Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Trailertrafikken på Hegsbroveien

Svein T. Trogstad har sendt Liernett noen bilder som viser hvordan trafikken gjennom Lierbyen forsurer miljøet

Oversender noen bilder som viser hvordan trailertrafikken på Hegsbroveien gjennom Lierbyen forsurer miljøet.
Dette er skolevei for Hegg skole og er også boligområde. Her dundrer det store lastebiler inn fra Heggtoppen. De fleste kun for en stopp på Statoilstasjonen, for påfyll av kaffe i den tidligere kjøpte Statoilkoppen.
De parkerer også på fortau foran Statoil, både med og mot kjøreretning.
Sjåførene her legger lite eller ingenting igjen av penger i Lierbyen, men kjører videre når de har fylt opp den berømte koppen. De fleste står også med dieselmotoren igang og spyr ut gifte gasser. Det er mulig det ikke går ann å slå av motoren, før de parkerer for godt på kveldstid?
Skolebarn som passerer Statoil stasjonen rammes av en skodde av eksos, samt at de må gå ut i gaten for å komme forbi.

Jeg har tidligere omtalt dette i brev til rådmannen, uten at rådmannsvelde i kommunen ser ut til å bry seg.
Det burde forlengst hvert satt opp skilt på Heggtoppen om forbud mot innkjøring av tyngre kjøretøy over 7,5 tonn. Eventuelt med underskilt for varetransport. Det samme i krysset Vestsideveien/Hegsbroveien.

Jeg er klar over den nye gatebruksplanen i Lierbyen, men vil det bli noe bedre? Det har i over femti år vært bensinstasjon i Lierbyen, men er det ikke nå i 2008 på tide å tenke nytt. Med den utbygging som foregår i tettbygde strøk, er det få steder som i dag har en bensinstasjon i sin midte. Disse blir flyttet til hovedfartsårer i utkanten, noe som i Lierbyen bør være på Heggtoppen. Med den nye gatebruksplanen i Lierbyen, kan en jo håpe at at trafikkgrunnlaget blir så lite at Statoil finner det hensiktsmessig å bygge en stasjon der. Behov og lønnsomhet for en bensinstasjon på Heggtoppen burde være til stede.

Mvh
Svein H Trogstad

Trafikk

24 kommentarer

Fredag 7. mars 2008 14:30: Tron Stad
I Lierbyen er viss all slags parkering tillatt. Ingen bryr seg. Norges siste lovløse tettsted?
Fredag 7. mars 2008 17:28: Tom I.
http://www.liernett.no/?artikkel=1399
Fredag 7. mars 2008 23:20: Aud Langsyn
Hva har Trogstad tenkt å gjøre med alle de halvfulle trailersjåførene som skal gjøre helgehandelen på det Polet i Lierbyen han så sterkt ivrer for?
Lørdag 8. mars 2008 17:35: naboen
Til Aud Langsyn, kan du bevise at alle trailersjåfører er halvfulle? det er en grov påstand å komme med. En del av trailerene som kjører inn til Lier har også en jobb å gjøre, de har el varelevering slik at dere kan kjøpe mat og drikke på storsentret i Lier.
Lørdag 8. mars 2008 17:55: Aud Langsyn
Jeg har ikke påstått at alle trailersjåfører er halvfulle! Da ville jeg ha skrevet:...alle trailersjåførene, som halvfulle skal gjøre helgehandelen.... Jeg omtalte bare de, som basert på Trogstads bilder av parkeringen deres, ikke kan ha vært helt edrue. Forøvrig var innlegget et forsøk på å kommentere at Trogstad som i et innlegg her går inn for å legge polet til Lierbyen (med de trafikale konsekvenser dette har) i dette innlegget sutrer over den samme trafikken.
Lørdag 8. mars 2008 18:39: Tom I.
Er ikke balladen Auld Lang Syne en hyllest til alt det som en gang var?
Spilles ofte i forbindelse med et skifte i tiden, som for eksempel nyttår, begravelser og for avgangsklassene på engelske skoler.
Så det som ligger bak navnet Aud Langsyn er et varsel om endringer?
Damn, I'm good!
Lørdag 8. mars 2008 22:34: Nyinnflyttet Askermann
Jeg er ny i Lier, og dette er hva jeg syntes om trafikken i Hegsbroveien. Hvis ikke jeg tar helt feil så er fartsgrensen 30? Det er vel ingen som følger den. Men det kan jeg vel heller ikke regne med, med så mange rånere som det finnes her... Men jeg forventer at alle i trafikken kan kjøreregler. Men det virker ikke sånn altså. Det kan virke som at "vikeplikt fra høyre" er en regel ingen kan. Hegsbroveien har ikke forkjørsrett!! Jeg kommer daglig ut på Hegsbroveien fra en sidegate, og i 90% av tillfellene stopper ikke bilene i Hegsbroveien. Og et siste ønske... Fjern Statoil eller Zita. Å ha en plass det det finnes mat til fører og til bil (altså bensin...) er en dårlig kombinasjon. Det tiltrekker seg så mye harrybiler (og førere...)...!
Lørdag 8. mars 2008 23:45: Aud Langsyn
Til Tom I.
Skulle din analyse være korrekt, så måtte jeg ikke varsle endringer, men heller tviholde på fortida. Men grunnen for navnet kan vel likegodt være at jeg er ei halvgammel kjerring med behov for briller. Boy, you stink!
Og jeg må rette en stor takk til "nyinnflyttet Askermann" for at han beviser det jeg alltid har hevdet: Man trenger ikke være fra bondelandet for å være "harry"!
Søndag 9. mars 2008 00:19: Tom I.
Virker jo som om du ønsker endringer i trafikken på Hegsbroveien?
Søndag 9. mars 2008 07:45: lars
HERREGUD!
SKAFF DERE ETT LIV DA. LIER SENTRUM ER JO IKKE VERDEN NAVLE. DE FLESTE BILENE SOM ER INNOM HER, HAR EN GRUNN TIL DET.. er enig i at de kan stoppe bilen når de er innom og at parkeringen i veien ikke er spesielt bra. Men hvor hyppig er det? jeg har nemlig fremdeles tilgode og se en bil parkert i veien der.
Søndag 9. mars 2008 10:59: Svein H Trogstad
Artig med meningsytringer. Men, hvorfor være anonym. Til Aud Langsyn og Lars: Jeg står ikke ved Statoil hele dagen og venter på at en trailer eller en diger lastebil skal parkere, Disse bildene er tatt helt vilkårlig på en vanlig virkedag, og jeg har fler.
Er ikke ute etter de som virkelig må inn Hegsbroveien for å levere varer, ei heller vanlige bilister som selvsagt et levende sentrum er helt avhengig av. Når den "nye" veien ble lagt rundt Lierbyen og med skilt der som ønsker velkommen til Lierbyen, burde de som leverer varer til Mega, Rema 1000 osv. kjøre ned Bruveien, i stedet for over dumpene og langs den smale fortauskanten og skoleveien i Hegsbroveien til Hegg barneskole.
Nå har det kommet en fin gangvei for skolebarn ned fra gamle Lier stasjon og Haugestad, men den løper
direkte ut i Hegsbroveien ved Statoil.
Det kan jo være at sjåførne har gamle kart eller GPS og blir lurt ned Hegsbroveien fra Hegg toppen, men stort sett er det vel gratis Statoilkaffe og en halvtimes rast på Statoil som trekker. Jeg har ikke sett at noen fylle diesel, de slår derimot sjelden av motoren og spyr gjerne ut giftig dieseldamp over et stort område.
Når det gjelder pol i Lierbyen, så skulle det vel bare mangle at vi som bor i Lierbyen området ikke skulle engasjere oss i det. Som nevnt i mitt innlegg om pol, så er jeg sikker på etableringen av pol, vil være et løft for de som i dag driver næringsvirksomhet i Lierbyen. Kanskje burde kommunestyret vente noen år, med å gi Vinmonopolet lov til å etablere seg i Lier.
Da vil vel gatebruksplan, parkeringsproblemer osv. i Lierbyen ha satt seg og løst seg.
Jeg beklager at Ulla og særlig et flertall av høyre i formannskapet, ikke vil gjøre det de kan, for å hjelpe de næringsdrivende i kommunesentret Lierbyen.
Det er nonsens å mene at et pol i Lierbyen, ikke vil ha noen betydning for økning av omsetning for andre forretninger. Hvorfor vil da Hokksund og andre tettsteder da ha pol.
Med et ønske om en god søndag, avlutter jeg mitt innlegg.
Mvh
Svein H Trogstad
Søndag 9. mars 2008 11:20: Aud Langsyn
Hva er grunnen til at et vinmonopol absolutt må ligge rett ved siden av rådhuset? Den naturlige lokaliseringa burde vel være der hvor folk handler?
Søndag 9. mars 2008 11:21: naboen
Lier er vel i ferd med å bli et tettsted uten handel av noe slag, i bakeribygget er det snart ikke butikker igjen, å tro at polet kan redde handelen er vel å tro på julenissen, nei få all handel ut av sentrum slik at alle de eldre som nå har kjøpt seg dyre trygdeleiligheter må ta bussen eller få hjelp til komme på butikken. Kjenner mange eldre som gledet seg til å flytte til Lier for å komme nærmere butikk, post og bank, men hva skjer, det legges ned over en lav sko. nå må de flytte etter til eks Liertoppen.
Søndag 9. mars 2008 11:37: Svein H Trogstad
Til Aud Langsyn
Fordi Lierbyen ligger naturlig mitt i Lier. Alle busser fra Lier området går også innom her.
sht
Søndag 9. mars 2008 13:11: svein h trogstad
Hei "naboen".
Vi er vel ikke helt enige om polet i Lierbyen, men en bør forvente mer at våre valgte, som jo skal se Lier i et større perspektiv, enn oss som kjøper ei flaske rødvin i ny og ne.
Kanskje de gjennværende butikker i Lierbyen bør flytte til Heggtoppen. Da kan vi stenge innkjøringene til Lierbyen med bommer. Gjøre om området til park eller museum, så kan våre folkevalgte bruke området til rekreasjon, der de mellom kommunestyremøtene kan sitte å vifte med bare tær og meske seg med vafler. Eldreboliger kan bygges rundt Liertoppen kjøpesenter, med rulletrapper inn på sentret.
Tenk på hva som da spares i infrastruktur.
sht
Mandag 10. mars 2008 00:44: Aud Langsyn
Kjære hr. Trogstad!
Å påstå at Lierbyen ligger midt i Lier må vel kvalifisere til refusjon av alle skolepenger du har betalt! Dessuten har du ikke svart på spørsmålet: Hvorfor legge et pol ved rådhuset istedet for der hvor folk flest handler!? Å begrunne det med hensynet til de stakkarene som driver næringsvirksomhet i Lierbyen er jo heller nedlatende synes jeg. Greier de seg ikke uten et polutsalg, så er vel ikke virksomheten levedyktig?
Mandag 10. mars 2008 12:18: Vidar B.
Flott engasjement Svein. Jeg har pratet med Hans Petter på Statoil omkring endel av de mange ungdommene som henger å har tomgangsmodus på bilene sine. Han har informert de og opplyst de om at han ikke ønsker dette og honnør til han for det. Tror kanskje ikke det er så veldig festlig å bo rett over stasjonen til tider.
Ellers artig å se såpass engasjement, dog fra endel feige navnløse......
Mandag 10. mars 2008 13:10: Feig navnløs
Feige navnløse? Hva med deg selv da, Mr. B?
Mandag 10. mars 2008 15:19: Svein H Trogstad
Hei Aud
Jeg mener jeg har fremmet mine synspunkter og avslutter med dette mine innlegg.
I morgen skal polsaken avgjøres. Ser at rådmannen innstiller for Lierbyen, så får vi på demokratisk vis godta det kommunestyret velger enten det blir det ene eller det andre.
Mandag 10. mars 2008 15:39: Svein H.T.
Hei Vidar. Takker for innlegg. Hans Petter på Statoil er jo en hyggelig og blid kar. Han gjør sikkert sitt for å holde det bra rundt seg, og det er flott at han tar tak.
Tanken stenger jo kl 22.00 og stort sett er det rolig etter det. Kan jo ikke regne med helt stillhet nå en flytter ned i nærheten av en innfartsvei. Sånn er det bare.
Mvh
Svein
Mandag 10. mars 2008 20:07: Aud Langsyn
Det er hyggelig at du nå har fått slik tiltro til rådmannens dømmekraft. Du skriver jo i selve hovedinnlegget ditt i denne saken: "Jeg har tidligere omtalt dette i brev til rådmannen, uten at rådmannsvelde i kommunen ser ut til å bry seg." Og la oss nå håpe, som du selv skriver; at denne saken blir løst på demokratisk vis. Og det vil vel si at folkeviljen seirer!
Onsdag 12. mars 2008 15:05: Svada
Til Aud Trangsyn
Ser du kaller en som mener noe annet enn deg for harry og boy jou stink. Det er jo mange måter og lufte sitt syn på, men kanskje det å være positiv kan hjelpe litt.
Torsdag 13. mars 2008 09:04: Ruth K.
Er ikke enig med Svein H. om at det stort sett er stille etter kl. 22.00 ved tanken i Lierbyen.
Både på vanlige virkedager, men særlig natt til lørdag og søndag er det mye bråk fra ungdommer som med biler på tomgang og høy musikk holder bråk langt utover natta. Fra kl. 0300 på natterstid kommer DT og legger fra seg aviser. Fra ca 0400 kommer avisbudene med skramling, høy musikk og prating. Ble det ikke godkjent i kommunestyret at bensinstasjonen skulle flytte til Hegg toppen?
Er enig med Svein H. om at det å ha en bensinst, i tettbygd området, ikke høre hjemme i 2008.
Det følger jo bare uro rundt den.
Torsdag 13. mars 2008 14:58: Svein H T.
Jeg var antagelig for postiv. Det er klart du ha rett.
Håper Hans Petter på Statoil leser dette og tar tak.

Flere saker fra arkivet

Mye å spare på å velge riktig bensinstasjon

Liernett har kartlagt dagens bensinpriser.

Siste olje i Lierbyen

Når Statoil snart avvikler i Lierbyen, blir det slutt på olje, vask og diverse bilrekvisita mellom Kjellstad og Tranby.

STATOIL I LIERBYEN

Det at Statoil i Lierbyen blir lagt ned fra nyttår er bare trist.

NAF: Bare kjør!

NAF har sett på forbudet mot gjennomkjøring på Heggtoppen, og konklusjonen er klar: Kjør til butikkene, men ikke tilbake.

Oppgitt over politikerne

- Lokalpolitikerne bør ta seg et kurs i sentrumsplanlegging, sier en frustert Lars Kjærulff, eier av Lk Sykkel, som om kort tid låser butikken og gir opp

Lierbyen sentrum er dødt - leve Lierbyen.

Lierbyen har blitt et problembarn. Må Lier ha en by?

Lier før og nå

Bildene er tatt nederst i Kirkeveien i 1979 og 2011. I løpet av de 32 årene er mye forandret i Lierbyen.

Rømmegrøt på Solvang

Lierbyen seniorsenter arrangerer tur til Solvang ved Garsjø tirsdag 21. august.

Skolepatrulje med stort ansvar

Bil kjørte forbi køen på rødt lys og to barn tok snarveien i trafikkaoset ved Hegg skole i dag tidlig. Det skaper engstelse blant foreldre.

Stedsutvikling i Lierbyen!

Tvilsomt om det planlagte kulturhuset vil gi Lierbyen en positiv stedsutvikling og at stedet dermed vil stige opp av asken som fuglen ”Fønix”.

Konkurs på Heggtoppen

Brødgalleriet på Heggtoppen ble slått konkurs i dag, og konkursboet til Zomin Takeaway i Lierbyen er avsluttet uten dekning til kreditorene.

Uenighet om finanisiering

Det avtroppende kommunestyret vedtok enstemmig å be rådmannen legge fram en sak om et kulturaktivitetshus i Lierbyen som innebærer en mulig OPS avtale, mens mindretallet, representert ved Jannicke Solheim, ønsket primært et rent kommunalt prosjekt.

Bygges kulturhus i 2009?

- Et bredt utredningsarbeid er i gang med sikte på politisk avklaring om prosjektet kan realiseres i løpet av våren, sier kultursjef Ingeborg Rivelsrud til Liernett

Kjør utenom!

Hegsbroveien er stengt og det vil den bli i fjorten dager. Minst.

Turveien er blitt svinesti

Hestemøkk og arrogante ryttere ødelegger turveien mellom Heggtoppen og Kjellstad.

Ble ikke ferdig likevel

Nå vet ingen når det igjen blir mulig å kjøre gjennom Lierbyen.

Uklar skilting på Heggtoppen

Det rimer ikke at det er tillatt å kjøre fra Kirkeveien til Rimi, men ikke motsatt vei. De ansvarlige vet hva de vil, men klarer ikke å vise det.

Lier før og nå

Fra Heggtoppen til et stykke øst for Lierbyen går Ringeriksveien der toget gikk i 101 år.

Lierbyens ukjente perle

Elvestien langs Lierelva fra Andershaugen til Bergflødtveien.

Klart for gjennomkjøring igjen

Det ser kanskje ikke slik ut på bildet, men nå er det igjen mulig å kjøre gjennom Lierbyen.

Joseph Kellers vei, ønske om tiltak

Hallingstad skole FAU har tatt initiativ til å forbedre trafikksikkerheten på Joseph Kellers vei.

Syndere slapp billig i dag

I dag troppet politiet opp på Heggtoppen, der mange velger å overse forbudet mot gjennomkjøring.

Senterpartiet ønsker pol i Lierbyen

Begrunnelsen er at det styrker Lierbyen som kommunens sentrum.

Skjødesløs vedlikehold

Det skriver Bård E. Strand i en kommentar etter vedtaket om salg og riving av Gamle Hegg skole.

Styrker ungdomsmiljøet

Ellen Ovenstad fra Kulturkontoret ble populær blant skaterne på Hegg skole i dag.

Statoil oppgraderer toalettene

Miljøriktige og bildeutsmykkede toaletter skal trekke flere kunder til den døgnåpne bensinstasjonen ved E-18.

Gateway i Lierbyen

Fire nye turløyper ble avduket på lørdag. Varaordfører Nina E. Johnsen (tv) og kulturkonsulent Gunn Kjæraas stod for avdukingen.

Tålmodigheten på prøve?

Trafikkanter på vestsida fra Delekant og sørover, må humpe videre i sine biler ett år til, etter at Fylkets veibudsjett ikke tillot mer asfaltlegging.

Hvorfor forstår liungene mindre enn drammenserne?

UKENS PETIT: Mellom Heggtoppen og Gluggen avslører mange liunger at de ikke har fått med seg hensikten med fartshumpene.

Bedring på Heggtoppen

Security Park, som vokter parkeringsplassen på Heggtoppen, har nå endret skiltet med parkeringsbestemmelsene. Dermed er søndagsparkering trolig trygt.

Urimelig ved Rimi

Ikke sett bilen på parkeringsplassen utenfor Rimi på Heggtoppen en søndag! Noen minutter kan koste 750 kroner.

- Unnskyld, hvordan kommer jeg meg til Lierbyen?

KOMMENTAR: Kollektivtrafikken i Lier er ikke lett å forstå seg på for reisende som kommer med tog.

Lier før og nå

Klokkergården på Heggtoppen var en av Liers gamle og meget bevaringsverdige bygninger. Hva skjedde med huset?

Ikke Vinmonopol på Liertoppen

Lier har ikke behov for et nytt Vinmonopolutsalg! Vi har alle kort vei til Drammen og Asker, der det er utsalg. Dersom vi vil ha et utsalg i Lier må det være (...)

Har noen skiftet mening?

Venstre og Senterpartiet kjemper for vinmonopol i Lierbyen, Krf er mot pol i Lier, men likevel kan det bli flertall for Liertoppen i Kommunestyret når saken kommer opp 17. april.

Julestemningen inntok Lierbyen

Lørdag ettermiddag, en dag på forskudd, ble julegrana tent utenfor rådhuset i Lierbyen.

Krakk på Lierskauen?

Dette må være laveste pris på jordbær, men hvor var bær og selger?

Full retrett på Heggtoppen

Liernett tok saken, og eieren av parkeringsplassen ved Rimi på Heggtoppen ombestemte seg lynraskt. Nå blir bestemmelsene myket opp, skiltet får ny tekst, og søndagsparkering blir tillatt.

Omlegging av busstrafikken i Lierbyen

I forbindelse med graving av rør og ledninger i Lierbyen sentrum vil bussterminalen være stengt i to uker fra mandag.

Meierigården forkastes?

Arbeiderpartiet og Tone E. Svendsen (bildet) fikk flertallet i Tjenesteutvalget med seg i å utrede flere alternativer før det fattes vedtak om et kulturhus i Lierbyen

Et splittet Ap i polsaken?

- Det er ønskelig fra politisk hold og stedsutvikle Lierbyen som sentrum i fremtiden, skriver Paul Chr. Justad (Ap) i en kommentar til Liernett i dag, mens hans partikollega Bård Strand (tv på bildet) mener det er best å få polet på plass og sier derfor ja til Liertoppen

Polsaken overskygger

Kommunestyrets behandling av Vinmonopolets søknad om etablering av utsalg på Liertoppen er naturlig nok i fokus i morgen

Lierdagene 2013

Merk av i kalenderen hvis du skal se på, og begynn planleggingen hvis du skal være aktiv, for nå er det bare et halvt år igjen!

- Kulturhuset en debatt om prioriteringer!

Ingen politiker hadde sagt nei til et kulturhus i Lier hvis vi hadde hatt nok med penger, skriver Arbeiderpartiets Petter Dreier i dette innlegget.

Lier før og nå

Jernbaneundergangen like ved Lier stasjon var en effektiv stopper for høye biler og busser på vei mot Egge, Sjåstad og andre steder langs Vestsideveien.

Fartsdumper er nødvendig

30 km-skilt blir ikke alltid respektert, så her har et foreldrepar tatt i bruk andre virkemidler -

Blir det julegrantenning i Lierbyen???

Kulturkontoret i kommunen må ta skylden, om det ikke blir.

Hegg, Bakkeli og Veslefrikk klare for 17. mai

Med Høvik og Lier skolekorps i spissen var det forsmak på 17. mai gjennom Lierbyen for sentrumsbarnehagene og Hegg skole.

Gjør Europark narr av folk?

Europark ber folk lese baksiden, men det er ikke lett. Hva slags kvalitetskontroll har Europark? Burde Lier kommune, som eier plassene, reagert for lenge siden?

Vellykket åpning av Lierbyen Seniorsenter

Fullt hus og stormende jubel er et uttrykk man sjelden forbinder med Lierbyen, men i dag kom unntaket.

Kulturaktivitetshus i Lierbyen

Mulighetene for å etablere et kulturaktiviteshus drøftes i kveld på Haugestad

Under samme himmel

Dramalærer Turid J. Rivrud og musikklærer Bent Bredesen står bak en ny musikal som 9. klasse ved Lierbyen skole vil framføre under tema krig og konflikter, torsdag 14. februar

Villmannskjøring i Lierbyen og på E-18

Mens en polakk måtte helt ut på E-18 for å bli tatt for råkjøring, klarte en liung det samme midt i Lierbyen.

Åpen scene på rockeverkstedet.

Fredag 6/12 ble det arrangert åpen scene på rockeverkstedet i Lierbyen. Flere lokale band, pluss gjestene Scholastica fra Asker, og Harkaar fra Slemmestad entret scenen. Spesielt morsomt i kveld, var for meg et nytt bekjentskap ”Abstinens” fra Lierbyen skole.

La oss for enkelthets skyld si 6 000 000

Så mange skattekroner er tydeligvis lokalpolitikerne villige til å bruke HVERT ÅR på et kulturhus i Lierbyen.

17. mai i Lierbyen

Bilder fra 17.mai-feiringen på Hegg skole i Lierbyen

Polsaken avgjøres tirsdag

Formanskapet vil ha polet til lierbyen - kommunestyret avgjør.

Ledige p-plasser funnet i Lierbyen

Noen ganger er det smekkfullt på alle parkeringsplassene i Lierbyen. Da kan et nyoppdaget alternativ være kjekt å vite om. Men pass på!

1.mai arrangement i Lierbyen

Lier Arbeiderparti inviterer til 1. mai arrangement på Toget i Lierbyen.

Kjøpes på Liertoppen neste jul?

- Det er langt fram for et pol i Lierbyen, tror Bård Strand (Ap)

Parkeringshus løsningen?

Er du en av dem som har problemer med å finne parkeringsplass i Lierbyen, spesielt på en fredag ettermiddag?

Kulturhus når - om og hvor?

- Vi må løse de kortsiktige behov først, påpeker partileder Brynhild Heitmann, og som her redegjør for Krf s syn i kulturhussaken og om planene for å bygge om Meierigården (bildet)

Café LMV

Café LMV - nytt og originalt i Lierbyen

Stengt til 3. august

Det jobbes fortsatt for fullt med tyngre vedlikehold og forsterkning av kjøresbanen opp til Justadlina på Vestsideveien.

Lys i mørket

Det er lys i mørket for kulturhustilhengerne etter at rådmannens forslag om et kulturhus i Lierbyen ble utsatt i Formannskapsmøtet i kveld

Hvem får Posten?

Det er uklart om det blir Vinmonopol i Lierbyen, på Liertoppen eller om det ikke blir noe Vinmonopol i det hele tatt. Samtidig skal postkontorene i Lierbyen (...)

Energi til gunstig pris

- Vi håper anlegget vil være inntjent i løpet av ti år, sier sivilingeniør Erik Nilssen i Bioenergi AS om utbyggingen av varmesentral og fjernvarmenett i Lierbyen.

JA til Pol på Liertoppen. Leve Lierbyen.

Jeg ønsker også et pol i Lierbyen. Problemet er at ingen vil etablere et pol der nå. ”Pol-saken” i Lier er i ferd med å skalere ut av sin proporsjon. Det po (...)

Konsert på Togpuben

Aina Negaard Nilsen spiller konsert på Togpuben i Lierbyen på lørdag

Lier før og nå

I mange år lå Lierbyens postkontor nedenfor Andershaugen i Bruveien. I dag brukes tomta til lagring og parkering, og en eventuell parkmessig bearbeidelse av Andershaugen ligger langt inn i fremtiden.

Fotballturnering

Stoppen skole arrangerte onsdag den tradisjonelle fotballturneringen for bygdas 8. klassinger

Lierbyen og de harde trettiåra

Lierbyen i mellomkrigstiden er tema for John Willy Jacobsens foredrag på Senioruniversitetets møte tirsdag.

La bilen stå ---

Flere og flere velger å ta bussen, spesielt vinterstid

Tar Rådmannen feil?

Rådmannen kan ikke se at etablering av eventuelt vinmonopol på Liertoppen vil svekke sentrum som handelssenter, mens Lars Kjærulff rister på hodet --

Mintes 17. mai i Lier

Stortingspresident Torbjørn Jagland fortalte om 17. - maifeiringa i Lierbyen som gutt

På bolletoppen

- Det er ingen tvil om at folk i Buskerud liker boller

Maskebærerne foran Rådhuset

To maskebærende figurer i bronse har fått midlertidig tilhold i Lierbyen

Flyttet til Kjelstad

- Vinmonopolutsalget kunne vært en stimulans for Lierbyen, sier Lierfotografen Hanne Mossefin, mens hun ikke lenger er tilhenger av bygging av kulturhus.

Kulturhus og politikere i Lier

Innlegg fra Svein Rognlien

Full utrykning til bensinstasjon

Brannvesen og politi var raskt på stedet da det ble meldt om røykutvikling på en bensinstasjon i Lier.

Hva gikk galt med Lierbyen?

Alle spør om hva som kan gjøres med Lierbyen. Ingen var våkne da Lierbyen fikk bli som den ble, skriver Knut A. Andersen som inviterer til diskusjon og gjerne hører synspunkter

Lierbyen salsentrum - nytt luftslott i støpeskjeen?

Sitter på sidelinjen og følger en interessant politisksak om Lierbyen. Det skal bygges ny skole. I den forbindelse har noen smarte mennesker tenkt den geniale tanken som handler om å se synergier, flerbruk og god driftsøkonomi. FANTASTISK.

Ledige plasser på sirkuskurset og turen til Tusenfryd

Det er ikke for sent å finne på noe gøy i sommerferien. Den første uka i august kan du for eksempel være med på vårt sirkuskurs, og lære sjonglering, og akrobatikk. Uka etter; onsdag 11. august kan du bli med kommunen til Tusenfryd.

Hva gikk galt med Lierbyen?

- Glem drømmen om Lierbyen som handlesenter. Det er for sent å rette opp feilene. Gjør det heller triveligere for folk som allerede bor der.

Kulturminner på Bygdetunet

Den hvite postkassa med loddbok vil være på plass på søndag.

- Forsøker å bagatellisere den økonomiske situasjonen

Kulturhuset i Lierbyen - kostnad pr. 1. juli 2010 - 2 millioner kroner, skriver Lars Haugen og Arne Liudalen fra Lier FrP i dette innlegget.

Toget åpnet igjen

Ordføreren viftet med grønt flagg og blåste i fløyte, og folk strømmet inn i toget, som ble åpnet som serveringssted for tredje gang i løpet av de ti årene det har stått på gamle Lier stasjon.

Førjulsmarked

Denne helgen er det igjen førjulsmarked på Stasjonstorget i Lierbyen

Golfsett eller noe annet?

Lier voksenopplæring, her representert ved Trude Brun Homstvedt, viser noe av det som blir tilbudt på torsdagens loppemarked.

Første stikk til Lierbyen

Et flertall i Formannskapet ønsker vinmonopol i Lierbyen

Ut i jobb

Vilde Skui (14), elev ved Lierbyen skole, har arbeidsuke på Egge skole.

Hva kan det ha vært?

– For et utrent øye kan det ha sett ut som en syklist, men den muligheten kan uten videre utelukkes.

Snart er det jul igjen

Ingen førjulstid uten marked på stasjonstorget og Haugestad, mener de trofaste arrangørene.

Minipol i Lierbyen?

Styret i Vinmonopolet har bestemt at Lier endelig får et polutsalg, men formannskapsmedlem Nina Johnsen (V) vil forslå at Lier kommune må kreve et minipol i Lierbyen, dersom polet blir plassert på Liertoppen

Merkevaren musikk

Onsdag og torsdag setter niendeklassingene på Lierbyen skole opp musikalen "Drømmen" i skolens gymsal

Senterpartiet ønsker vinmonopol i Lierbyen – fortsatt!

Innlegg fra Lier Sp