Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 433eb6a1797af5f9558c4d0a80dd79e0

Lierkortet skulle sikre kulturhuset

- Lierkortet skal bidra til å finansiere driften av kulturhuset, het det i forhåndsomtalen. Kulturhuset ble skrinlagt, men hva skjedde med kortet og overskuddet det skulle gi?

Lierkortet, et lokalt rabattkort som skulle gi betydelige rabatter i lokale forretninger, ble introdusert for tre år siden. Tiltaket fikk en god del mediaomtale.

Lier kommune meldte seg straks uforbeholdent på markedsføringen av kortet: ”Lierkortet skal sikre kulturhus”, var tittelen på en artikkel om kortet: ” Som en stimulans og støtte til brukerne av et fremtidig kulturhus har Lier kulturråd de senere måneder arbeidet med et fordelsprogram – et kort som vil gi kortinnehaverne til dels betydelige rabatter hos forretninger i Lier, og etter hvert fordeler i det fremtidige kulturhuset”.

”Dette er kulturlivets eget kort som vil bidra til en styrking av Lier kulturråds økonomi som igjen skal komme kulturutøverne i Lier til gode.”

I artikkelen lover kommunen ytterligere hjelp i markedsføringen.

En kvart million i året

- Hvis alt går etter planen vil Lier kulturråd kunne sette av 250.000 kroner årlig til fondet, frem til et kulturhus står ferdig, hevdet ”kulturrådet”. Men som kjent gikk ikke alt etter planen med kulturhuset. Mer uvisst er det derimot om kortprosjektet gikk etter planen og hvor stort overskuddet ble fra lanseringen av kortet og frem til kommunestyret satte foten ned for det kostbare kulturhuset tre år senere.

En god stund før kulturhuset ble nedstemt, kom IF Liungen inn som medspiller med utsikt til en betydelig del av overskuddet. Foreningen dytter nå kortet på medlemmene i forbindelse med kontingentinnkrevingen. Medlemmene betaler 240 kroner for kortet, noe som er 20% under ordinær pris. Klubben omtaler kortkjøpet som dugnad.

I den nyeste reklamefolderen for kortet er kulturhuset fjernet og erstattet med mindre konkrete formål: Støtte til arbeidet for å gi Lier gode arenaer for kulturutøvelse, støtte til kulturlivets arbeid for barn og unge, samt til det enda mindre konkrete tiltaket: Støtte til kulturrådets arbeid for et frodigere Lier.

De ansvarlige for kortet har selvsagt ikke plikt til å fortelle hvor stort fondet er blitt og hva pengene brukes til, men litt informasjon ville sikkert styrke tilliten til både kortet og ”kulturrådet”.

Forrige artikkel:Eiksetraområdet bestNeste artikkel:Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Tirsdag 3. mai 2011 00:11: Markus
Ganske interessant å lese pressestoffet på Lierkortet.no:
http://www.lierkortet.no/presse

Jeg har fulgt med litt i kulturhussaken fra sidelinjen, og det er vel ingen som har hatt mer om kulturhuset enn Liernett de siste årene?
Likevel er ikke en eneste av sakene og debattene på Liernett referert der. Har virkelig ikke kulturrådet fulgt med på dekningen her?
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode