Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 2f1a89958b6b35f3dc8af528498fa86b

Tidlig høstjakt

Det skrives kun mai og det er omtrent 200 som allerede gjør seg klar til jakta, skriver Tonje Evju i Ukens petit -

Det er ikke hagla som pusses, men kandidater til høstens kommunevalg. Den store stemmejakten starter vel omtrent samtidig med Lierdagene siste helgen i mai.

Liers befolkning skal utsettes for innpåslitne kandidater som løper etter dem med program og brosjyrer. Det blir ikke handlefred hverken på Liertoppen eller Mega. Postkassa går heller ikke fri. Den fylles opp av løfter om en bedre hverdag. I tillegg blir det politikksirkus på TV og radio hvor kandidatene skal gjøre narr av hverandre og skoledebattene vinnes av den som er frekkest.
Fordelen med denne jakta er at den bare skjer annet hvert år. Dessuten skal heller ikke fangsten spises. Det bare føles slik.
Demokrati er styreformen hvor folket har makta og de velger sine kandidater (representanter) til å utøve den på vegne av seg selv. Kommunestyret er folkevalgt, og kommunens høyeste styringsorgan.

Jeg tror at mange vil riste oppgitt på hodet, og ikke minst stille seg spørsmålet ” hva er forskjellen?” Ved forrige kommunevalg valgte 40 prosent å ikke benytte stemmeretten. Det går utover demokratiet og den politikken som skal føres.
Partiene og kandidatene har et ansvar for at de som skal stemme får informasjon om hvilket alternativ de og deres parti representerer. Det er slik demokrati utøves.

Selvsagt kan jeg som en av mange kandidater også oppleve at det er mer sirkus enn politikk. Dessverre har verden blitt litt slik. Vi får ta et ansvar alle sammen slik at informasjonsverdien blir større enn underholdningsverdien. Det er feilslått om politikk blir underholdning – det er for viktig til det.

Bruk stemmeretten din 12.september! Bestem hvem av de 49 kandidatene som skal få lov til å innta plass som representant i Liers kommunestyre fra høsten. Bestem hvilke personer og hvilket parti som best kan ivareta din mening.

Les mer om hvordan du stemmer, forhåndsstemming, endring av stemmeseddelen osv. på:

http://www.regjeringen.no/nb/dep/krd/kampanjer/valg/kommunevalg.html?id=538255

Jeg er en av de mange som skal på stemmejakt. Det er bare å pusse hagla, jeg mener fasaden – så kommer jeg løpende etter deg med drops, ballonger og løfter

Skitt jakt -

Forrige artikkel:Eiksetraområdet bestNeste artikkel:Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode