Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 85d9d504fe8fc30f317a029abd796a08

Veien til lykkelandet går via Gamle Lier stasjon

På Per Kristian Strands nyåpnede utstilling i Galleri Perrongen kan kunstinteresserte velge mellom 31 malerier, akvareller og monotypier.

Strand, som opprinnelig kommer fra Kristiansand, har bodd i Drammen og Lier siden 1975. Han har galleri i Drammen, men denne og neste helg stiller han ut i Lier Kunstforenings lokaler på gamle Lier stasjon.

Det ble hektisk rett før utstillingsåpningen. Det dyreste bildet, Luna (15.000 kroner) kom på plass få minutter før publikum løftet fruktchampagneglassene.

- En noe uvanlig utstillingstittel (Tír na nÓg) kan oversettes med ”Ungdommens land”, sier Strand, og forklarer at tittelen er hentet fra irsk mytologi.

- Tír na nÓg tilsvarte lykkeland i andre mytologier. Det er et sted hvor man ikke ble eldre eller tapte sin skjønnhet og hvor det var musikk, kraft, liv og alle gleder samlet på et sted med evig ungdom og lykke uten ende.

Per Kristian Strand, som er utdannet grafisk designer, viser gjerne vei til sitt Tír na nÓg.

For å komme til Tír na nÓg trenger man en veileder eller en fører. Har vi forstått Strand rett, gir bildene en pekepinn om hvor lykkelandet er å finne. Motivene har han valgt fra naturen i Norge og andre steder han har likt seg, som for eksempel Færøyene.

Prisene ligger på fra 900 til 15.000 kroner for maleriene, og fra 600 til 900 for akvarellene og monotypiene.

Utstillingen er åpen lørdag 25. og søndag 26. september, samt lørdag 2. og søndag 3. oktober. Alle dagene fra kl. 12.00 til 15.00.

Forrige artikkel:Siste julebrev fra MalagaNeste artikkel:Smilte fornøyde
Flere artikler

2024 Sylling Hardcode