Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 4f154cccabca7594cc14acd534337755

Turveien er blitt svinesti

Hestemøkk og arrogante ryttere ødelegger turveien mellom Heggtoppen og Kjellstad.

Er den gamle jernbanetraseen som nå er turvei mellom Heggtoppen ( Rimi) og Kjellstad bare for ryttere og hester?

Når hestemøkka på den asfalterte delen av gangveien når opp til anklene, må det være lov å klage.

Det er til tider verre på gangveien enn i en umåka stall, og det lukter som i en møkkakjeller.

På skilter langs den gamlejernbanetraseen er det tydelig merket at halvparten av gangveien er for syklister/fotgjengere og den andre halvparten for ryttere.

Når dette påtales til ryttere, blir en enten blåst av eller de går ut på sin side når de passerer og så inn på den nå asfalterte sykkel/gangveien igjen. Og hvorfor er det asfaltert?

Når det regner eller har, ligger hestemøkka på asfalten som en seig masse som bare sprer seg utover og setter seg gått inn i gummien på joggeskoa eller på sykkelhjul og gear.

Hestemøkka blir liggende oppå asfalten og griser til både sko og sykkelhjul.

Kommunen burde her gå inn og kreve av rideklubben rengjør etter seg, eventuelt stenger eller begrenser ridningen på denne gangveien. Det er nok av jorder på sidene av Linnesvollen, hvor det i ytterkant av jordene faktisk er mulighet til ridning.

Og det er ikke bare jeg som klager. De fleste som bruker den gamle jernbanetraseen, sier at her er det nesten umulig å gå eller sykle.

Enten blir de nesten ridd ned eller det er så mye hestemøkk, at det ikke er mulig å ferdes her.

Jeg håper kommunen setter opp forbudskilt mot ridning langs Elvestien, slik at denne ikke blir samme «svinestien».

Svein H Trogstad

Forrige artikkel:Toget er gåttNeste artikkel:
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Onsdag 4. juli 2012 12:40: Marius
Helt enig! Godt innlegg!
Onsdag 4. juli 2012 20:16: Lene
Ja ja litt hestemøkk er det jo, men ikke så ille som detsom sies her- og lukte gjør det bare forbi rideskolen med stallene.... og jeg har aldri blitt nedridd av hester, men heller av syklister i full fart.. syns ryttere til hest og de som leier er rolige og hensynsfulle jeg...og jeg er der ofte... syns dette var litt vel kritisk- er jo turvei for alle da- også hester.. forbud syns jeg er bare tull og - unnskyld meg-rimelig surmaget...
Onsdag 4. juli 2012 21:24: Anne på Landet
Mye fælt. Helt enig med Lene, sykkelistene er en mye større irritasjon. De er lydløse og kommer mye fortere en hesten. Det finnes faktisk værre ting enn hestemøkk. Så på med gummistøvler så går det nok flott:-)
Onsdag 4. juli 2012 21:47: hanne marie
Om hesten bæsjer på jorde, eller tråkker på planter på jordene ødelegger det mer enn litt hestemøkk på stien! Hvor skal rytterene ri til slutt når man skal begrense det over alt? syns stortsett det er sykelister som buser på. De fleste ryttere er hyggelig og respekterer at andre også bruker stien. Og til ryttere... det tar ikke all hverden tid å hoppe av hesten og dytte møkken ut i grøften med ridestøvelen!
Onsdag 4. juli 2012 22:40: Dag-Frode
Syklet der med sønnen min for første gang sist mandag, det er siste gang jeg sykler den veien det var møkk overalt. Syns kommunen kan stenge den veien for gående og syklister.
Onsdag 4. juli 2012 22:47: Anne på Landet
ps...det finnes en gangvei rett over jordet der, begynner og ender på nesten samme plass, å nesten fri for bæsj. Tror man kan gå barbeint der
Torsdag 5. juli 2012 01:27: NinaK
Det har sikkert blitt ekstra ille nå når det har vært mange tilreisende i forbindelse med ridestevnene, for de vet ikke om reglene rundt bruken av stien. Kanskje det må tas en opprensking ekstra hver dag sånne perioder eller at alle tilreisende blir gjort oppmerksomme på hvor de kan ri.
Torsdag 5. juli 2012 10:20: Heia hesten
Syklistene holder seg jo ellers på bilveiene. Uvant med syklister på gang og turveier.
Torsdag 5. juli 2012 16:49: Mamma på sykkel
Jeg var på sykkeltur der for en ukes tid siden. Det var ingen god opplevelse. Jeg hadde sønnen min i sykkelvogn. Det sprutet fra sykkelhjulet mitt og bak på ham. Da vi kom til Kjellstad hadde han hestemøkk fra topp til tå inklusiv ansiktet. Jeg overdriver vel ikke når jeg sier at han ikke var særlig fornøyd med starten på sykkelturen. Vi syklet ikke den veien tilbake for å si det sånn...
Fredag 6. juli 2012 14:14: Far og barn
Helt enig med artikkelen og mamma på sykkel.
Her må det ryddes opp. Hestemøkk overalt. Gang/sykkelveien bør stenges for hester under større stevner. Her står det skilt og ved inngangen til stien er det heller ikke merket at dette er noe sted for ridning.
Lørdag 7. juli 2012 21:51: Garn Nøste
Kunne ikke vært mer enig! Tidvis helt håpløst, og jeg møter ALLTID ryttere på den asfalterte biten.. som motvillig dasser over på grusen. Jeg går der ofte med barnevogn, og det er faktisk MYE møkk, og det setter seg kjærlig og standhaftig inn i samtlige hjul. Det jeg ikke forstår er at det må jo være bedre for hestene uansett å gå på grus kontra asfalt? Og hvorfor i all verden er gangfeltet fra gangveien og opp til heggtoppen fjernet? Det finnes jo ikke noe annet alternativt gangmønster? Er det meningen man skal ta vogna og ungene på ryggen og hoppe over?
Søndag 8. juli 2012 11:40: Maria
Ikke omtal alle ekvipasjer som arrogante og forferdelig fordi du møtte EN hest som gikk på stien når du vralta fra heggtoppen til kjellstad. Jeg møter ufattelig mange som ikke viser hensyn til meg og min hest selvom jeg er ydmyk og viker. Ring heller kommunen og be de rydde opp enn å bare spy ut ti faktasetninger om hestebæsj.

Det virker på meg som at noen bilister bare har fått for seg at alle hestefolk er arrogante og hester bare er maskiner som produserer bæsj -. og derfor tar de fart når de ser gå langs veien, eller på stier i skogen - Det er livsfarlig. Og Hesteulykker er ikke pent.

Så vær så snill og ta kontakt med den det gjelder - enn å bare gå rundt å HATE - Hestefolk bryr seg jo ikke om hestebæsj - så da må man jo fortelle og si i fra.
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode