Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 6f19d4962cdb1edb7c0a0ca282bcda1d

Første liung over nybrua?

- Ta bilde av meg! Jeg er første liung over den nye brua, ropte Nils Bertil Kvinge. Han hadde fulgt vegvesenets oppfordring om å prøvegå Drammens nyeste stolthet lørdag.

Sammen med Unni Gohn nådde han frem til Strømsøsiden akkurat i tide til å oppdage at den forhåndsannonserte vaffelserveringen ikke begynte før kl 11.00. De to hadde droppet frokosten i håp om at rykende varme vafler sto klar til servering. På bildet over har Nils Bertil Kvinge og Unni Gohn fått kaffe av Irén Kristensen fra Statens Vegvesen. Vaflene var de visst for sultne til å vente på.

To liter røre går med til hver vaffel.

Men vafler ble det, og vaflene kom fra vegvesenets landskjente og kjempestore vaffeljern, som etter sigende må fylles med 2 liter røre per vaffel. Da holder til gjengjeld en vaffel til en halv avdeling sultne veiarbeidere.

Mange benyttet anledningen til å gå over den nye broen, som er plassert nær det gamle fergestedet Liersund, et navn det hadde i en tid da noen av Drammens nåværende vestlige deler tilhørte Lier.

Den nye broen, som er en del av fylkesvei 283, skal binde sammen sentrumsringen over Drammenselven.

Den offisielle åpningen av den 148 meter lange og 23 meter brede broen, som like offisielt skal hete Øvre Sund bru, finner sted 9. september kl 11.00.

Liers tapte elvebredd

Fra broen er det vakker utsikt over Liers tapte elvebredd. - Best var det kan hende det gikk som det gikk, tenkte vi i, likhet med Henrik Ibsen og Terje Vigen. - Gi oss en vaffel til, så skal vi glemme hele greia.

Forrige artikkel:Eiksetraområdet bestNeste artikkel:Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode