Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 83ae3749635e34b91d7ee4b86638795e

Lanserte kulturhus i nittiårene

Tove Sæteren, (V) fikk en liten modell av et "kulturhus" av ordfører Ulla Nævestad, da hun sluttet i kommunestyret i 1999

Det var nok ikke tilfeldig. Ordføreren hadde nok mer en gang merket seg kulturengasjementet til venstrerepresentanten. – Vi hadde eget punkt i venstres program for 1999, sier Tove Sæteren og siterer følgende fra programmet: ”Venstre ønsker å legge til rette for et kulturhus i hjertet av Lierbyen. Stasjonsområdet peker seg ut med blant annet lett adkomst via offentlig transport. Vi ønsker et levende kulturhus, et godt aktivt og naturlig møtested for folk flest. Et ”drivhus” for kreativitet hvor det mangfoldige kulturlivet i bygda kan blomstre”

Miljø, skole og kultur var hennes kjernesaker både i skolestyret og i kommunestyret på åtti- og nittitallet.

- Som det er i dag var det selvflgelig kamp om kulturmidlene også på nittitallet, sier Tove (69) som også har avsluttet sin yrkeskarriere som logoped etter 27 år i Asker kommune.   

- Ved valget 1999 var det nærmest et valgskred i Sylling. Hele 18 representanter fra ulike partier ble valgt inn fra Sylling. Det skyldes nok planlagt bygging av idrettshallen i Sylling og fornyelsen av Sylling skole.

 

Inspirert av Kaggestad

På et åpent møte med de frivillige organisasjoner på Haugestad på nittitallet, fikk Tove Sæteren som satt i panelet, spørsmål om hvordan venstre stilte seg til et kulturhus. – Det stiller vi oss positive til og vil gå for det, svarte Tove Sæteren.  - Blant innlederne på møtet deltok datidens kultursjef i Modum kommune Johan Kaggestad, (kjent trener, og TV- reporter red anm), forteller Tove Sæteren. Han kom bort til meg etter møtet og snakket varmt om byggingen av et kulturhus. Modum hadde da åpnet sitt kulturhus noen få år tidligere (åpnet 1. desember 1991, red anm). Det ble bygd i nedgangstider og har samlet kulturen der, mener mange. - Stå på, sa Kaggestad til meg.

Liernett tok kontakt med Kaggestad på fredag. – Bare bygg kulturhus dere, er oppfordringen til liungene. - Men, sier han med ettertrykk. - Det er viktig hvem som driver kulturhuset. Man må skjønne intensjonen. Man trenger en felles målsetting. Det må prøves ut før man setter spaden i jorda, sier den tidligere kultursjefen.

Rimelige byggekostnader

- Kommunen satset friskt for å få til rimelige byggekostnader, sier Øyvind Kristensen ved kulturkontoret i Modum kommune. Kristensen har vært ansatt i kommunen siden 2000. – Vi har hatt god medvind og god oppslutning de siste årene. 150 lag og foreninger er brukere av kulturhuset. Han innrømmer at det har vært en debatt vedrørende leiepriser. – Vi har innført ”skjønn” på leiepriser som betyr at vi prøver finn fram til en passende utleiepris. Nå står vi foran en revypremière, sier Kristiansen. Han nevner biblioteket og en mobil kafé som også trekker folk til huset.

 

Les mer om Norske kulturhus her: http://www.kulturhus.no/

Forrige artikkel:Godt nyttår! Enig……?Neste artikkel:Romjulsmusikk
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode