Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

- Lierbyen - stedsutvikling og kulturhus

- Avgjørelsen om et kulturhus må tas på alvor og gis sin positive tilslutning, skriver Sverre Jan Sørensen, leder i Lierbyen Handelsforening, i dette innlegget.

Lierbyen Handelsforening (LHF) ble stiftet i 2007, hvor styrets oppgave først og fremst er å ivareta våre medlemmers interesser. I dette ligger det at vi naturligvis også er sterkt interessert i det som skjer, skal skje, og kanskje aller best BØR skje i Lierbyen. I den forbindelse har vi vært svært opptatt av prosjektet STEDSUTVIKLING LIERBYEN - vedtatt av Lier formannskap 17. november 2005.

Vi ser det positive som over tid har skjedd med tilsvarende kommunesentre som Sande, Mjøndalen, Hokksund og ikke minst Asker. Så hvorfor skulle ikke også kommunesenteret i Lier, med sine nær 24.000 innbyggere, få sin renessanse og oppblomstring?

I dette arbeid er alle aktører viktige; handelsnæringen, kundene, næringsaktører, gårdeiere, beboere, kulturentusiaster, kommunens administrasjon og våre politiske valgte representanter. LHF har med bekymring sett på utviklingen av Lierbyen, et sted som dessverre flere og flere får følelser av at dette er og blir et dødt sted.
Håpet vårt har vært, og fortsatt er, Prosjekt Stedsutvikling!

I visjonen til Prosjekt Stedsutvikling heter det at Lierbyen skal være et levende og velorganisert kommunesenter i ”Grønne Lier” - med tilgjengelighet for alle.
• Med levende menes at det skal være handels-, aktivitets-, kulturtilbud og møteplasser som tiltrekker og engasjerer mennesker med forskjellig bakgrunn og interesser fra tidlig morgen til sent på kvelden.

Blant føringer/hovedpunkter for utvikling av Lierbyen heter det:
• Lierbyen N videreutvikles for boliger, handel/service, kultur, offentlig virksomhet og attraktive aktivitets- og møteplasser.
I dette prosjektet ligger ønsket om et flerbrukshus/aktivitetshus/kulturhus.

Lier kommune har vedtatt ”Grønne Lier” som sin visjon. Visjonen skal ligge til grunn for de veivalg og prioriteringer som gjøres i årene som kommer. Mer konkret mener kommunestyret at om 30 – 40 år skal liungene kunne si (utdrag):

Vi har bevart
• trygge og aktive lokalsamfunn
• gode kår for barn og unge

Vi kan oppleve:
• nærmiljø med gode møteplasser og bred deltagelse
• flerkulturelt fellesskap
• et aktivt og mangfoldig organisasjonsliv

Vi har utnyttet ressursene slik at vi har
• ivaretatt privat initiativ og engasjerte innbyggere
• et aktivt og mangfoldig kulturliv

Vi har sett mange flotte og kreative skisser for hvordan Lierbyens nye ansikt kan bli om noen år, med bl a flotte og velorganiserte miljøgater, gatebelysning, trær, fortau, blomster, grøntanlegg, kundevennlige p-plasser etc.
Det vi også ser, og er redde for, det er at Lierbyen blir en kulisse by. Et sted hvor alt ser fint og flott ut … men dessverre ikke har noe innhold. Hvor er alle butikkene med varierte varer og produkter? Skal fine utstillingsvinduer fremdeles preges av solstudio og rullatorer? Hvor er innholdet? Hva finner vi ”bak” de nye fine fasadene?

Selvfølgelig har våre medlemmer i LHF sine ønsker om kommunesenteret Lierbyen, dette naturligvis på bakgrunn av at jo flere mennesker på stedet, jo mer handel. Som medlemmene uttrykker det:
• Fint om Lierbyen kunne være det knutepunkt i kommunen som vi alle fortjener.
• Et samlende sted for hele bygda hvor ting skjer, som man lett søker til og som man kan snakke om med positivitet.
• Når det skjer ting i sentrum vil det også være lettere å trekke til seg annen næring, som stedet sårt trenger.
• Og i hvert fall klare å holde på det som allerede er etablert på stedet.
• Trolig blir det mindre "skummelt" å starte med noe nytt i Lierbyen når man ser at det er et yrende liv her. Og det vil det jo bli. Både på dagtid og kveldstid.
• Kulturhus vil trekke mange mennesker til kommunens eget sentrum.
• Et kulturhus (flerbrukshus/aktivitetshus) kan og må brukes av alle, og til mye, alt fra konserter for den ferskeste amatør til et egnet sted for næringslivet. Her kan arrangeres utstillinger, mini messer, konferanser, lokale mannekeng-oppvisninger, kurs for kortreist mat, bedriftspresentasjoner osv.

La oss si det slik; for en dyktig kulturhusleder finnes det ingen begrensninger i hva man kan få til. Det gjelder bare å legge forholdene til rette. Og et kulturhus vil bli en viktig møteplass og et avgjørende element i morgendagens og fremtidens Lier.

For å kunne oppnå målet om et velorganisert, aktivt, levende og pulserende kommunesenter er det nå en betingelse at viktige beslutninger tas. Avgjørelsen om et kulturhus må tas på alvor og gis sin positive tilslutning.

Lierbyen Handelsforening oppfordrer nå til at intensjonen med det som er vedtatt i prosjekt Stedsutvikling Lierbyen, blir innfridd. Og da ikke bare som et kulissested, men et stolt kommunesenter med innhold, hvor kulturhuset har sin naturlige plass!

Lier, 11. februar 2011.

Lierbyen Handelsforening
Sverre Jan Sørensen
leder

Kulturhus Lierbyen

14 kommentarer

Torsdag 17. februar 2011 17:03: Velger på vandring
Lierbyen Handelsforenings leder har sikkert greie på penger. Derfor burde han ha forstått at Lier kommune ikke har penger til det ønskede kulturhuset.
Torsdag 17. februar 2011 17:29: kulturarbeider
Undertegnede var til stede på "vekkelsesmøtet" på Haugestad for en uke siden. Og jeg tenkte i mitt stille sinn: J"eg lurer i all verden på hvor alle de menneskene Skanska har plassert på bildet, hvor har de parkert?" Og så lurte jeg på hvor mye Skanska betalte hr. Butenschön for å stille opp? Ja, for det var vel ikke Lier kommune som gjorde det?
Beklager Sverre Jan Sørensen, men jjeg kan ikke se hvorfor det lokale klutur- og idrettslivet i resten av kommunen skal måtte blø for at dere få et større kundegrunnlag. Noe jeg forøvrig ikke tror vil skje selv om vi sløser vekk 220 millioner kroner av fellesskapets kasse.
Fredag 18. februar 2011 12:36: Kjøpmann
Lierbyen er ikke et naturlig sentrum for Liers innbyggere. Det er galskap å bruke kulturmidlene vi har, til å holde liv i Lierbyen. Vi andre med handelsvirksomhet i andre deler av Lier, ønsker oss også et Kulturhus å lene oss på, utenfor butikkdøra, men vi må, på lik linje med dere, tilpasse våre forretninger til kundenes ønsker og behov, og ikke forvente at Liers - alt for få kulturkroner - skal redde oss.
Søndag 20. februar 2011 09:32: Truls Hallingstad
Lierbyen hadde et trivelig treffsted noen år. I Bakerikvartalet, der det myldret av folk i passasjen utenfor Mega, bygdefolk som for forkjellige formål kom innom der, noen for å handle i kolonialen med ferskvaredisk, noen hadde ærend på Posten, for andre var Nille målet, eller optikeren, dyrebutikken, og noen hadde avtale hos frisøren. Tipp og trav trakk også mange, med tipping, lotto, trav på TV-skjerm, søtsdaker, strikkemønster og garn. Og tobakksvarer. (På den tiden var det også ferskvaredisk hos Helge Granli på Joker, med områdets beste, egenmalte medisterdeig.) I passasjen var det lov å ha loddsalg og kakelotteri. Et treffsted i Lier.
Søndag 20. februar 2011 22:07: ----------
Denne kommentaren ble ikke godkjent av redaksjonen.
Søndag 20. februar 2011 22:08: Henrik Evensen
Se hva Lierbyen er i dag. Det er 2 gatekjøkken, et par matbutikker og et musikkverksted som holder til i et snart 100 år gammelt bygg. Og selfølgelig en hel haug med eldreboliger. Dette er altså SENTRUM i en kommune med så mye og variert kultur. Med så mange ivrige musikere og skuespillere. Men hvor er møtestedet der du bare kan gå inn å slå i hjel litt tid, ta en kaffe og slå av en prat med noen kjente? Hvor er stedet der du kan ta en tur innom for å se en forestilling en og annen kveld? Er du kanskje en av de som mener at Liers økonomi ikke er i stand til å bygge et kulturhus? Hvordan mener du at økonomien skal komme på beina uten en intektskilde?
Nei, det er ikke noe tvil. Lier trenger et kulturhus. Og det nå!
Meld deg gjerne inn i gruppen for oss som vil ha kulturhus i Lierbyen:
http://www.facebook.com/home.php?sk=group_194406563921227
Mandag 21. februar 2011 04:38: Natteravnen
Mener du virkelig at det bør være en høyt prioritert, kommunal oppgave å bekjempe din kjedsomhet?
Mandag 21. februar 2011 10:41: Lierby 2
Synd på Henrik Evensen som ikke vet at det er flere spisesteder i Lierbyen. Du kan til og med få både middag, øl og kaffe. På en av de sitter det også ved 11 tiden en gjeng mannfolk som gjerne vil prate med deg, hvis du føler deg ensom Og det er tre matbutikker. Spennende forretninger rundt det gamle samvirkelaget og meieriet. Til og med Statoil stasjon er det her.
Og trenger du noe beroligende så er det to apotek og et opplysende bibiliotek. Vi har til og med bussforbindelse til Drammen hver halve time
og i Drammen er det god plass til flere tilskuere på Union brygge og i teatret
Vel er gml. Hegg skole gammel, men den kan ikke klandres for at den er blitt stemoderlig behandlet av kommunen i mange år. Har du ikke fått med deg at det var flere tusen på Facebook som vil bevare den.
Kanskje de som bruker skolen trives her, uten inngripen av en vaktmester og utenforstående. Ser ikke noe gruppe på facebook som vil ha kulturhus, men kun en person foreløpig.
Mandag 21. februar 2011 11:22: Henrik Evensen
Men jeg som ungdom får jo ikke noe ut av dette! Jeg spiser ikke på stasjonen (hvis det var det du siktet til), jeg handler og bruker biblioteket i Drammen, fordi tilbudet i Lierbyen ikke kan sammenlignes med det "naboen" har. Men jeg skulle gjerne brukt det biblioteket vi får i et eventuelt kulturhus.
Jeg er selv aktivt medlem av musikkverkstedet, og jeg snakker for alle når jeg sier at vi virkelig trenger nye lokaler. Men ja, vi trives her. Men det er fordi vi har et møtested. Anbefaler deg å ta en tur innom for å se på våre "fantastiske" lokaler, så kanskje du skjønner hvorfor vi på Lier Musikkverksted er for kulturhus.
Og hvordan kan du si at jeg er den eneste som er for kulturhus? Hvordan hadde denne saken kommet så langt hvis ingen var for?
Siden du ikke så linken til gruppa jeg postet, her er den igjen:
http://www.facebook.com/home.php?sk=group_194406563921227
Mandag 21. februar 2011 14:30: Lierby 2
Hei
Beklager. Var ikke klar over at du selv brukte gml. Hegg skole.
Jeg har forøvrig hvert der noen ganger og må berømme dere for stemning, musikkglede og den spesielle "atmosfæren." Det blir ikke lett å få dette til i et kulturhus, hvor dere må forholde dere til stengningstider, leie, lyd, vaktmestere og en dyr cafe.
Det er forøvrig spisested i Foss kvartalet og kafe i Hegsbroveien, men de ikke akkurat ungdomspreget.
Sier vel ikke at du er den eneste for kulturhus.
Men, på facebook var du ganske alene, da jeg sist var inne.
Ønsker deg en fin ettermiddag.
Mandag 21. februar 2011 16:10: Henrik Evensen
Altså, Lier Musikkverksted har fått en egen del av det nye kulturhuset. Vi har vår egen inngang, der vi stort sett bestemmer stengningstidene selv. Skjønner ikke helt hva du mener med "leie, lyd og vaktmestere", for alt av utstyr ect. er i kulturhuset. For oss på "rockeverste" blir det nok en årsavgift slik det er i dag på Hegg gml. skole, så tror ikke det blir noe dyrere enn musikkverkstedet i dag. Jeg tror ikke at vaktmestere blir noe særlig problem..
Men det du sier med "dere må forholde dere til stengningstider, leie, lyd, vaktmestere" er jo akkurat sånn det er i dag på arangementer som f. eks. UKM. Har vært med å rigga opp til dette i 5 år nå, og da starter vi torsdag ettermiddag med å få inn utstyr til St. Hallvard vgs fra leverandør, fredag tar en gruppe skoleelever fri fra skolen for å rigge opp til konserten. Straks konserten er ferdig, rigges det ned og vi er ferdig rundt klokken 23.00. Dette er utrolig tidkrevende og koster veldig mye penger (dyrt å leie både arena og utstyr). Hadde vi hatt et kulturhus, hadde utstyret stått klart. Dette ville spart arangøren for masse tid og penger. Og atpåtil kunne man bare trykket på en knapp for å få amfiet inntil veggen, slik at salen blir klar til f. eks. en Taekwondo konkuranse dagen etter.
På facebook-gruppen er det nå 340 medlemmer på kun 5 dager, så vil ikke si at jeg er den eneste som ønsker kulturhus.
God ettermiddag til deg og :)
Mandag 21. februar 2011 20:15: liung
Jamen må jeg si at ungdommene på rockeverkstedet er flittige! De har greid å samle 343 "venner", selv om de aller, aller fleste ikke er blitt spurt på forhånd, de er bare rett og slett blitt meldt inn. Noen av dem har sågar gitt beskjed om at de er imot kulturhuset, men står som venner fortsatt. Og unge Henrik Evensen må ha litt av et dyretekke: Han har fått bikkja til kultursjef Rivelsrud til å bli venn, men jeg antar at det bare var å bøye seg ned og spørre med kosestemme: "Buddha, du er venn av kulturhuset, ikke sant?" Og så skal man nok se at Buddha logret fornøyd!
Tirsdag 22. februar 2011 15:32: ----------
Denne kommentaren ble ikke godkjent av redaksjonen.
Tirsdag 22. februar 2011 21:56: Atle Sønstebø
Lier trenger en storstue et samlingspunkt for utøvende/estetiske kulturuttrykk. Et sted barn, unge, voksne og eldre kan utøve sine kulturuttrykk og treffes på en felles arena uavhengig av alder, kjønn og etnisk opprinnelse. Kulturhuset kan bli et sted som binder Liers befolkning sammen. Det er på tide at også de estetiske kulturutrykk får en arena i kommunen.
Jeg har som ansatt i kulturskolen en drøm om kulturhus i Lier. Tenk å gå på jobb i et bygg som er tilrettelagt for kulturaktivitetene som drives i kulturskolen. Et bygg med lydtette øvingsrom for musikk undervisning, tilrettelagte formingsrom, dansesal, slagverksrom, og teatergruppa kan trene på en scene. Alt er tilrettelagt for å fokusere på undervisningen av barn unge i de kulturaktivitetene som kulturskolen har ansvar for. I dag brukes altfor mye energi og tid på flytting av utstyr og tilrettelegging av rom. For at slagverkselevene i kulturskolen skulle holde sin konsert 13. februar, var det stor logistikk som måtte til. Utstyr måtte fraktes på tilhengere fra 4 forskjellige korps/skoler for at konserten skulle kunne gjennomføres. Takk til slagverkslærer for stort pågangsmot.

For en drøm å kunne tilby kulturskoleelevene en storsal til forestillinger og konserter, en sal som er tilrettelagt for aktiviteten som vi driver med. Det handler om å ta barn og unge på alvor. Man tilbyr ikke en konsertscene til bruk for fotballkamp, det er i så fall useriøst. Like useriøst er det å tilby barn/unge å spille konserter i en svett gymsal. Akustisk er dette som å spille i en ?bøtte? og gir ingen tilfredsstillende opplevelse verken for publikum eller utøvere. Barn, unge og foreldre i dag vil ha kvalitet! En konsert eller en forestilling skal være en høytidlig opplevelse. I konkurranse med andre fritidstilbud som har gode fasiliteter, vil de utøvende estetiske faguttrykk tape, i kampen om rekruttering. Herunder faller også Lier kulturskole som pr. i dag ikke har tilfredsstillende arbeidsforhold for verken elever eller ansatte. Et kulturhus vil slik det er tenkt romme kulturskolen, og dermed gi kulturskolen en identitet og et tilbud vi kan være stolte av.
Jeg vet at dette vil gi frukter i form av skapende, lekende kreative, trygge mennesker som vil bidra til å skape et positivt Lier samfunn.
Kultur er viktig for Lier kommune på en måte som ikke kan måles i penger. Kunst og kultur handler om livskvalitet og livsglede.

Og Henrik, jeg vil gjerne bli medlem av FB gruppen, men finner den ikke.

Hilsen Siw Sønstebø

Flere saker fra arkivet

Folkehelsearbeid til seniorer

Lier kommune har fra høsten 2008 satset på folkehelsearbeid til seniorer.

Meierigården i 2013?

I en pressemelding uttrykker Lier kulturråd sin bekymring for konsekvensene av en utsettelse.

Imponerende frivillig innsats

De 75 liungene som er tilknyttet frivilligsentralen, gjør en kjempeinnsats på mange forskjellige områder, men kan få gjort enda mer hvis flere tar et tak. Bildet: Stavgangsgruppa klar til tur med Lier Bygdetun som utgangspunkt.

Kultursplid og manglende visjoner?

Det som kunne vært en debatt som kunne gi et løft for kulturen i Lier ble i stor grad en debatt om kommunens hovedprioriteringer -

Kulturhusets mange uavklarte sider

Det er ingen tvil om at kulturlivet i Lier både trenger og fortjener mer egnede lokaler, men det er stadig mer usikkert om det foreslåtte kulturhuset er en tilfredsstillende løsning. Kostnadene er også uklare.

Hva vil vi med Lier?

Dette er spørsmålet kommunestyret må ta stilling til, skriver Marianne Spanli i dette innlegget.

Bygges kulturhus i 2009?

- Et bredt utredningsarbeid er i gang med sikte på politisk avklaring om prosjektet kan realiseres i løpet av våren, sier kultursjef Ingeborg Rivelsrud til Liernett

Må bedre bosituasjon

Venstre stiller krav til Lier statlige ventemottak. Les uttalelse fra Venstres sentralstyre

Oppgitt over politikerne

- Lokalpolitikerne bør ta seg et kurs i sentrumsplanlegging, sier en frustert Lars Kjærulff, eier av Lk Sykkel, som om kort tid låser butikken og gir opp

Jorden rundt på 80 minutter

Tranby skolekorps tar med publikum på en musikalsk reise jorden rundt.

Mye ulovlig bak rattet i Lier

Mobilbruk, promille, narkotika og manglende bilbelter var fangsten da politiet holdt kontroll i ettermiddag.

En juvel i krona

- Og her vil vi bygge et kulturhus, viser Nina E. Johnsen, Venstre, gruppeleder for det lokalpartiet i Lier som først hadde bygging av kulturhus på sitt program.

Utsettelse bedre enn skrinlegging

I et åpent brev til de politiske gruppelederne ber Kulturrådet om at man fortsetter å legge planer for et kulturhus, selv om det uttrykkes stor forståelse for at politikerne må foreta vanskelige valg i den nåværende økonomiske situasjon.

Hvem er mest kjent av alle de 23.000 liungene?

Noen av Liers mest kjente personligheter savnes på listen over kjente liunger.

Stedsutvikling i Lierbyen!

Tvilsomt om det planlagte kulturhuset vil gi Lierbyen en positiv stedsutvikling og at stedet dermed vil stige opp av asken som fuglen ”Fønix”.

La oss for enkelthets skyld si 6 000 000

Så mange skattekroner er tydeligvis lokalpolitikerne villige til å bruke HVERT ÅR på et kulturhus i Lierbyen.

Big Bull Band fylte Sjåstad samfunnshus

Vellykket countryfest på Sjåstad.

- Kulturhuset en debatt om prioriteringer!

Ingen politiker hadde sagt nei til et kulturhus i Lier hvis vi hadde hatt nok med penger, skriver Arbeiderpartiets Petter Dreier i dette innlegget.

Lier Venstre: Velkommen etter, Ap, H og Frp!

Etter mange år med tiltagende konflikter i forbindelse med asylmottaket på Lierskogen, ser det ut til at ovennevnte partier endelig har forstått omfanget av overgrep, både mot asylsøkere og lokalsamfunnet på Lierskogen.

Trivelig tradisjon: Kalender og årbok

Årets utgave av Lierkalenderen er nr. 30 i rekken. Kalenderen og årboka er klar til salg.

Bråk, fyll og mye promillekjøring

En rekke kvinner med promille sørget for at Lier gjenerobret førsteplassen i politiloggen.

Lier og Gvarv til finalen

Hele 77 produsenter av eplemost meldte seg til årets konkurranse. Nå gjenstår 7, og bare én av dem er fra Lier.

Flerbrukshus i Lierbyen?

Kulturhusutvalget er nedsatt av Lier Musikkråd og har som mandat å utrede muligheter for bygging og drift av et flerbrukshus eller kulturhus i Lierbyen

Hvem fortjener Miljøprisen 2012?

Lier kommune skal dele ut miljøpris og ønsker forslag til kandidater.

Kulturrådet om kulturhus i Lier

Lier kulturråds uttalelse vedrørende kulturhus i Lier

Kulturhus når - om og hvor?

- Vi må løse de kortsiktige behov først, påpeker partileder Brynhild Heitmann, og som her redegjør for Krf s syn i kulturhussaken og om planene for å bygge om Meierigården (bildet)

Hvilket kulturhus og hvor?

- Dette spørsmålet stiller Truls Hallingstad i sitt innlegg her --

En lyttende pådriver

Leder av Lier kulturhus, Leif Vinge, synes at gårdagens informasjonsmøte fikk belyst enda flere positive sider ved et kulturhus i Lierbyen.

Uenighet om finanisiering

Det avtroppende kommunestyret vedtok enstemmig å be rådmannen legge fram en sak om et kulturaktivitetshus i Lierbyen som innebærer en mulig OPS avtale, mens mindretallet, representert ved Jannicke Solheim, ønsket primært et rent kommunalt prosjekt.

Maskebærerne foran Rådhuset

To maskebærende figurer i bronse har fått midlertidig tilhold i Lierbyen

Kulturhus og politikere i Lier

Innlegg fra Svein Rognlien

Utsettelse av kultursaken?

- Senterpartiet er positive til etablering av kulturhus, men vil utsette behandlingen av saken til behandling av Handlingsprogrammet, uttaler parlamentarisk leder Siri Loe (bildet)

Liers merkeligste parkeringsskilt?

Ved Fosskvartalet i Lierbyen ventes det visst at man skal klatre høyt opp og forsøke å tyde retningslinjene på baksiden av et skilt. Europark benekter derimot at noe er galt.

Gir politikerne grønt lys?

Det blir spennende dager for tilhengerne av et kulturhus i Lierbyen (og kultursjef Ingeborg Rivelsrud) før de avgjørende møtene i neste uke

Tid for vareopptelling

Blir mottakere av helse- og sosialtjenester registrert som hyllevare?

Lierbyen “sentrum” er triste greier

- Banken flytter og Tinas Blomster er konkurs, og fra før er det masse tomme lokaler, fastslår Lier Arbeiderpartis valgkampleder Petter Dreier. - Men ikke noe hjelper hvis ikke folk i Lierbyen selv vil, legger han til.

Kulturhus vedtatt i kveld

Etter en lang debatt ble det et klart flertall for å bygge om Meierigården til et kulturhus

Trenger en evaluering

Det konkluderer Einar Hovde (på bildet) og Nina E. Johnsen i sitt innlegg vedrørende ordningen med Ventemottak

Møkkajobb dagen derpå

Nina E. Johnsen var langt nede etter at Kulturhuset ble begravd tirsdag kveld, men med litt galgenhumor hadde hun litt av hvert å si om sine politiske motstandere etter jobbing i stallen.

Se opp Drammen, her kommer vi!

Dette prosjektet bør falle på sin egen urimelighet! Skriver Jostein S. Hoset i dette ironiske innlegget.

Kulturhusprosjektet en usikker fremtid?

Derfor konkluderer kulturrådet (her representert ved Leif Vinge) i et åpent brev til de politiske gruppelederne med at administrasjonen må få en frist til 1. september 2010 med å fremlegge et fullverdig grunnlag som er egnet for politisk behandling.

JA til Pol på Liertoppen. Leve Lierbyen.

Jeg ønsker også et pol i Lierbyen. Problemet er at ingen vil etablere et pol der nå. ”Pol-saken” i Lier er i ferd med å skalere ut av sin proporsjon. Det po (...)

Nitrist utvikling

Det sier Høyres gruppeleder, Søren Falch Zapffe som etterlyser større entusiasme til kulturhusprosjektet som nå ser ut til å bli nedstemt i kommunestyret.

Lierbyen sentrum er dødt - leve Lierbyen.

Lierbyen har blitt et problembarn. Må Lier ha en by?

- Ja til kulturhus

Venstres gruppeleder Nina E. Johnsen, lister opp 10 punkter for å stemme ja i kveld.

- Forsøker å bagatellisere den økonomiske situasjonen

Kulturhuset i Lierbyen - kostnad pr. 1. juli 2010 - 2 millioner kroner, skriver Lars Haugen og Arne Liudalen fra Lier FrP i dette innlegget.

Blir det julegrantenning i Lierbyen???

Kulturkontoret i kommunen må ta skylden, om det ikke blir.

Meierigården forkastes?

Arbeiderpartiet og Tone E. Svendsen (bildet) fikk flertallet i Tjenesteutvalget med seg i å utrede flere alternativer før det fattes vedtak om et kulturhus i Lierbyen

Kostnadene gir kalde føtter

Arbeiderpartiets Tone E. Svendsen er engstelig for kommunens utgifter og en OPS-avtale i forbindelse med bygging av kulturhus

Hva gikk galt med Lierbyen?

- Glem drømmen om Lierbyen som handlesenter. Det er for sent å rette opp feilene. Gjør det heller triveligere for folk som allerede bor der.

Et foregangsfylke i klimasaken

Den nye fylkeslederen i Buskerud Venstre, Rebekka Borsch (på bildet) fra Røyken, mener dette bør være målet i Buskerud.

En ligning med mange ukjente

Knut Eilert Sørnes og Lars Haugen (på bildet), henholdsvis ordførerkandidat og leder i Lier Fremskrittsparti, begrunner her partiets standpunkt i kulturhussaken

Juvelen i krona i Lierbyen

Slik karakteriserer Nina E. Johnsen (V) kulturhuset i Lierbyen

Lier før og nå

I mange år lå Lierbyens postkontor nedenfor Andershaugen i Bruveien. I dag brukes tomta til lagring og parkering, og en eventuell parkmessig bearbeidelse av Andershaugen ligger langt inn i fremtiden.

Feil og fakta

- Den senere tids debatt og presseomtale vedrørende det planlagte kulturhuset i Lierbyen har brakt til torgs mye feilinformasjon og misforståelser, skriver kultursjef Ingeborg Rivelsrud.

Knapt flertall i formannskapet

Etter en saklig debatt med 20 innlegg er det nå opp til kommuneestyret den 8. mars å fatte det endelig vedtak om det skal bygges et kulturhus i Lierbyen.

Mangler entusiasme?

Er det det som mangler hos tilhengerne av bygging av et kulturhus?

- Kommunen har gitt blaffen

Terje Fugleberg, butikksjef hos Rema i Lierbyen, mener det må tilrettelegges for parkering for kundene i sentrum

Sylling fra luften - men når?

Mange takk til alle lesere som brukte litt av solskinnspåsken til å granske flyfotoet fra Sylling og Holsfjorden. Og rett svar er …..

Mitt kulturelle dilemma

Leder i Lier Arbeiderparti og medlem av formannskapet Tonje Evju, er litt provosert over debatten utelukkende har blitt til "sykehjem og skole eller kulturhus".

Lys i mørket

Det er lys i mørket for kulturhustilhengerne etter at rådmannens forslag om et kulturhus i Lierbyen ble utsatt i Formannskapsmøtet i kveld

Seier for tilhengerne

Formannskapet vedtok i går at det skal jobbes videre med et kulturhus i tilkytning til Meierigården --

Flertall for kulturhus?

Gruppelederne for både Høyre og Kistelig Folkeparti uttaler seg positivt til å starte prosessen for bygging av kulturhus bygd på en OPS-avtale, men intet er avgjort før gruppemøtene er avsluttet på mandag --

Lanserte kulturhus i nittiårene

Tove Sæteren, (V) fikk en liten modell av et "kulturhus" av ordfører Ulla Nævestad, da hun sluttet i kommunestyret i 1999

Oppfyller partiprogrammet

- Jeg registrerer kritikk for at Høyres gruppe opptrådte samlet under avstemmingen om kultur i Lierbyen, uttaler gruppeleder Søren Falch Zapffe som her imøtegår kritikken.

Realistisk å bygge kulturhus

- Jeg ser for meg et lokalt og praktisk hus som fylles med aktiviteter og tilbud som allerede finnes, sier Kultursjef Ingeborg Rivelsrud i et intervju med Liernett.

Politisk spill og partistrategi

Det mener Kirsti Marie Lager Lyngås, gruppeleder i Senterpartiet, er hovedårsaken til at OPS-finansiering vant fram i kommunestyret.

- Vedtaket som forventet

- Jeg er ikke overrasket over utsettelsen, sier Leif Vinge (bildet), leder av Kulturrådet, etter Formannskapets møte på torsdag

Nøytral i kulturhussaken?

Det spørsmålet stiller Lars Haugen, leder i Lier Fremstrittsparti, i dette innlegget.

Kulturhus NÅ!

Møtet om Kulturhuset har alt ført til debatt på kommentarfeltet i avisa.

Nei til kulturhus i Lierbyen

En langvarig politisk prosess endte som foventet.

265 kroner per innbygger?

Dette kan bli et nøkkeltall å ta stilling til for politikerne om de skal vedta at Lier kommune arbeider videre med planene om et kulturhus

Debatten om Vinmonopolet

Vinmonopolet AS søker i brev av 11. desember 2007 om at Lier kommune godkjenner etablering av Vinmonopolbutikk på Liertoppen kjøpesenter. Dette begrunnes blant (...)

Men hva hvis dersom?

Avstemningen om kulturhuset har ikke satt strek for diskusjonen. Nå florerer hypotesene om hvordan avstemningsresultatet kunne blitt annerledes.

Kjøpes på Liertoppen neste jul?

- Det er langt fram for et pol i Lierbyen, tror Bård Strand (Ap)

STATOIL I LIERBYEN

Det at Statoil i Lierbyen blir lagt ned fra nyttår er bare trist.

Polsaken overskygger

Kommunestyrets behandling av Vinmonopolets søknad om etablering av utsalg på Liertoppen er naturlig nok i fokus i morgen

Kulturkommunen Lier

De folkevalgte i Lier har nå bestemt seg for at kommunen skal få et kulturhus i Lierbyen.

- Nye og spennende muligheter

Det mener Ingeborg Rivelsrud (på bildet), leder av Kultur og Fritid etter møtet med representanter for beboerne i Lierbyen, foreningslivet, bedriftene og kommunen

Kulturhus - et kulturelt løft!

Lier Kulturråd ønsker å belyse debatten rundt er fremtidig kulturhus i Lier med noen kulturelle betraktninger.

Utfolde seg i teknikkens verden

- For å kunne realisere muligheten til å innføre teknologi på en bred og spennende måte i Lierskolen er det viktig at det dannes en stor og bred samling av utstyr som kan benyttes av samtlige skoler i Lier, sier Marianne Berg Korneliussen i Lier Venstre

Senterpartiet ønsker pol i Lierbyen

Begrunnelsen er at det styrker Lierbyen som kommunens sentrum.

Nei til kulturhuset

- Etter en saklig og god debatt besluttet Arbeiderpartiet i sitt medlemsmøte i kveld at partiet skal stå samlet når saken kommer opp i kommunstyremøtet, 8. mars, sier Knut Røssum som var en av møtelederne. Venstres gruppeleder, Nina E. Johnsen, kaller dette diktering av myndige mennesker.

- Ta Lierbyen i bruk!

Liers ordfører vil ha kommunens næringsdrivende med på å bringe nytt liv til det noe avblomstrede kommunesenteret.

Kulturløftet

Undertegnede personer tar ikke stilling til verken lokalisering eller ønskelighet av et kulturhus i Lierbyen. Dette vil være et stort løft for Lier kommune med en anslått årlig kostnad på 6 millioner kroner.

Lier før og nå

Bildene er tatt nederst i Kirkeveien i 1979 og 2011. I løpet av de 32 årene er mye forandret i Lierbyen.

- Vis mot og tenk langsiktig

Svein Rognlien kommer med en klar oppfordring til kommunestyret i dette leserinnlegget.

Glemte noen å sjekke ønsker og behov?

Nå undersøker kommunen det alle trodde var kjent da kulturhuset ble behandlet i mars.

Kontakt skaper tillit og dialog

Mens rettsvesenet håndterer et groteskt eksempel på hva hat kan føre til, har dialog og gjensidig forståelse gode vekstvilkår i nærmiljøet.

Skjødesløs vedlikehold

Det skriver Bård E. Strand i en kommentar etter vedtaket om salg og riving av Gamle Hegg skole.

Vinmonopolet og Lier

Innlegg undertegnet av 10 representanter fra Lier AP

Vi besøker Liers spisesteder: Sylling Kroa

Det er magre kår for serveringssteder nord i bygda, der de aller fleste spiser hjemme og tar med seg niste når de skal ut.

Første stikk til Lierbyen

Et flertall i Formannskapet ønsker vinmonopol i Lierbyen

Et splittet Ap i polsaken?

- Det er ønskelig fra politisk hold og stedsutvikle Lierbyen som sentrum i fremtiden, skriver Paul Chr. Justad (Ap) i en kommentar til Liernett i dag, mens hans partikollega Bård Strand (tv på bildet) mener det er best å få polet på plass og sier derfor ja til Liertoppen

Parkeringshus løsningen?

Er du en av dem som har problemer med å finne parkeringsplass i Lierbyen, spesielt på en fredag ettermiddag?

Manglende dialog

- Det er trist at ingen av de andre borgerlige partiene var interesserte i en dialog om budsjett i forkant, mener Lars Haugen og Knut Eilert Sørnes (th på bildet) i Lier FRP