Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 5bf786b49727964e6462d0df23932294

Ullas dag på Høyres årsmøte

Visst var det årsmøte etter et vellykket valgår, og visst fortalte Høyres generalsekretær Lars Arne Ryssdal om utfordringene fremover, men først og fremst var det Ullas dag.

Lier Høyre holdt årsmøte i går, og de over 30 fremmøtte medlemmene hadde ingen innvendinger mot årsberetning eller andre årsmøtesaker. Det skulle da også bare mangle, for partiet feiret sitt beste valgresultat gjennom tidene, for fire av ti velgere (eller helt nøyaktig 39,9%) stemte Høyre ved kommunestyrevalget i Lier i høst.

Høyres generalsekretær Lars Arne Ryssdal orienterte om utfordringene fremover mot Stortingsvalget i 2013.

Ryno Andersen ble gjenvalgt som leder, og det samme ble øvrige styremedlemmer som hadde sagt ja til å fortsette, og det hadde nesten alle. Blikket ble rettet mot neste utfordring, som er Stortingsvalget i 2013.

Gruppeleder Søren Falch Zapffe fortalte om arbeidet i Høyres kommunestyregruppe.

Partikassen er bunnskrapt og vel så det etter valgkampen, men det bekymret ingen. For dette var dagen for takk og glede, og mange fikk vel fortjent takk for innsatsen, blant dem både Unge Høyre og den nyvalgte ordføreren, Helene Justad. – Du er blitt den ordføreren vi ønsket oss, sa Ryno Andersen og overrakte blomster.

Adnan Afzal  er Lier Høyres kampanjeleder. Her sammen med Høyres generalsekretær Lars Arne Ryssdal.

Men først og fremst var det ”gamleordfører” Ulla som sto i sentrum for oppmerksomheten på møtet.

Ullas dag
En avis i distriktet spør jevnlig utvalgte personer om hva de ville gjøre hvis de var ordfører én dag. På møtet i går var fokus på Ullas innsats gjennom de innpå 6000 dagene hun har svingt ordførerklubba i Lier.

Buskerud Høyres stortingsrepresentanter, fylkesordføreren og Høyres generalsekretær gikk alle på talerstolen for å takke Ulla Nævestad for innsatsen hennes i Høyre og i Lier, der hun – slik en sa det forsiktig – har preget samfunnet på en god måte.
- Du har vært en suveren ordfører. Det er noe med måten du har møtt mennesker på, sa Ryno Andersen, og la til at ”Ulla på krakken” er blitt et begrep.
- Du har satt dype spor hos mange ordførerkollegaer, sa Anders B. Werp, som nå sitter på Stortinget etter å ha vært Øvre Eikers ordfører i ti år frem til 2009.

Anders B. Werp (t.v.), Trond Helleland og Ryno Andersen, her avbrudt i en alvorlig samtale i pausen, hadde mye godt å si om Ulla Nævestads innsats både før og under hennes 16 år som ordfører.

Trond Helleland, som blant annet var Buskerud Høyres leder fra 1990 til 1998, hadde også tatt turen fra Stortinget for å hylle Ulla. Han hadde med seg utvalgte artikler fra Norges største aviser, der Ulla har dukket opp mange ganger. ”Lierbommen – få den vekk!” og flere andre klare meningsytringer var fanget opp av avisene og hadde gått land og strand rundt.

- Ikke gi deg nå!
- Jeg håper du ikke skal gi deg nå, men holde på i mange år til, sa den nyvalgte fylkesordføreren, Morten Eriksrød. Det ønsket deler han med mange, og ønsket vil nok bli oppfylt, for Ulla har rettet blikket mot Seniorhøyre, en organisasjon for høyrefolk som har passert 62 og har fokus på saker som litt tilårskomne prioriterer. Og hun har heller ikke sløst med tiden i månedene etter at hun fikk avløsning som ordfører. Visst har det vært tid til golf, men mye av tiden har hun brukt til å reise rundt i landet på oppdrag av Kommunenes Sentralforbund for å dele sin lange erfaring med nyvalgte kommunestyrer.

- Det største av alt som ordfører har vært å møte menneskene, avsluttet Ulla da hun takket for alle godord og gaver.

Forrige artikkel:Eiksetraområdet bestNeste artikkel:Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode