Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Lierbyen sentrum er dødt - leve Lierbyen.

Lierbyen har blitt et problembarn. Må Lier ha en by?

Lierbyen har siden 1973 (da toget sluttet å komme) ligget der som et slags problembarn som ingen vil ta skikkelig tak i.  I kommunestyret finnes det 49 visjoner og meninger og beslutninger opp igjennom årene viser at vi ikke har noe skikkelig omforent mål og mening med tettstedet. (Som ikke lenger er Liers største tettsted ift. folketall).

Vi er til og med ikke enige om hva Lierbyen sentrum er. Da jeg forsøkte å jobbe for en flerbruksskole på Hegg fikk jeg besked om at Hegg ikke er Lierbyen sentrum. "Lierbyen sentrum er kulturaksen mellom rådhuset og Haugestad".

Jeg tror toget har kjørt (bokstavlig talt;-) for Lierbyen som en pulserende by. Ser vi på historien så er ikke det kanskje så rart.

 - Liertunnellen gjør at toget slutter å gå via Lier.
- Politisk motstand mot tverrforbindelse (veier)
- Liertoppen kjøpesenter etableres
- Butikk og bensin på Heggtoppen
- Vinmonopolet sier de IKKE vil legge i Lierbyen
- Posten flytter
- KS beslutter at Blåkors skal få etablere seg
- KS legger ut Gamle Hegg skole for salg
- DnB Nor flytter

Jeg sitter med en klar oppfatning av at Lierbyens innbyggere har det fint i dag og ikke deler enkelte politikeres drømmer.

J.

7 kommentarer

Fredag 18. februar 2011 13:17: Lierby beboer
Helt enig med deg!
Vi vil ha det som det er. Mat får vi her, kultur i Asker og Drammen.
Alt annet på Liertoppen eller CC
Kanskje et flerbrukshus for oss selv, for oss ca 3000 som bor her og i omegn, Ikke noe slott av et kulturhus, som få vil bruke.
Lørdag 19. februar 2011 00:35: Hegg
Det er nok tomme lokaler i Lierbyen. Bygging av et kulturhus i planlagt størrelse er galskap! Bruk pengene på barn og unge rundt i bygda, ikke på oss.
Søndag 20. februar 2011 14:32: Eva Øierud
Jeg er for kultur i alle former for alle aldersgrupper og spesielt barn.Det er mange vellykkede kulturaktiviteter både innendørs og i friluft som er etablert i den lange og brede Lierbygda med stor lokal innsats i de mange tettstedene. Det som forundrer meg i diskusjonen om kulturhus,er at hovedformålet ser ut til å være å vekke opp Lierbyen som storsentrum, men for meg er dette et dødfødt prosjekt med eller uten kulturhus. Alle gode formål må ha et økonomisk grunnlag å bygge på,og slik som utsiktene for dette har blitt etter verdens finanskrise i Europa, men også i Norge ifølge regjeringens langtidsprognoser,vil ikke Lier kommune greie utgiftene på en ansvarlig måte med kulturhusprosjektet.Dette kommer til å gå utover nettopp bl.a.kulturtilbudene. Nå må våre politikere la realitetene råde i denne saken og heller tenke ut alternativer.
Søndag 20. februar 2011 17:31: John Høgslund
Vi blir vel aldri ferdige med å diskutere kulturhus kontra sykehjem, men her kommer et forslag som kan løse floken.
Slik Lierbyen er i dag er den på god vei til å bli et bra eldresenter og sykehjem. Legen, apoteket, frisører, fotpleier, matforretning, biblioteket og ikke minst, begravelsesbyrået er allerede på plass. Det blir relativt enkelt å gå mellom de forskjellige områdene, selv med rulator. Spesiellt når gatene etter hvert blir ferdige, med varme.
Fosskvartalet kan tilpasses de som virkelig er syke, de andre byggene tilpasses de mer oppegående, med leiligheter av litt forskjellige størrelser. Vanlig oppfatning er at mange pensjonister i dag har såpass god råd at de kan koste på seg liten leilighet. Endringene kan skje i takt med eldrebølgen.
Men hva med kulturhuset? Sverre Løvåsdal har i lørdagens DT et innlegg hvor han foreslår å vente med kulturhuset til Fjordbyplanene blir realisert. For så å bygge det, sammen med Drammen. God ide.
I mellomtiden fortsetter kulturaktivitetene som nå, spredt utover bygda.
Søndag 20. februar 2011 17:40: Are Ølberg
Kos med misnøye?
Uff, dette var da unødvendig negativt, Jostein! Selvsagt vil aldri Lierbyen få noen form for by-status, derimot er det viktig at du som politiker tar ansvar for å samle alle de ulike tettstedene rundt i kommunen om noe som binder Sylling, Lierskogen, Tranby, Reistad, Linneslia, Gullhaug, Nøste og til sist Lierbyen sammen. Der skorter det dessverre for mange av våre folkevalgte som selvsagt tar ansvar hva gjelder lovpålagte satsninger som skole og eldrepolitikk, men som tror at fellesskap og omdømmebygging er noe som kommer av seg selv. Det kreves sannsynligvis 10 ganger mer innsats og krefter for å jobbe frem en sak som å rive den ned og kritisere den. Det vet jo du som næringslivsleder og hvor kundene alltid er i fokus. Jeg synes det derfor er uheldig at du velger å til de grader gå høyt ut med din karakteristikk av Lierbyen som du gjør i dette innlegget. Selv om man kan stille noen spørsmål vedr. kommunens prioriteringer hva gjelder plassering av ulike bygg eller næringer i Lier historisk sett, er det aldri for sent å ta ansvar som politiker å gjøre noe med det. Lierbyen skal ikke være noen konkurrent til Liertoppen, tvert imot! Liertoppen reiser man til hovedsaklig for å handle, stort eller smått. Tanken rundt Lierbyen er i større grad å skape et opplevelsessentrum der man reiser for å treffe folk fra alle deler av kommunen, handle i nisje-forretninger som ikke har multi-millionsbudsjetter til markedsføring, samles om ulike kulturelle og folkelige uttrykk som binder gamle, unge, norske, ikke-norske nærmere hverandre. Det vil være viktig for fremtiden!
Positivt engasjement
Det positive engasjementet som du har klart å få til rundt en satsning på Hegg skole er svært positivt og forhåpentligvis noe som vil bære frukter i de politiske prosessene som kommunen skal inn i fremover. Lier trenger flere politikere med positiv ?kraft og krut? som du tidligere har fremvist.
Leve Lierbyen!
Min oppfordring til deg blir derfor å bruke din kunnskap og kompetanse og heller styrke fellesskapet enn å erklære Lierbyen for død. La oss bruke vår energi til å bygge opp Lier som en kommune som har en klar visjon og strategi for fremtiden og som gjennomfører de tiltak som man setter i gang. Så langt har politikerne brukt alt for mange millioner på å bestille utredninger av kommuneadministrasjonen etter vedtak i kommunestyret som de ikke følger opp og som setter Lier kommune i et unødvendig dårlig lys. Jeg håper derfor de folkevalgte setter seg grundig inn i alle saksdokumenter og stiller kritiske spørsmål både til kommuneadministrasjonen og Skanska i god tid før 8.mars hvis noe skulle være uklart ift. Kulturhusets funksjon og kostnad. Leve Lierbyen ? kommunens møteplass nr.1!
Søndag 20. februar 2011 19:32: Jostein S. Hoset
JA, Are
Vi er enige, merk at jeg også skriver - LEVE LIERBYEN!
Jeg har tro på at vi kan utvikle tettstedet til å finne igjen seg selv, men da må politikerne la den utviklingen komme innenifra.

Situasjonen minner meg om en far som tvinger sinn datter til å bli frisør selv om hun selv ønsker å bli noe helt annet.

Nok et hus løser ikke det. Er målet sentrumsutvikling kan man jo bruke 2-3 milli i året til å subsidiere leieprisene.

PS: Liker dårlig å være uenig med deg, du er en klok mann, men jeg tror ikke vi er så uenige når alt kommer til alt:-)
Tenk om vi kunne brukt en mill. i året å delt ut til ildsjeler som vil gjøre nåe for lokalmiljøet!

Og for de som synes jeg er plagsom, så er det ikke lenge til jeg kaster inn mitt politiske håndkle:-)

Jostein
Mandag 21. februar 2011 11:06: Rigmor1
Så lenge man lar utbyggere få lov til å bygge murkolosser i Lierbyen, så blir det aldri koselig å tusle rund der ! Snart kommer det sikkert en ny koloss der gamle Hegg Skole nå ligger. Det er plass til mye mur der

Flere saker fra arkivet

JA til Pol på Liertoppen. Leve Lierbyen.

Jeg ønsker også et pol i Lierbyen. Problemet er at ingen vil etablere et pol der nå. ”Pol-saken” i Lier er i ferd med å skalere ut av sin proporsjon. Det po (...)

Lierbyen “sentrum” er triste greier

- Banken flytter og Tinas Blomster er konkurs, og fra før er det masse tomme lokaler, fastslår Lier Arbeiderpartis valgkampleder Petter Dreier. - Men ikke noe hjelper hvis ikke folk i Lierbyen selv vil, legger han til.

Senterpartiet ønsker pol i Lierbyen

Begrunnelsen er at det styrker Lierbyen som kommunens sentrum.

Polsaken overskygger

Kommunestyrets behandling av Vinmonopolets søknad om etablering av utsalg på Liertoppen er naturlig nok i fokus i morgen

Lier før og nå

Fra Heggtoppen til et stykke øst for Lierbyen går Ringeriksveien der toget gikk i 101 år.

Hegg, Bakkeli og Veslefrikk klare for 17. mai

Med Høvik og Lier skolekorps i spissen var det forsmak på 17. mai gjennom Lierbyen for sentrumsbarnehagene og Hegg skole.

Tar Rådmannen feil?

Rådmannen kan ikke se at etablering av eventuelt vinmonopol på Liertoppen vil svekke sentrum som handelssenter, mens Lars Kjærulff rister på hodet --

Meierigården forkastes?

Arbeiderpartiet og Tone E. Svendsen (bildet) fikk flertallet i Tjenesteutvalget med seg i å utrede flere alternativer før det fattes vedtak om et kulturhus i Lierbyen

Vinmonopolet og Lier

Innlegg undertegnet av 10 representanter fra Lier AP

Polsaken overdimensjonert?

Mellom 18 og 19 tirsdag kveld venter mange næringsdrivende spent på lokalpolitikernes stemmegivning til A/S Vinmonopolets søknad om etablering på Liertoppen kjøpesenter

Debatten om Vinmonopolet

Vinmonopolet AS søker i brev av 11. desember 2007 om at Lier kommune godkjenner etablering av Vinmonopolbutikk på Liertoppen kjøpesenter. Dette begrunnes blant (...)

Hvem får Posten?

Det er uklart om det blir Vinmonopol i Lierbyen, på Liertoppen eller om det ikke blir noe Vinmonopol i det hele tatt. Samtidig skal postkontorene i Lierbyen (...)

Ønsker fortsatt Lierbyen

Vi kan legge noen politiske føringer for Vinmonopolet som er en statlig bedrift, sier Knut Eilert Sørnes som er gruppeleder for Fremskrittspartiet

Toget åpnet igjen

Ordføreren viftet med grønt flagg og blåste i fløyte, og folk strømmet inn i toget, som ble åpnet som serveringssted for tredje gang i løpet av de ti årene det har stått på gamle Lier stasjon.

Omlegging av busstrafikken i Lierbyen

I forbindelse med graving av rør og ledninger i Lierbyen sentrum vil bussterminalen være stengt i to uker fra mandag.

Kjøpes på Liertoppen neste jul?

- Det er langt fram for et pol i Lierbyen, tror Bård Strand (Ap)

Polsaken avgjøres tirsdag

Formanskapet vil ha polet til lierbyen - kommunestyret avgjør.

Et splittet Ap i polsaken?

- Det er ønskelig fra politisk hold og stedsutvikle Lierbyen som sentrum i fremtiden, skriver Paul Chr. Justad (Ap) i en kommentar til Liernett i dag, mens hans partikollega Bård Strand (tv på bildet) mener det er best å få polet på plass og sier derfor ja til Liertoppen

- Kommunen har gitt blaffen

Terje Fugleberg, butikksjef hos Rema i Lierbyen, mener det må tilrettelegges for parkering for kundene i sentrum

Lier før og nå

I mange år lå Lierbyens postkontor nedenfor Andershaugen i Bruveien. I dag brukes tomta til lagring og parkering, og en eventuell parkmessig bearbeidelse av Andershaugen ligger langt inn i fremtiden.

"Close race"

Det knappe flertallet i formannskapet som ja til pol Liertoppen, viser at det vil bli en svært spennende avstemming i kommunestyret om halvannen uke

Lys i mørket

Det er lys i mørket for kulturhustilhengerne etter at rådmannens forslag om et kulturhus i Lierbyen ble utsatt i Formannskapsmøtet i kveld

Oppgitt over politikerne

- Lokalpolitikerne bør ta seg et kurs i sentrumsplanlegging, sier en frustert Lars Kjærulff, eier av Lk Sykkel, som om kort tid låser butikken og gir opp

STATOIL I LIERBYEN

Det at Statoil i Lierbyen blir lagt ned fra nyttår er bare trist.

La oss for enkelthets skyld si 6 000 000

Så mange skattekroner er tydeligvis lokalpolitikerne villige til å bruke HVERT ÅR på et kulturhus i Lierbyen.

Stedsutvikling i Lierbyen!

Tvilsomt om det planlagte kulturhuset vil gi Lierbyen en positiv stedsutvikling og at stedet dermed vil stige opp av asken som fuglen ”Fønix”.

Strålende vær på Tinestafetten

Værgudene smilte til arrangørene og barn, og ungdom fra skolene i Lier fikk perfekte forhold for løping.

Utfolde seg i teknikkens verden

- For å kunne realisere muligheten til å innføre teknologi på en bred og spennende måte i Lierskolen er det viktig at det dannes en stor og bred samling av utstyr som kan benyttes av samtlige skoler i Lier, sier Marianne Berg Korneliussen i Lier Venstre

Bygges kulturhus i 2009?

- Et bredt utredningsarbeid er i gang med sikte på politisk avklaring om prosjektet kan realiseres i løpet av våren, sier kultursjef Ingeborg Rivelsrud til Liernett

Minipol i Lierbyen?

Styret i Vinmonopolet har bestemt at Lier endelig får et polutsalg, men formannskapsmedlem Nina Johnsen (V) vil forslå at Lier kommune må kreve et minipol i Lierbyen, dersom polet blir plassert på Liertoppen

Første stikk til Lierbyen

Et flertall i Formannskapet ønsker vinmonopol i Lierbyen

Se der!

Det var mange fine opplevelser for de yngste under feiringen i Lierbyen.

Pessimisme blant næringsdrivende

- Lierbyen dør ut, sier Ingunn Fuhlendorff, som er en av mange skuffede næringsdrivende etter at det sannsynligvis blir et flertall for Vinmonopol på Liertoppen

Ikke Vinmonopol på Liertoppen

Lier har ikke behov for et nytt Vinmonopolutsalg! Vi har alle kort vei til Drammen og Asker, der det er utsalg. Dersom vi vil ha et utsalg i Lier må det være (...)

Trailertrafikken på Hegsbroveien

Svein T. Trogstad har sendt Liernett noen bilder som viser hvordan trafikken gjennom Lierbyen forsurer miljøet

Har noen skiftet mening?

Venstre og Senterpartiet kjemper for vinmonopol i Lierbyen, Krf er mot pol i Lier, men likevel kan det bli flertall for Liertoppen i Kommunestyret når saken kommer opp 17. april.

1.mai arrangement i Lierbyen

Lier Arbeiderparti inviterer til 1. mai arrangement på Toget i Lierbyen.

Energi til gunstig pris

- Vi håper anlegget vil være inntjent i løpet av ti år, sier sivilingeniør Erik Nilssen i Bioenergi AS om utbyggingen av varmesentral og fjernvarmenett i Lierbyen.

17. mai i Lierbyen

Bilder fra 17.mai-feiringen på Hegg skole i Lierbyen

Se opp Drammen, her kommer vi!

Dette prosjektet bør falle på sin egen urimelighet! Skriver Jostein S. Hoset i dette ironiske innlegget.

Svensk/norsk korpsmusikk fra Frogner til Hegg

Lier Janitsjar hadde gjester fra Sverige på besøk i helga, noe som kom godt med under dagens innsats i flere tog.

Senterpartiet ønsker vinmonopol i Lierbyen – fortsatt!

Innlegg fra Lier Sp

Styrker ungdomsmiljøet

Ellen Ovenstad fra Kulturkontoret ble populær blant skaterne på Hegg skole i dag.

Overkjørt av Vinmonopolet

- Liers politikere har mistet sin mulighet til samfunnsplanlegging og styring, sier Siri Loe Svere, varaordfører og gruppeleder for senterpartiet til Liernett

Nei til Liertoppen

Nina Johnsen, gruppeleder i venstre, sier at AS vinmomopoler "tråkker i bedet vårt

Ny epoke i Lierbyen

Tirsdag stengte det siste postkontoret i Lier --

Fotballturnering

Stoppen skole arrangerte onsdag den tradisjonelle fotballturneringen for bygdas 8. klassinger

Ja til Vinmonopol på Liertoppen

Kommunestyret, med 26 mot 23 stemmer, vil la Vinmonopolet etablere seg på Liertoppen

Flo scoret tre mål i ny ballbinge

Jostein Flo spilte på elevlaget (se bildet th) og kvitterte med tre mål, da åpningskampen ble spilt i den nye ballbingen på Hegg skole.

"Sviktet" av sine egne

Mathias B. Dannevig argumenterte intenst mot pol på Liertoppen og så sliten ut, etter at fem av hans sosialistvenner hadde stemt for Liertoppen

Skjødesløs vedlikehold

Det skriver Bård E. Strand i en kommentar etter vedtaket om salg og riving av Gamle Hegg skole.

Villmannskjøring i Lierbyen og på E-18

Mens en polakk måtte helt ut på E-18 for å bli tatt for råkjøring, klarte en liung det samme midt i Lierbyen.

Kulturaktivitetshus i Lierbyen

Mulighetene for å etablere et kulturaktiviteshus drøftes i kveld på Haugestad

Lierbyen salsentrum - nytt luftslott i støpeskjeen?

Sitter på sidelinjen og følger en interessant politisksak om Lierbyen. Det skal bygges ny skole. I den forbindelse har noen smarte mennesker tenkt den geniale tanken som handler om å se synergier, flerbruk og god driftsøkonomi. FANTASTISK.

Sal og tomt på sakslisten

På tirsdag tar kommunestyret stilling til kjøp av tomt til nytt sykehjem og til ny sal i Lierbyen.

Hva gikk galt med Lierbyen?

- Glem drømmen om Lierbyen som handlesenter. Det er for sent å rette opp feilene. Gjør det heller triveligere for folk som allerede bor der.

Maskebærerne foran Rådhuset

To maskebærende figurer i bronse har fått midlertidig tilhold i Lierbyen

Ordføreren, Lierbyen og ønskedrømmen

Helene Justad vil redde Liers skrantende sentrum. Til det trenger hun mye drahjelp, men media kan ikke endre fakta.

- Unnskyld, hvordan kommer jeg meg til Lierbyen?

KOMMENTAR: Kollektivtrafikken i Lier er ikke lett å forstå seg på for reisende som kommer med tog.

- Lierbyen - stedsutvikling og kulturhus

- Avgjørelsen om et kulturhus må tas på alvor og gis sin positive tilslutning, skriver Sverre Jan Sørensen, leder i Lierbyen Handelsforening, i dette innlegget.

Lier før og nå

Ikke så mange vet om den store broen på stedet der jernbanen mellom Drammen og Oslo krysset Lierelva fra 1872 til 1973. Broen er der fremdeles, men nå har biler og busser overtatt.

Lier før og nå

Bildene er tatt nederst i Kirkeveien i 1979 og 2011. I løpet av de 32 årene er mye forandret i Lierbyen.

Kulturhus vedtatt i kveld

Etter en lang debatt ble det et klart flertall for å bygge om Meierigården til et kulturhus

Parkeringshus løsningen?

Er du en av dem som har problemer med å finne parkeringsplass i Lierbyen, spesielt på en fredag ettermiddag?

Café LMV

Café LMV - nytt og originalt i Lierbyen

Hva gikk galt med Lierbyen?

Alle spør om hva som kan gjøres med Lierbyen. Ingen var våkne da Lierbyen fikk bli som den ble, skriver Knut A. Andersen som inviterer til diskusjon og gjerne hører synspunkter

Lierbyens historie er tema på historielagets vårmøte

Torsdag denne uken kommer John W. Jacobsen til Haugestad for å fortelle om Lierbyen fra 1870 – 1990, som er temaet i boken han jobber med og som skal være ferdig utpå høsten.

Åpen scene på rockeverkstedet.

Fredag 6/12 ble det arrangert åpen scene på rockeverkstedet i Lierbyen. Flere lokale band, pluss gjestene Scholastica fra Asker, og Harkaar fra Slemmestad entret scenen. Spesielt morsomt i kveld, var for meg et nytt bekjentskap ”Abstinens” fra Lierbyen skole.

Julegrantenning i Lierbyen

Det loves julestemning og mange aktiviteter før lysene tennes på julegrana i Lierbyen.

Endelig skikkelig mat på toget.

Nei vi snakker ikke om vakumpakket tørrlefse fra NSB. I dag spiste jeg på togkafeen i Lierbyen. Det var helt klart det beste måltidet jeg noen gang har spist på et tog.

- Formidabel dugnadsinnsats

Natteravnene er klare for en ny sesong

«Drama» i barnetoget

Lærer Berit Abrahamsen måtte hjelpe til i farta da bunaden løsnet i barnetoget til Hegg skole. Jostein S. Hoset har sendt oss disse bildene.

Siste olje i Lierbyen

Når Statoil snart avvikler i Lierbyen, blir det slutt på olje, vask og diverse bilrekvisita mellom Kjellstad og Tranby.

Et lokalsamfunn i forvitring.

Tettstedet Tranby har en befolkningsandel på omlag en tredjedel av Lier kommunes befolkning. Ikke minst av den grunn burde Tranby-samfunnet ivaretas på beste måte. Særlig burde politikerne orientere seg i Tranby-regionen og være opptatt av det potensiale som er der. Imidlertid har ikke dette skjedd. Tranby har på ingen måte vært det satsingsområde det hadde fortjent å være.

Førjulsmarked

Denne helgen er det igjen førjulsmarked på Stasjonstorget i Lierbyen

- Han har punktert

Det sa disse ungdommene fra Lierbyen som nok var noe skuffet da de ikke fikk se yndlingen Edvald Boasson Hagen ta teten gjennom Sylling, men Boasson kom sterkere tilbake -

Konkurs på Heggtoppen

Brødgalleriet på Heggtoppen ble slått konkurs i dag, og konkursboet til Zomin Takeaway i Lierbyen er avsluttet uten dekning til kreditorene.

FØRJULSMARKED - LIER GML.STASJON 2003

LIER HUSFLIDSLAG / LIER KUNSTFORENING / LILLE STASJON/ "KJERNEHUSET"/”TOGET”KAFE/FRUENE PÅ HAUGESTAD OG GODSLAGERET ØNSKER VELKOMMEN TIL ÅRETS STORE MARKED !

Gateway i Lierbyen

Fire nye turløyper ble avduket på lørdag. Varaordfører Nina E. Johnsen (tv) og kulturkonsulent Gunn Kjæraas stod for avdukingen.

Tinestafetten 2009

59 lag deltok i årets tinestafett i Sylling

Snøfallet til glede og bekymring

Parkeringsforholdene var tildels kaotiske i Lierbyen i dag tidlig. De fleste ansatte ved skolene i Lierbyen var nødt til finne rerserveplasser langs veien. Men barna frydet seg.

Årets gavebok er kommet

Etter grundig gjennomgang av boken ”Lierbyen 1870 – 1990” har vi bare ett råd: Løp og kjøp!

Lierskogen og OL-drømmen

BAKSPEILET: Eventuell likhet med andre hendelser den siste uken er mer eller mindre tilfeldig.

Promille-liung av veien i Lierbyen

En liung i 30-årene kjørte i formiddag av veien i Lierbyen etter å ha kjørt på trafikkskilt, lyktestolpe og drivhus ved Kjellstad.

Julestemningen inntok Lierbyen

Lørdag ettermiddag, en dag på forskudd, ble julegrana tent utenfor rådhuset i Lierbyen.

Lierbyen og de harde trettiåra

Lierbyen i mellomkrigstiden er tema for John Willy Jacobsens foredrag på Senioruniversitetets møte tirsdag.

Gir politikerne grønt lys?

Det blir spennende dager for tilhengerne av et kulturhus i Lierbyen (og kultursjef Ingeborg Rivelsrud) før de avgjørende møtene i neste uke

Ledige plasser på sirkuskurset og turen til Tusenfryd

Det er ikke for sent å finne på noe gøy i sommerferien. Den første uka i august kan du for eksempel være med på vårt sirkuskurs, og lære sjonglering, og akrobatikk. Uka etter; onsdag 11. august kan du bli med kommunen til Tusenfryd.

Kostnadene gir kalde føtter

Arbeiderpartiets Tone E. Svendsen er engstelig for kommunens utgifter og en OPS-avtale i forbindelse med bygging av kulturhus

Bestselgere blant bøker i Lier

Boken om Lierbyen "må alle ha". Tirsdag og onsdag selger John Willy Jacobsen og Per Foss boken i Fosskvartalet i Lierbyen.

Folkerikt fakkeltog for ny skole

Flere hundre trosset snøværet og la veien mot Rådhuset i en lysende og relativt stille aksjon for ny Hegg skole.

Julemarked i Lierbyen

Frogner menighetshus er stedet for den som vil på julemarked i Lierbyen lørdag.

Mange ulovligheter i Lierbyen

Under en kontroll i Lierbyen i går tok politiet tolv mobilbrukere. Åtte fikk forelegg på grunn av for høy hastighet.

Konsert på Togpuben

Aina Negaard Nilsen spiller konsert på Togpuben i Lierbyen på lørdag

Cafè i Lierbyen

"CAFE LMV" IGJEN PÅ HEGG Gamle skole

Bokmesse og kunstutstilling på video

Nye filmer fra Lier