Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 35bd2523c89cd9b8ea62bd8e369f6915

Skal finne den beste plassen i verden

Statens pris for attraktivt sted er på hele 250.000 kroner og skal deles ut for første gang i 2012.

Bildet over: Lier Bygdetun er et av stedene der offentlige, frivillige og private krefter har bidratt til å øke Liers attraktivitet og folks opplevelse av trivsel, tilhørighet og stolthet, slik kommunalministeren krever av kandidatene. Men kommunalministeren er nok ute etter noe større.

Prisen ble lansert av kommunalminister Liv Signe Navarsete i august 2011. Erling Dokk Holm er leder av juryen, og Distriktssenteret er sekretariat. Vinneren får en sjekk på 250 000 kroner fra Kommunal- og regionaldepartementet.

Prisen skal deles ut til en kommune eller andre aktører som gjennom å involvere offentlige, frivillige og private krefter har bidratt til å øke et steds attraktivitet og folks opplevelse av trivsel, tilhørighet og stolthet.

- Mange jobber for å gjøre stedet de bor på mer attraktivt, enten gjennom estetisk opprusting eller andre tiltak. Med prisen ønsker vi å hedre en aktør som gjennom dette arbeidet har skapt stolthet og trivsel blant innbyggerne, og gjerne økt følelsen av å høre til der. Jeg håper prisen løfter fram eksempel og arbeidsmåter til inspirasjon for folk i hele landet, sier kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete.

Juryleder Erling Dokk Holm forteller at juryen har hatt et forberedende møte, der de har diskutert hvilke kriterier som skal vektlegges når de skal vurdere kandidatene. De kommer til å se på et bredt spekter av kriterier når vinneren skal kåres.

Det er for tiden hektisk innsats for å oppgradere kommunesenteret i Grønne Lier. En kvart million kroner fra kommunalministeren kunne komme godt med.

- Denne prisen skal løfte frem steder som gjennom målrettet arbeid og gode tiltak har klart å utvikle seg til å bli mer attraktive. Resultatet blir som regel best når dette skjer i et samspill mellom kommunen, bedrifter og lokale ildsjeler. Det er denne typen stedsutvikling vi er spesielt på jakt etter, forteller Erling Dokk Holm.

Prisen kan gå både til små og store steder, og skal vurdere den totale forbedringen for innbyggere, næringsliv og besøkende.

- De beste lykkes med å beholde stedets egenart, samtidig som de fornyer og forskjønner stedet. Vi tror det er det beste utgangspunktet for å skape attraktive steder, sier Dokk Holm.
Det er åpent for alle å komme med forslag til kandidater fram til 12. februar. Selve prisutdelingen vil skje i juni.

For mer informasjon se http://www.distriktssenteret.no/attraktiv-stad

Forrige artikkel:Frontkollisjon ved Kiwi i dag tidligNeste artikkel:Rådyrt å bruke kollektivtransport på Osloturen
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Mandag 16. januar 2012 19:40: Tom I.
Beste plassen i verden?
Ikke usannsynlig at det er et sted utenfor Norge :)
Flere artikler

2022 Sylling Hardcode