Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 55ff5de1e966b06c4c3d250a6c36593a

Trailertrafikken på Hegsbroveien

Svein T. Trogstad har sendt Liernett noen bilder som viser hvordan trafikken gjennom Lierbyen forsurer miljøet

Oversender noen bilder som viser hvordan trailertrafikken på Hegsbroveien gjennom Lierbyen forsurer miljøet.
Dette er skolevei for Hegg skole og er også boligområde. Her dundrer det store lastebiler inn fra Heggtoppen. De fleste kun for en stopp på Statoilstasjonen, for påfyll av kaffe i den tidligere kjøpte Statoilkoppen.
De parkerer også på fortau foran Statoil, både med og mot kjøreretning.
Sjåførene her legger lite eller ingenting igjen av penger i Lierbyen, men kjører videre når de har fylt opp den berømte koppen. De fleste står også med dieselmotoren igang og spyr ut gifte gasser. Det er mulig det ikke går ann å slå av motoren, før de parkerer for godt på kveldstid?
Skolebarn som passerer Statoil stasjonen rammes av en skodde av eksos, samt at de må gå ut i gaten for å komme forbi.

Jeg har tidligere omtalt dette i brev til rådmannen, uten at rådmannsvelde i kommunen ser ut til å bry seg.
Det burde forlengst hvert satt opp skilt på Heggtoppen om forbud mot innkjøring av tyngre kjøretøy over 7,5 tonn. Eventuelt med underskilt for varetransport. Det samme i krysset Vestsideveien/Hegsbroveien.

Jeg er klar over den nye gatebruksplanen i Lierbyen, men vil det bli noe bedre? Det har i over femti år vært bensinstasjon i Lierbyen, men er det ikke nå i 2008 på tide å tenke nytt. Med den utbygging som foregår i tettbygde strøk, er det få steder som i dag har en bensinstasjon i sin midte. Disse blir flyttet til hovedfartsårer i utkanten, noe som i Lierbyen bør være på Heggtoppen. Med den nye gatebruksplanen i Lierbyen, kan en jo håpe at at trafikkgrunnlaget blir så lite at Statoil finner det hensiktsmessig å bygge en stasjon der. Behov og lønnsomhet for en bensinstasjon på Heggtoppen burde være til stede.

Mvh
Svein H Trogstad

Forrige artikkel:Ukas petitNeste artikkel:Vårkonsert
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Fredag 7. mars 2008 14:30: Tron Stad
I Lierbyen er viss all slags parkering tillatt. Ingen bryr seg. Norges siste lovløse tettsted?
Fredag 7. mars 2008 17:28: Tom I.
http://www.liernett.no/?artikkel=1399
Fredag 7. mars 2008 23:20: Aud Langsyn
Hva har Trogstad tenkt å gjøre med alle de halvfulle trailersjåførene som skal gjøre helgehandelen på det Polet i Lierbyen han så sterkt ivrer for?
Lrdag 8. mars 2008 17:35: naboen
Til Aud Langsyn, kan du bevise at alle trailersjåfører er halvfulle? det er en grov påstand å komme med. En del av trailerene som kjører inn til Lier har også en jobb å gjøre, de har el varelevering slik at dere kan kjøpe mat og drikke på storsentret i Lier.
Lrdag 8. mars 2008 17:55: Aud Langsyn
Jeg har ikke påstått at alle trailersjåfører er halvfulle! Da ville jeg ha skrevet:...alle trailersjåførene, som halvfulle skal gjøre helgehandelen.... Jeg omtalte bare de, som basert på Trogstads bilder av parkeringen deres, ikke kan ha vært helt edrue. Forøvrig var innlegget et forsøk på å kommentere at Trogstad som i et innlegg her går inn for å legge polet til Lierbyen (med de trafikale konsekvenser dette har) i dette innlegget sutrer over den samme trafikken.
Lrdag 8. mars 2008 18:39: Tom I.
Er ikke balladen Auld Lang Syne en hyllest til alt det som en gang var?
Spilles ofte i forbindelse med et skifte i tiden, som for eksempel nyttår, begravelser og for avgangsklassene på engelske skoler.
Så det som ligger bak navnet Aud Langsyn er et varsel om endringer?
Damn, I'm good!
Lrdag 8. mars 2008 22:34: Nyinnflyttet Askermann
Jeg er ny i Lier, og dette er hva jeg syntes om trafikken i Hegsbroveien. Hvis ikke jeg tar helt feil så er fartsgrensen 30? Det er vel ingen som følger den. Men det kan jeg vel heller ikke regne med, med så mange rånere som det finnes her... Men jeg forventer at alle i trafikken kan kjøreregler. Men det virker ikke sånn altså. Det kan virke som at "vikeplikt fra høyre" er en regel ingen kan. Hegsbroveien har ikke forkjørsrett!! Jeg kommer daglig ut på Hegsbroveien fra en sidegate, og i 90% av tillfellene stopper ikke bilene i Hegsbroveien. Og et siste ønske... Fjern Statoil eller Zita. Å ha en plass det det finnes mat til fører og til bil (altså bensin...) er en dårlig kombinasjon. Det tiltrekker seg så mye harrybiler (og førere...)...!
Lrdag 8. mars 2008 23:45: Aud Langsyn
Til Tom I.
Skulle din analyse være korrekt, så måtte jeg ikke varsle endringer, men heller tviholde på fortida. Men grunnen for navnet kan vel likegodt være at jeg er ei halvgammel kjerring med behov for briller. Boy, you stink!
Og jeg må rette en stor takk til "nyinnflyttet Askermann" for at han beviser det jeg alltid har hevdet: Man trenger ikke være fra bondelandet for å være "harry"!
Sndag 9. mars 2008 00:19: Tom I.
Virker jo som om du ønsker endringer i trafikken på Hegsbroveien?
Sndag 9. mars 2008 07:45: lars
HERREGUD!
SKAFF DERE ETT LIV DA. LIER SENTRUM ER JO IKKE VERDEN NAVLE. DE FLESTE BILENE SOM ER INNOM HER, HAR EN GRUNN TIL DET.. er enig i at de kan stoppe bilen når de er innom og at parkeringen i veien ikke er spesielt bra. Men hvor hyppig er det? jeg har nemlig fremdeles tilgode og se en bil parkert i veien der.
Sndag 9. mars 2008 10:59: Svein H Trogstad
Artig med meningsytringer. Men, hvorfor være anonym. Til Aud Langsyn og Lars: Jeg står ikke ved Statoil hele dagen og venter på at en trailer eller en diger lastebil skal parkere, Disse bildene er tatt helt vilkårlig på en vanlig virkedag, og jeg har fler.
Er ikke ute etter de som virkelig må inn Hegsbroveien for å levere varer, ei heller vanlige bilister som selvsagt et levende sentrum er helt avhengig av. Når den "nye" veien ble lagt rundt Lierbyen og med skilt der som ønsker velkommen til Lierbyen, burde de som leverer varer til Mega, Rema 1000 osv. kjøre ned Bruveien, i stedet for over dumpene og langs den smale fortauskanten og skoleveien i Hegsbroveien til Hegg barneskole.
Nå har det kommet en fin gangvei for skolebarn ned fra gamle Lier stasjon og Haugestad, men den løper
direkte ut i Hegsbroveien ved Statoil.
Det kan jo være at sjåførne har gamle kart eller GPS og blir lurt ned Hegsbroveien fra Hegg toppen, men stort sett er det vel gratis Statoilkaffe og en halvtimes rast på Statoil som trekker. Jeg har ikke sett at noen fylle diesel, de slår derimot sjelden av motoren og spyr gjerne ut giftig dieseldamp over et stort område.
Når det gjelder pol i Lierbyen, så skulle det vel bare mangle at vi som bor i Lierbyen området ikke skulle engasjere oss i det. Som nevnt i mitt innlegg om pol, så er jeg sikker på etableringen av pol, vil være et løft for de som i dag driver næringsvirksomhet i Lierbyen. Kanskje burde kommunestyret vente noen år, med å gi Vinmonopolet lov til å etablere seg i Lier.
Da vil vel gatebruksplan, parkeringsproblemer osv. i Lierbyen ha satt seg og løst seg.
Jeg beklager at Ulla og særlig et flertall av høyre i formannskapet, ikke vil gjøre det de kan, for å hjelpe de næringsdrivende i kommunesentret Lierbyen.
Det er nonsens å mene at et pol i Lierbyen, ikke vil ha noen betydning for økning av omsetning for andre forretninger. Hvorfor vil da Hokksund og andre tettsteder da ha pol.
Med et ønske om en god søndag, avlutter jeg mitt innlegg.
Mvh
Svein H Trogstad
Sndag 9. mars 2008 11:20: Aud Langsyn
Hva er grunnen til at et vinmonopol absolutt må ligge rett ved siden av rådhuset? Den naturlige lokaliseringa burde vel være der hvor folk handler?
Sndag 9. mars 2008 11:21: naboen
Lier er vel i ferd med å bli et tettsted uten handel av noe slag, i bakeribygget er det snart ikke butikker igjen, å tro at polet kan redde handelen er vel å tro på julenissen, nei få all handel ut av sentrum slik at alle de eldre som nå har kjøpt seg dyre trygdeleiligheter må ta bussen eller få hjelp til komme på butikken. Kjenner mange eldre som gledet seg til å flytte til Lier for å komme nærmere butikk, post og bank, men hva skjer, det legges ned over en lav sko. nå må de flytte etter til eks Liertoppen.
Sndag 9. mars 2008 11:37: Svein H Trogstad
Til Aud Langsyn
Fordi Lierbyen ligger naturlig mitt i Lier. Alle busser fra Lier området går også innom her.
sht
Sndag 9. mars 2008 13:11: svein h trogstad
Hei "naboen".
Vi er vel ikke helt enige om polet i Lierbyen, men en bør forvente mer at våre valgte, som jo skal se Lier i et større perspektiv, enn oss som kjøper ei flaske rødvin i ny og ne.
Kanskje de gjennværende butikker i Lierbyen bør flytte til Heggtoppen. Da kan vi stenge innkjøringene til Lierbyen med bommer. Gjøre om området til park eller museum, så kan våre folkevalgte bruke området til rekreasjon, der de mellom kommunestyremøtene kan sitte å vifte med bare tær og meske seg med vafler. Eldreboliger kan bygges rundt Liertoppen kjøpesenter, med rulletrapper inn på sentret.
Tenk på hva som da spares i infrastruktur.
sht
Mandag 10. mars 2008 00:44: Aud Langsyn
Kjære hr. Trogstad!
Å påstå at Lierbyen ligger midt i Lier må vel kvalifisere til refusjon av alle skolepenger du har betalt! Dessuten har du ikke svart på spørsmålet: Hvorfor legge et pol ved rådhuset istedet for der hvor folk flest handler!? Å begrunne det med hensynet til de stakkarene som driver næringsvirksomhet i Lierbyen er jo heller nedlatende synes jeg. Greier de seg ikke uten et polutsalg, så er vel ikke virksomheten levedyktig?
Mandag 10. mars 2008 12:18: Vidar B.
Flott engasjement Svein. Jeg har pratet med Hans Petter på Statoil omkring endel av de mange ungdommene som henger å har tomgangsmodus på bilene sine. Han har informert de og opplyst de om at han ikke ønsker dette og honnør til han for det. Tror kanskje ikke det er så veldig festlig å bo rett over stasjonen til tider.
Ellers artig å se såpass engasjement, dog fra endel feige navnløse......
Mandag 10. mars 2008 13:10: Feig navnløs
Feige navnløse? Hva med deg selv da, Mr. B?
Mandag 10. mars 2008 15:19: Svein H Trogstad
Hei Aud
Jeg mener jeg har fremmet mine synspunkter og avslutter med dette mine innlegg.
I morgen skal polsaken avgjøres. Ser at rådmannen innstiller for Lierbyen, så får vi på demokratisk vis godta det kommunestyret velger enten det blir det ene eller det andre.
Mandag 10. mars 2008 15:39: Svein H.T.
Hei Vidar. Takker for innlegg. Hans Petter på Statoil er jo en hyggelig og blid kar. Han gjør sikkert sitt for å holde det bra rundt seg, og det er flott at han tar tak.
Tanken stenger jo kl 22.00 og stort sett er det rolig etter det. Kan jo ikke regne med helt stillhet nå en flytter ned i nærheten av en innfartsvei. Sånn er det bare.
Mvh
Svein
Mandag 10. mars 2008 20:07: Aud Langsyn
Det er hyggelig at du nå har fått slik tiltro til rådmannens dømmekraft. Du skriver jo i selve hovedinnlegget ditt i denne saken: "Jeg har tidligere omtalt dette i brev til rådmannen, uten at rådmannsvelde i kommunen ser ut til å bry seg." Og la oss nå håpe, som du selv skriver; at denne saken blir løst på demokratisk vis. Og det vil vel si at folkeviljen seirer!
Onsdag 12. mars 2008 15:05: Svada
Til Aud Trangsyn
Ser du kaller en som mener noe annet enn deg for harry og boy jou stink. Det er jo mange måter og lufte sitt syn på, men kanskje det å være positiv kan hjelpe litt.
Torsdag 13. mars 2008 09:04: Ruth K.
Er ikke enig med Svein H. om at det stort sett er stille etter kl. 22.00 ved tanken i Lierbyen.
Både på vanlige virkedager, men særlig natt til lørdag og søndag er det mye bråk fra ungdommer som med biler på tomgang og høy musikk holder bråk langt utover natta. Fra kl. 0300 på natterstid kommer DT og legger fra seg aviser. Fra ca 0400 kommer avisbudene med skramling, høy musikk og prating. Ble det ikke godkjent i kommunestyret at bensinstasjonen skulle flytte til Hegg toppen?
Er enig med Svein H. om at det å ha en bensinst, i tettbygd området, ikke høre hjemme i 2008.
Det følger jo bare uro rundt den.
Torsdag 13. mars 2008 14:58: Svein H T.
Jeg var antagelig for postiv. Det er klart du ha rett.
Håper Hans Petter på Statoil leser dette og tar tak.
Flere artikler

2022 Sylling Hardcode