Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 544bd100aed3e93bdc505d5d857e285f

Uenighet om finanisiering

Det avtroppende kommunestyret vedtok enstemmig å be rådmannen legge fram en sak om et kulturaktivitetshus i Lierbyen som innebærer en mulig OPS avtale, mens mindretallet, representert ved Jannicke Solheim, ønsket primært et rent kommunalt prosjekt.

 

Søren Falch Zapffe (H) mente at dersom man ikke får til en OPS-avtale, blir det heller ikke noe kulturhus i Lierbyen. - Det er mange ildsjeler som vil jobbe hardt for et kulturhus, og det vil kreve beinhard jobbing å få det til. Vi må finne en måte å kombinere entusiasmen i det lokale kulturlivet og den politiske entusiasmen vi ser, dersom kulturhuset skal kunne bli en realitet, sa Zapffe.

Janicke Solheim (SV) var opptatt av at kulturhuset må komme i tillegg til lokale kulturaktiviteter, og ikke til fortrengsel for disse. -Det er et tankekors at det også er fremmet forslag om nedleggelse av biblioteket på Tranby, sa Solheim, som mente det ville være flott dersom man klarte å få til et kulturhus i Lier.

Nina Johnsen (V) mente at kulturhussaken var den deiligste saken kommunestyret kunne behandle. - Etter å ha vedtatt en rånebule av en bensinstasjon ved Heggtoppen, er det godt å kunne gå inn for et kulturhus i Lierbyen, sa Johnsen, som mente det var satt i gang en snøball av kulturhusentusiastene, og at det er viktig å la snøballen rulle videre.

Man skal tenke plassering, skisseprogram, ansvarsforhold og økonomiske forutsetninger, i samarbeid med det lokale kulturliv. Det er også tenkt på de kommunale kulturvirksomheter kan få plass i det nye bygget.

Før kommunestyremøtet hadde Roar Kristensen fra Høvik og Lier skolekorps en apell til kommunestyret om viktigheten av å få et kulturhus i Lier.

 
 
 
Forrige artikkel:Skål for de frivilligeNeste artikkel:Nyttårsbilder fra Lier
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode