de nærmeste generasjoner etter oss. "Après moi le dèluge", skal Ludvig 15. ha sagt, og det angivelig fordi han så hvor hen det bar med adelens og hoffets ekstragavante livsførsel.
Den gang var det Frankrike. Nå gjelder det hele verden., og syndfloden er blitt svært så konkret.

Det vil ikke nytte å fòre fjernkontrollen med nye batterier og skifte kanal. Virkeligheten har bare èn.

Fortsatt god 1. mai!

Les også:

http://www.dagbladet.no/kunnskap/2007/05/01/499402.htmlForrige artikkel:Skål for de frivilligeNeste artikkel:Nyttårsbilder fra Lier
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Torsdag 3. mai 2007 16:44: Tron Stad
I alle år har skjeggete gubber stått med plakater med tekster om at jordens undergang er nær. Nå ser det endelig ut til at de får rett.
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode