Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: b18652c23235a5f75cdd0eea7fba445f

Årets siste tur?

Brua ser innbydende ut, og ingen advarer mot farene som lurer.

En gang for mange år siden sikret brua trygg ferdsel over jernbanelinjen mellom Lierbyen og Reistad. Innpå førti år senere har vær og vind tæret på treverket, som nå neppe bærer et barn som trår på et morkent sted, og slike steder er det mange av.

Jernbanen forsvant, og i førti år har brua stått uten vedlikehold. Nå er det utrygt både på og under. Rehabilitering er sikkert altfor kostbart, så den bør kanskje fjernes?

Noen sperring eller advarsel er det ikke satt opp, men på tvers av brua går det en svart ledning i rundt en meters høyde. Det er ledningen som sikrer strøm til lysstolpene langs den populære gangveien. Kjekt å vite for den som kommer så langt ut på brua uten å ha fått sitt endelige gjennombrudd.

Det knytter seg en viss spenning til "sperringen" midt på brua.

Liernett hadde søkelys på brua i sommer også, for også  da var deler av tredekket i ferd med å falle i hodet på folk. En tid etter forsvant den mest overhengende faren. Om kommunen ordnet opp eller om det falt ned av seg selv, er ukjent. Men hvis det var kommunen, så kommer det nok også før eller senere noen som tar seg av de gjenstående utfordringene.

Forrige artikkel:Knuste vinduer på Lier sykehusNeste artikkel:Sjelden sett Sylling slik?
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Onsdag 7. november 2012 15:22: M.B.K.
Auda. Flott at dere belyser faremomenter rundt omkring.

(Kommentaren er lagt inn på Facebook, der Liernetts artikler også publiseres.)
Onsdag 7. november 2012 16:28: Vidar B.
Hørte om en syklist som traff den vaieren for noen år siden da han ville passere over .. hmm er det ikke like greit at denne rives ??
Onsdag 7. november 2012 19:42: P.F.
Er ikke sikkert hvor den her er, mellom Lierbyen og Reistad? Det er ikke vår som er in bedre forfattning. Skulle være synd om de blir borte, tror den kommer langt med en strøk maling og nytt tregulv, hvis ikke jernet er gjennomrustet. De er vel ca 100 år gammelt? Hadde vært en fint skoleprojekt "Redd en kulturminne".

(Kommentar på Facebook)
Onsdag 7. november 2012 21:28: Runar
Kan ikke de som ferdes i området og bruker brua restaurere den? Kommunen (les mine skattepenger) trenger ikke gå til sånt.
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode