Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: ef6fbae07c8dd2f6423863272e3bf863

Forsiktig åpning på bygdetunet

Søndag 20. juni blir det offisiell åpning av historielagets sommerutstilling på bygdetunet.

- Åpning søndag 13. juni sto det i annonsen, og i vekslende vær hadde et beskjedent antall besøkende latt seg lokke til det mange trodde var den tradisjonelle åpningsseremonien med hornmusikk, tale av bygdetunformann Hallingstad og etterfølgende vafler i gjestgiveriet. Vaflene var der, og rømmegrøt var det også, men formalitetene og musikken var droppet, og døren sto vidåpen for den som ville se årets utstilling: ”Så gjør vi så når vi vasker vårt tøy”.

For egentlig åpnes ikke utstillingen offisielt før neste søndag. Da kommer ordfører og andre prominenser, da spiller musikken opp, og da går dansen lystig rundt maistangen. For da skal det feires at det er ti år siden den offisielle åpningen av Liers fremste kultursted. Samtidig skal det feires at Stiftelsen Lier Bygdetun er blitt tyve år.

Som vanlig var utstillingen vel verdt inngangspengene, og man kunne vandre blant et stort og variert utvalg av redskaper, vaskemaskiner og annet utstyr som har vært flittig brukt til vask og stell av tøy opp gjennom årene. Og i Liers minste (og nå om dagen kanskje eneste) kino vises det kortfilm.

Utstillingsgjenstandene er i hovedsak hentet fra Lier Historielags omfattende samlinger. Eldre besøkende nikket gjenkjennende til enkelte gjenstander. De yngre oppdaget trolig en ukjent fortid da helautomatiske vaskemaskiner og tørketromler knapt eksisterte i folks fantasi.

Utstillingen er åpen fra 12.00 til 16.00 hver eneste søndag frem til kulturminnedagen 12. september. Den norske Kulturminnedagens tema er i år ”Nytt liv i gamle minner”, og utstillingen på bygdetunet treffer midt i blinken.


Strykejernsamlingen på utstillingen er verdt å se nærmere på. Bildet viser bare en del av de utstilte jernene.

Forrige artikkel:Siste julebrev fra MalagaNeste artikkel:Smilte fornøyde
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode