Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 0aac090fe1edcb5f26915048d9f56a76

Fornyet tillit

- Arbeidet med Gullaug, veisaken og de store utbyggingssakene framover er tre saker som nok har vært avgjørende for at så mange stemte Høyre , sa Ulla Nævestad i ettermiddag

Ordføreren var i perlehumør, da Liernett endelig fikk kontakt med henne på en travel dag med oppsummeringer og intervjuer etter den store valgseieren. 
Hun må innrømme at gjenvalg som ordfører var som forventet. Men resultatet i ordførervalget og Høyres store framgang var langt i overkant hva hun hadde ventet seg. Ulla må satt Lier-rekord med hensyn til ekstra stemmer. Hun fikk hele 1 576 ekstra stemmer og 23 "slengere", dvs stemmer fra velgere som stemte andre partier.

- Velgerne må ha vært fornøyd med vår politikk.

-  Men hva med fornyelse i gruppa?
- Vi har en mange erfarne representaner i partigruppa. Men nå blir de  supplert med flere nye representanter
. Hun nevner både unge Line Espedal, Ryno Andersen og Jostein Hoset.

Interessant er det å merke seg at Svein Erik Hallgren er tilbake i Kommunestyret. Den 76-åringe pensjonerte flygeren avanserte fra 37.plass og opp til fast plass!

Yngste representant blir 19-årige Cathrine Armes Raadstø fra Arbeiderpartiet. Hun sto på 17. plass, men kom inn -- på 11. plass.
Paul Chr Justad fra Oddevall har også sine mange tilhengere. Fra 17. plass ble han valgt inn på 7. plass.

H, Sp, Krf og V vil få tilsammen 25 representanter i det nye Kommunestyret. Det gir et flertall som også kan isolere FRP i viktige saker ---

Til tross for stor tilbakegang for SV og en styrket høyreside , blir det neppe store forandringer blokkene mellom. De ikke-sosialistiske partiene har hatt flertall og ordføreren siden 1975, da Olaug Granli fra Sylling inntok Rådhuset. Siden har Frp vokst, men før valget skrev Frp at de ikke ønsket nærmere tett politisk samarbeid med Høyre. Men med et forsterket Høyre, vil dette spørsmålet  melde seg: Vil Frp med leder Marcussen revurdere dette?  Imotsatt fall kan partiet bli islolert, hvis ikke da partiet utradisjonelt skal søke samarbeid med Ap fra sak til sak. Og Høyre må fortsatt støtte seg på sentrumspartiene --- 
Forrige artikkel:Skål for de frivilligeNeste artikkel:Nyttårsbilder fra Lier
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Tirsdag 11. september 2007 20:14: Søren Falch Zapffe
For orden skyld, Olaug Granli ble ordfører i 1975 i spissen for et borgerlig flertall bestpende av Høyre, Senterpartiet, Kristelig Folkeparti og Venstre.
Tirsdag 11. september 2007 21:57: Torger A
Takk Søren, har rettet feilen nå som du ser. Burde ha sjekket det før jeg skrev.
Kan jeg ha forvekslet med at hun ble valgt inn første gang i 1971?
Tirsdag 11. september 2007 23:27: Bård Strand, Lier AP
Hei, hei! Hvordan en fremgang fra 23,5 til 26,1% for Lier AP kan bli til en stor tilbakegang på Liernett har jeg vondt for å forstå, men vi kan jo alle feile. At vi også gjerne skulle sett en enda større fremgang for AP i Lier er en annen sak. Og ikke minst, vi synes det er oppriktig ille at SV gikk så dramatisk tilbake som de gjorde.
Lier AP kommer til å søke sak til sak støtte hos alle partier, akkurat som før, og vi gratulerer H med en så stor valgseier at de kan styre som de vil med SP, V og KrF som klakkører.
Slik var liungenes ønske i 2007, og vi gleder oss over egen fremgang, med ca. 30% flere stemmer enn i 2003, om jeg ikke regnet helt feil.
mvh
Bård
Onsdag 12. september 2007 11:51: Arnt Holberg
Hvor stor prosentvis flere stemmer AP (og for den saks skyld, alle de andre partiene) fikk ved dette valget, sammenlignet med 2003, sier ingenting om økt eller avtatt oppslutning uten at valgdeltagelsen tas med. Valgdeltagelsen var høyere i år enn i 2003. Da blir det i utgangspunktet automatisk flere stemmer på alle. Det er endring av prosentvis oppslutning som er interessant, ikke antall stemmer. Vi får begge glede oss over den fremgangen vi fikk. AP gikk betydelig frem, Høyre gikk betydelig frem. FRP stod stille.
Onsdag 12. september 2007 13:36: Bård Strand, Lier AP
Nå ser jeg at redaktøren har fjernet den feilaktige henvisningen i teksten til en tilbakegang for AP i Lier, så da er alt såre vel!
Vi gikk frem med 2,6 prosentpoeng siden forrige k-valg, og grunnet økt valgdeltagelse innebar dette et betydelig antall flere stemmer. Lier AP håper at valgdeltagelsen stiger ytterligere i fremtidige valg, og håper også da på økt oppslutning om vårt parti.
Bård
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode