Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: a98d049661bad20f62708a6cb0944545

Opplev Berit Ås!

Torsdag 25. september kommer den 80 år gamle kvinnesaksforkjemperen og den første kvinnelige partileder til Papirbredden i Drammen

Da Berit Ås fylte 80 år, 10. april 2008, startet en årsturnè land og strand rundt til ca. 12 steder.

 Jubileumsturnéen "Norge rundt med Berit Ås" har vært en suksess - med mange "nye" og "gamle" tilhørere på alle arrangementene

Fra Gamle logen i Oslo, som var fylt til randen, har turen til nå gått til Nesna, Lillehammer, Fredrikstad og Bergen. Nå er det Drammens tur!

25. september kl. 18 er det arrangement i kafeen på Papirbredden, med jubileumsforelesning av Berit Ås: ”Kvinner som har tenkt – finns de?”

På Papirbredden vil vi også vise fotoutstillingen "Kvinner som har tenkt". Utstillingen ble laget som et svar på boken ”Samfunnsvitenskapelige tenkemåter” av Harald Grimen, Universitetsforlaget, hvor, utrolig nok, ingen kvinner er nevnt av de store tenkere fra Aristoteles til vår tid..

 På arrangementet kan man få hilsener i bøkene som har kommet ut om Berit Ås i år. Nordli bokhandel vil selge bøkene i pausen:

Ild fra Asker, et portrett av Berit Ås av Ebba Haslund, Pax

FORBANNAD det ¨ar jag ganska OFTA av Ami Lønnerot, Ordfront 

Første boken Vikingedotter i en trilogi om Berit liv og slekt kommer ut i Sverige i oktober.

Kvinner i alle land - en håndbok i frigjøring av Berit Ås, kommer i revidert utgave i høst, på Aschehoug.

 Professor i sosialpsykologi, Berit Ås, var første kvinnelige partileder i Norge 1973 – Demokratiske sosialister (AIK) og senere den første partileder for SV

Hersketeknikkene” er oversatt til minst 14 språk og distribuert til over 20 land. 

Den reviderte utgaven av boken Kvinner i alle land - en håndbok i frigjøring, omhandler bl.a. kvinnekultur og de 5 hersketeknikkene. Den ble rangert på 9. plass i Dagbladets liste for sakprosa som har endret Norge. Kunnskap om hersketeknikkene har nådd kvinner i mange land - fra de mer rike landene i Norden, til fattige afrikanske kvinner og urbefolkninger i Russland. 

 

Professor Berit Ås er en ettertraktet foreleser i mange land i verden, og har mottatt flere æresdoktorater og priser: Bl.a. St. Olavs orden ridder av 1. klasse og æresdoktorat ved universitet i Canada, København og Uppsala. 

 Ønskes flere opplysninger kan man lese mer på http://www.hersketeknikker.no

 Janicke Karin Solheim, kvinnepolitisk leder Buskerud SV.

 

 

 

 

Forrige artikkel:Godt nyttår! Enig……?Neste artikkel:Romjulsmusikk
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode