Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 7f8108afe4dcad55e92d6480e5337f77

Lierbyen sentrum er dødt - leve Lierbyen.

Lierbyen har blitt et problembarn. Må Lier ha en by?

Lierbyen har siden 1973 (da toget sluttet å komme) ligget der som et slags problembarn som ingen vil ta skikkelig tak i.  I kommunestyret finnes det 49 visjoner og meninger og beslutninger opp igjennom årene viser at vi ikke har noe skikkelig omforent mål og mening med tettstedet. (Som ikke lenger er Liers største tettsted ift. folketall).

Vi er til og med ikke enige om hva Lierbyen sentrum er. Da jeg forsøkte å jobbe for en flerbruksskole på Hegg fikk jeg besked om at Hegg ikke er Lierbyen sentrum. "Lierbyen sentrum er kulturaksen mellom rådhuset og Haugestad".

Jeg tror toget har kjørt (bokstavlig talt;-) for Lierbyen som en pulserende by. Ser vi på historien så er ikke det kanskje så rart.

 - Liertunnellen gjør at toget slutter å gå via Lier.
- Politisk motstand mot tverrforbindelse (veier)
- Liertoppen kjøpesenter etableres
- Butikk og bensin på Heggtoppen
- Vinmonopolet sier de IKKE vil legge i Lierbyen
- Posten flytter
- KS beslutter at Blåkors skal få etablere seg
- KS legger ut Gamle Hegg skole for salg
- DnB Nor flytter

Jeg sitter med en klar oppfatning av at Lierbyens innbyggere har det fint i dag og ikke deler enkelte politikeres drømmer.

J.

Forrige artikkel:Lekte, lærte og koste segNeste artikkel:Livsfarlig overgang
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Fredag 18. februar 2011 13:17: Lierby beboer
Helt enig med deg!
Vi vil ha det som det er. Mat får vi her, kultur i Asker og Drammen.
Alt annet på Liertoppen eller CC
Kanskje et flerbrukshus for oss selv, for oss ca 3000 som bor her og i omegn, Ikke noe slott av et kulturhus, som få vil bruke.
Lørdag 19. februar 2011 00:35: Hegg
Det er nok tomme lokaler i Lierbyen. Bygging av et kulturhus i planlagt størrelse er galskap! Bruk pengene på barn og unge rundt i bygda, ikke på oss.
Søndag 20. februar 2011 14:32: Eva Øierud
Jeg er for kultur i alle former for alle aldersgrupper og spesielt barn.Det er mange vellykkede kulturaktiviteter både innendørs og i friluft som er etablert i den lange og brede Lierbygda med stor lokal innsats i de mange tettstedene. Det som forundrer meg i diskusjonen om kulturhus,er at hovedformålet ser ut til å være å vekke opp Lierbyen som storsentrum, men for meg er dette et dødfødt prosjekt med eller uten kulturhus. Alle gode formål må ha et økonomisk grunnlag å bygge på,og slik som utsiktene for dette har blitt etter verdens finanskrise i Europa, men også i Norge ifølge regjeringens langtidsprognoser,vil ikke Lier kommune greie utgiftene på en ansvarlig måte med kulturhusprosjektet.Dette kommer til å gå utover nettopp bl.a.kulturtilbudene. Nå må våre politikere la realitetene råde i denne saken og heller tenke ut alternativer.
Søndag 20. februar 2011 17:31: John Høgslund
Vi blir vel aldri ferdige med å diskutere kulturhus kontra sykehjem, men her kommer et forslag som kan løse floken.
Slik Lierbyen er i dag er den på god vei til å bli et bra eldresenter og sykehjem. Legen, apoteket, frisører, fotpleier, matforretning, biblioteket og ikke minst, begravelsesbyrået er allerede på plass. Det blir relativt enkelt å gå mellom de forskjellige områdene, selv med rulator. Spesiellt når gatene etter hvert blir ferdige, med varme.
Fosskvartalet kan tilpasses de som virkelig er syke, de andre byggene tilpasses de mer oppegående, med leiligheter av litt forskjellige størrelser. Vanlig oppfatning er at mange pensjonister i dag har såpass god råd at de kan koste på seg liten leilighet. Endringene kan skje i takt med eldrebølgen.
Men hva med kulturhuset? Sverre Løvåsdal har i lørdagens DT et innlegg hvor han foreslår å vente med kulturhuset til Fjordbyplanene blir realisert. For så å bygge det, sammen med Drammen. God ide.
I mellomtiden fortsetter kulturaktivitetene som nå, spredt utover bygda.
Søndag 20. februar 2011 17:40: Are Ølberg
Kos med misnøye?
Uff, dette var da unødvendig negativt, Jostein! Selvsagt vil aldri Lierbyen få noen form for by-status, derimot er det viktig at du som politiker tar ansvar for å samle alle de ulike tettstedene rundt i kommunen om noe som binder Sylling, Lierskogen, Tranby, Reistad, Linneslia, Gullhaug, Nøste og til sist Lierbyen sammen. Der skorter det dessverre for mange av våre folkevalgte som selvsagt tar ansvar hva gjelder lovpålagte satsninger som skole og eldrepolitikk, men som tror at fellesskap og omdømmebygging er noe som kommer av seg selv. Det kreves sannsynligvis 10 ganger mer innsats og krefter for å jobbe frem en sak som å rive den ned og kritisere den. Det vet jo du som næringslivsleder og hvor kundene alltid er i fokus. Jeg synes det derfor er uheldig at du velger å til de grader gå høyt ut med din karakteristikk av Lierbyen som du gjør i dette innlegget. Selv om man kan stille noen spørsmål vedr. kommunens prioriteringer hva gjelder plassering av ulike bygg eller næringer i Lier historisk sett, er det aldri for sent å ta ansvar som politiker å gjøre noe med det. Lierbyen skal ikke være noen konkurrent til Liertoppen, tvert imot! Liertoppen reiser man til hovedsaklig for å handle, stort eller smått. Tanken rundt Lierbyen er i større grad å skape et opplevelsessentrum der man reiser for å treffe folk fra alle deler av kommunen, handle i nisje-forretninger som ikke har multi-millionsbudsjetter til markedsføring, samles om ulike kulturelle og folkelige uttrykk som binder gamle, unge, norske, ikke-norske nærmere hverandre. Det vil være viktig for fremtiden!
Positivt engasjement
Det positive engasjementet som du har klart å få til rundt en satsning på Hegg skole er svært positivt og forhåpentligvis noe som vil bære frukter i de politiske prosessene som kommunen skal inn i fremover. Lier trenger flere politikere med positiv ?kraft og krut? som du tidligere har fremvist.
Leve Lierbyen!
Min oppfordring til deg blir derfor å bruke din kunnskap og kompetanse og heller styrke fellesskapet enn å erklære Lierbyen for død. La oss bruke vår energi til å bygge opp Lier som en kommune som har en klar visjon og strategi for fremtiden og som gjennomfører de tiltak som man setter i gang. Så langt har politikerne brukt alt for mange millioner på å bestille utredninger av kommuneadministrasjonen etter vedtak i kommunestyret som de ikke følger opp og som setter Lier kommune i et unødvendig dårlig lys. Jeg håper derfor de folkevalgte setter seg grundig inn i alle saksdokumenter og stiller kritiske spørsmål både til kommuneadministrasjonen og Skanska i god tid før 8.mars hvis noe skulle være uklart ift. Kulturhusets funksjon og kostnad. Leve Lierbyen ? kommunens møteplass nr.1!
Søndag 20. februar 2011 19:32: Jostein S. Hoset
JA, Are
Vi er enige, merk at jeg også skriver - LEVE LIERBYEN!
Jeg har tro på at vi kan utvikle tettstedet til å finne igjen seg selv, men da må politikerne la den utviklingen komme innenifra.

Situasjonen minner meg om en far som tvinger sinn datter til å bli frisør selv om hun selv ønsker å bli noe helt annet.

Nok et hus løser ikke det. Er målet sentrumsutvikling kan man jo bruke 2-3 milli i året til å subsidiere leieprisene.

PS: Liker dårlig å være uenig med deg, du er en klok mann, men jeg tror ikke vi er så uenige når alt kommer til alt:-)
Tenk om vi kunne brukt en mill. i året å delt ut til ildsjeler som vil gjøre nåe for lokalmiljøet!

Og for de som synes jeg er plagsom, så er det ikke lenge til jeg kaster inn mitt politiske håndkle:-)

Jostein
Mandag 21. februar 2011 11:06: Rigmor1
Så lenge man lar utbyggere få lov til å bygge murkolosser i Lierbyen, så blir det aldri koselig å tusle rund der ! Snart kommer det sikkert en ny koloss der gamle Hegg Skole nå ligger. Det er plass til mye mur der
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode