Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 2b8ea065bb15580dca924c0c2f17c5a1

Frp bryter med de borgelige

I går kveld vedtok Lier Frp å bryte samarbeide med det borgelige flertallet i Lier

I går kveld vedtok Lier Frp enstemmig å bryte ut av det borgerlige samarbeidet for resten av denne kommunevalgperioden. - Hva som skjer etter valget avklares først etter at valgresultatet er kjent, sier Kjell Olav H Marcussen leder i Lier Frp til Liernett.

Frp i Lier vil nå opptre som selvstendige og søke samarbeid fra sak til sak med andre partier for å få gjennomført mest mulig av deres politikk. Frp er på vippen i kommunestyret.

Bakgrunnen for at Frp bryter samarbeidet er at  Kjell Olav Marcussen ble nektet adgang på det felles gruppemøtet sist uke i et utvalg han ikke er medlem i.  Søren Falch Zapffe fra Høyre sier det holdes felles gruppemøter i forkant av møtene i formannskap/hovedutvalg, ikke kommunestyre. Her møter kun de valgte representantene. I løpet av perioden har vi ikke sluppet andre inn på disse møtene uansett hvilken funksjon disse har hatt i sine partier. - Her må det være likhet forloven,alle må behandles likt, sier Zapffe

I utvalget sitter det to medlemmer fra Frp som kunne ha fremmet forslaget for han. De sitter også i styret til Lier Frp, men Marcussen ønsker selv å fremme forslag ang riksvei 23 fra styret i frp. Det sa gruppemøtet i kommunen nei til.

Under Lierdagene sist helg fikk Frp besøk av Carl I. Hagen som ga sin fulle støtte til den måten Lier Frp har håndtert denne saken. Han sa at Høyre må lære seg normal folkeskikk! . 

Mathias B Dannevig fra AP ser ikke for seg noe systematisk gruppesamarbeid med FrP som er et parti på den populistiske høyre-side de i mange prinsippielle saker ikke har sammenfallende standpunkter med. Men han ser for seg å ha et høflig og korrekt forhold til FrP, og i de saker der de har samme standpunkt vil de samarbeide med dem på samme måte som de vil gjøre med et hvilket som helst annet politisk parti som støtter deres politikk i sak.

Siden Frp ikke ønsker samarbeide med de borgelige, som i følge Frp ikke eier folkeskikk ,så kan det bli spennende å se hvilken vei de ønsker å ta i Lier siden AP ikke kan se for seg et gruppesamarbeid med Frp.

Det går mot en spennende politisk sommer i Lier.Forrige artikkel:Flere bilder fra LierdageneNeste artikkel:Sylling IFs fotballskole 2007
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Onsdag 13. juni 2007 09:38: Oracle
Sniff sniff. Dette lukter dårlig valgtaktikk lang vei.
Det er synd FRP tror liungene er så trangsynte!
Flere artikler

2022 Sylling Hardcode