Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: f0d47501711e35126343256c8a67f355

Lier fikk bank

Nyåpningen og utvidelsen av DnB NORs avdeling ved Amtmannsvingen ble markert med taler av ordfører og banksjef, med blomster til første kunde og med bløtkake og kaffe til alle.

Det var en gledens dag for DnB NOR, men sikkert litt vemodig for Ulla Nævestad, som neppe skal klippe så mange flere snorer før hun avslutter sin lange og populære tid som Liers ordfører.

Klar til klipping.

Lang historie
Banken i bygda har en historie som går helt tilbake til 1844. Knapt noen har oversikt over hvor mange steder banken har holdt til i løpet av de 167 årene, men ett er sikkert: Fra i dag og på ubestemt tid fremover har banken sitt eneste kontor i Lier ved Amtmannsvingen.

Som kjent mener ikke at nedleggingen av bankkontoret i Lierbyen er noe fremskritt, men bank er business, og business er business. Så som for Vinmonopolet og andre bedrifter er det økonomiske vurderinger som avgjør hvor man slår seg ned.

Men til glede for alle som har fryktet noe annet, kan vi legge til at det fortsatt blir minibank i det gamle bankbygget.

Fra Lierbyens forlatte lokaler til det mer ekspansive miljøet med blomstrende bilforretninger rundt seg og hovedkontoret til en av landets mest lønnsomme matvarekjeder i etasjene over.

Banksjef Andre Blø og ordfører Ulla Nævestad holdt taler ved åpningen.

Velvalgte ord
Banken er en institusjon i bygda. Det samme kan man si om ordføreren som så ofte har stilt opp og sagt vettuge ord når det skjer noe som bringer bygda fremover. I talen ved bankåpningen roste hun også de ansatte som har stilt opp ved så mange innsamlingsaksjoner opp gjennom årene.

Andre Blø talte på vegne av banken og uttrykte både stolthet og glede over de nye lokalene, som han håpet ville gjøre banken til en enda bedre partner for de mange kundene.

Så var det klart til åpning av døren, som det allerede ventet en liten flokk kunder utenfor.

Gerd Hafskjold var første kunde og ble overrakt blomster

Bankkontoret har 17 medarbeidere som skal betjene de 16.500 kundene i Lier og andre steder. DnB NOR regner med å ha ca. 60% av privatmarkedet i Lier. Nå styrkes rådgivningsdelen, og målet er selvfølgelig å få enda flere kunder.

Forrige artikkel:Eiksetraområdet bestNeste artikkel:Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Tirsdag 6. september 2011 19:10: Ingrid Bergan Kjenner
Tror ikke så mange visste om denne feiringen av bankens kunder!!!
Onsdag 7. september 2011 01:41: Anders Nerdrum
Jeg synes det er rart at ordføreren er med å feire at DnB NOR har lagt ned kontoret sitt i Lierbyen og flyttet sin virksomhet så nærme de kan mot Drammen (og fjordbyen som (kanskje) skal komme). Hvordan kan det "bringe bygda fremover" ved å innskrenke banktilbudet?
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode