Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 2a1da817537fc04e1d70696cb7ed40b9

Nytt stipend delt ut

Saksonfonisten Tonje Kvarstein Andreassen fikk æren av å motta det første Haugestadstipendiet ved åpningen av Kulturnatten i dag ettermiddag

Det skal stimulere og støtte ungdom som ønsker å satse på utøvende/formidlende kultur som levevei, og vil deles ut etter søknad til en person hvert år fra 2008. I 2007 deles det ut et særskilt jubileumsstipend i tilknytning til Haugestads 100 år, som samtidig kan markedsføre det nye stipendet.

Beløpet er på kr 20 000, og ordfører Ulla Nævestad hadde den store glede av å dele det ut etter å ha åpnet årets kulturnatt (bildet nederst).

Ved å gi dette stipendet til Tonje Kvarstein Andreassen legges lista høyt for kommende tildelinger. Juryen ser for seg at stipendet nettopp skal tildeles de som virkelig satser på sin kunst som yrkesvalg, og som har vist talent og innsats over år.

Tonje studerer for tiden hovedfag saksofon ved Norges Musikkhøyskole.
Sammen med Åshild Henriksen, Kristin Broch og Audun Utengen gjorde hun sitt til at Tåka saksofonkvartett bemerket seg langt utenfor Liers grenser. De vant norgesmesterskapet i klassen ensemble i 1998. I 2000 fikk kvartetten Lier kommunes kulturpris.

Haugestadstipendet er sikret gjennom avtale mellom Fruene Haugestad og Lier kommune ved at kr. 20.000 årlig settes av til dette stipendet. Det vil være mulig for andre bedrifter å bidra til at stipendet kan økes.

Ungdom som ønsker å satse på en slik levevei skal vite at de har lokalsamfunnet i ryggen, heter det blant annet i statuttene. 


Tonje Leirstein Andreassen kvitterer for stipendiet

Forrige artikkel:Skål for de frivilligeNeste artikkel:Nyttårsbilder fra Lier
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode