Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

Canada, where, or - eller Kanada, hvor

Svar på henvendelse: Til den kanadiske ambassaden og andre interesserte

De fleste liunger har fått med seg at Lier – Kanada ligger sørvest for Sylling mellom Delekant og Solbergelva. Dvs. stedets geografiske utstrekning er så vidt jeg vet ikke klart definert. Stedet er i dag kjent for det slitesterke 25 år gamle mosjonsløpet ”Kanada rundt”. Undertegnede skrev i år 2000 en ”Ode til kanada rundt”. Diktet er gjengitt i boka ”Lier år 2000”.

Thomas. I nærheten av dette stedet skal "kanadieren" ha bodd

Kanada er kjent blant skientusiaster som svært snøsikkert fra oktober til april, og stedet er utgangspunkt for turer til bl.a Nykjua. Når jeg søker historisk informasjon om Øvre Lier, bruker jeg gjerne John Willy Jacobsens bok Øverst i Lier. Jeg fant ikke noe der om opprinnelsen til navnet Kanada. Likevel anbefaler jeg sterkt alle som er interessert i Kanada og omliggende herligheter om nettopp å lese utvalgte stykker fra Jacobsens bok.

Dermed slo jeg opp i Lier bygdeleksikon fra 1997. Der leste jeg: Kanada. Området nord for Tronstad rundt Solbergdammen vest i Lier. Det er flere versjoner av bakgrunnen for områdets navn. Den mest kjente går ut på at en kremmer, som hadde vært i Canada omkring århundreskiftet, dro gjennom bygdene med kremmerkofferten sin. Han ankom området i et forrykende søvær, og skal ha uttalt. ”Dette er som å komme tilbake til Canada”. Senere ble navnet Kanada hengende ved strøket. Andre kilder oppgir at en kjøpmann på Tronstad var opphavsmann til navnet".

Jeg har fra flere hold hørt at navnet stammer fra en hjemvendt tømmerhogger som hadde vært på hogst i Canada en periode i begynnelsen av forrige århundret. Denne teorien går også  kuturprisvinner Arne Riddervold delvis god for. Han peker også ut Thomas , et sentalt beliggende sted i Kanada, der den hjemvendte tømmerhoggeren skulle ha hatt en hytte i nærheten. Men tankene er satt i sving og for mitt vedkommende streifer de innom en ungdomshelt, Aksel Sandemose. ”En sjømann går i land, Fortellinger fra labrador og Misery Harbour, er uhyggelige historier, fylte av savn, angst og umenneskelig slit, og de foregår blant nordiske nybyggere, tømmerhoggerr og sjøfolk i Canada i begynnelsen av det forrige århundret. Var det minner derfra den mystiske kanadieren sleit med når han i lyse vårkvelder stod ute på tramhella og hørte suset fra Solbergfossen.

Jeg er åpen for alle mulige korreksjoner

Historie Kanada Rundt Langrenn

12 kommentarer

Søndag 11. mars 2007 15:52: Truls Hallingstad
Navn uten naturlig forklaring blir det uvilkårlig spunnet myter om, ofte blir det myteskapte stående som evige sannheter. Kanada, og Kuba som er på Lierskogen, er navn uten sannsynlige norske røtter. Rett adresse etter gammelt for Kværner på Tranby, er Fisarudhagan, et navn like norsk som nissen. Men mytemakerne har kunnet spore det tilbake til tyrkeren Fezaro. Kjent liung?
Søndag 11. mars 2007 20:12: Thorvald Lerberg
Takk for informativ kommentar. Du legger opp til en artikkel om aparte navn i Lier.
Mandag 12. mars 2007 22:10: Truls Hallingstad
I depresjonstiden mot slutten av 1920-årene var det enorm arbeids-ledighet og store ungdomskull der mange ikke så noen som helst mulighet til å komme i arbeid og få en ussel lønn. De måtte trygle om litt til livsopphold fra Fattigkassa, den tids sosialkontor. Trolig for å spare utgifter til understøttelse på lengre sikt, vedtok kommunestyret å bevilge reisepenger til Canada for arbeidsledig ungdom. Mange reiste, få kom tilbake. Hvem ga navn til Kanada?
Mandag 12. mars 2007 22:47: Thorvald Lerberg
Truls Hallingstad. Du er inne på en uhyre spennende del av vår relativt nære historie.Jeg oppfordrer deg til å skrive en artikkel med tilknytning til f.eks Fattikassas betydning. Slk jeg kjenner deg har du en egen evne til å gjøre det meste interessant.
Tirsdag 13. mars 2007 09:39: Knut A. Andersen
Bravo Thorvald og Truls!
Kjente og ukjente stedsnavn i Lier er en nøkkel til spennende deler av Liers historie.
Her om dagen ble jeg spurt om opprinnelsen til stedsnavnet Pantegutten, men ble svar skyldig.
Kanskje Thorvald og Truls kan gjøre "Ukens stedsnavn" til en ny suksess på Liernetts allerede populære nettsider.
Tirsdag 13. mars 2007 15:15: Thorvald Lerberg
Knut A. Takk for rinteressen. Du er nok ikke helt tom for gode stedsnavn sjøl heller, kjenner jeg deg rett. Jeg skal ta en prat med Truls H. neste gang jeg treffer'n. Kanskje i solveggen på Bygdetunet?
Tirsdag 13. mars 2007 21:07: Truls Hallingstad
Pantegutten var i følge troverdige kilder en pantefullmektig som tok oppdrag fra lensmannen eller annen offentlig innkassator, etter betegnelsen "gutten" har han fått tilnavnet i ung alder, og så har det blitt hengende ved boplassen hans helt til våre dager. Men den som vil se Pantegutten bør skynde seg, for nå har skogen tatt tilbake løkka, og flyttet inn i stua som trolig er bygd i 1853 (mer)
Onsdag 14. mars 2007 17:14: Truls Hallingstad
Ved midten av 1800tallet skal det i Drammen ha vært en pantefullmektig som undertegnet med "Ole Pante". Den som kjøpte løkka i 1853 og trolig bygde der, het Ole Gulbrandsen, var født i Hallingdal 1796l, men kom til Lier fra Drammen. Hadde familie 1865 og kalles løsarbeider, bor alene på plassen i 1875. I 1900 bor Andreas Johansen i Pantegutten med kone og to sønner.
Torsdag 20. september 2007 14:24: Svend Asbjørn Sylling
Hva med stedsnavnet Steglehaugen mellom Sylling og Øverskogen?
Jeg hørte en gang en historie om opprinnelsen til dette stedsnavnet, men det var nok i stor grad muntlig overlevert. En god blanding av fiksjon og fakta som blant annet omhandlet den siste henrettelsen i Lier.
Noen som vet noe mer om stedsnavnet Steglehaugen?
Torsdag 20. september 2007 20:01: Knut A. Andersen
Om navnet Steglehaugen:

Jeg henter en mulig forklaring fra Kongsberg, der Steglet er navnet på en bydel:
"Navnet har sitt opphav i en straffe- og henrettelsesmetode som har vært kjent i Europa siden middelalderen."

Oslo har som kjent sitt "Galgeberg", og enkelte andre byer og steder har nok også latt slike stednavn leve videre selv om de barbariske straffemetodene heldigvis tilhører fortiden.
Torsdag 20. september 2007 22:39: Thorvald Lerberg
Historien om Steglehaugen slik jeg husker den. Det dreier seg visstnok om den siste henrettelsen i Lier, antakelig på slutten av 1700 -tallet. En tjenestegutt på Drag hadde satt unge på ei tjenestejente. Det passa nok gutten dårlig, for han tok livet av jenta med kniv bak låven. Han ble ført til et arrestlokale på Lierstranda, ble dømt til døden og skulle da som skikken var noen steder, halshugges på det stedet der ugjerningen var begått. Han skal før selve halshuggingen ha angret og bedt om syndenes forlatelse overfor presten. Dermed slapp han den verste form for tortur før selve øksehogget, men skal ha blitt kløpet i med glødende tenger. Deretter ble hodet satt på stake (stegel) til skrekk og advarsel. Stedet der staken ble satt, ble senere kalt Steglehaugen. Dette er hva jeg har hørt. Kom igjen, Truls
Fredag 21. september 2007 08:07: Knut A. Andersen
Mer om historien bak navnet.

Liers historie gir også mye informasjon om hendelsen som medvirket til stedsnavnet.

All tekst og alle bilder fra de seks bindene med Liers historie er tilgjengelig i søkbar versjon på www.lier.historielag.org/lierhistorie.htm

Søk på "steglehaugen" for å finne ut mer om den makabre tildragelsen i 1749.

Flere saker fra arkivet

Canada vs. Kanada

Den kanadiske ambassaden i Oslo ønsker informasjon fra Lier Historielag om stedet Kanada i Lier. Noen som har noe å bidra med?

Hvilken virksomhet i Lier stiller med flest deltakere?

Friidrettsgruppa i Sylling IF utfordrer alle virksomhetene i Lier Kommune til å stille med flest mulige ansatte i Kanada rundt. Det er sosialt, sunt og kjempegøy. Trimmerne kan løpe Kanada Rundt (6 og 12 Km) Kanada Rundt (12 Km) går fra Sylling skole om Kyllerudsvingen, Kanada, Tronstad og tilbake til skolen, mens Kanada Rundt (6 Km) går fra Sylling skole om Kyllerudsvingen og tilbake til skolen. Håper mange tar i mot denne utfordringen og stiller på Kanada rundt i år.

Gir fine naturopplevelser

Torun Hegg Jacobsen og Sven Jacob Jacobsen fra Lierbyen er to av flere som allerede har tatt frem sykkelen for å komme langt inn i Finnemarka --

Flott steindemning

Kulturminnet som utgjøres av Dammyrdammen er gedigent -

En flott demning

Til demningen ved Dammyrdammen er det ca 2,8 km å gå langs skigate eller skogsbilvei fra utfartsparkeringen ved Kanada.

Fra Kanariøyene til Kanada

Christian fra Røyken måtte ta en skitur knappe døgnet etter at han var hjemme fra Syden-ferie

Ski eller sykkel?

Finn Helge Olsen foretrakk skiene fra Kanada forrige helg og var strålende fornøyd --

Stor skiutfart

Sten Oluf Horn, med mange medaljer fra internasjonale mesterskap innen Paralympics, var en av mange som trosset snøværet i helga --

Flere rekrutter

Øystein Mørk var suveren i år, men flere nye løpstalenter dukker opp. Se bildegalleriet fra Kanada rundt.

Fornøyde skiløpere i Kanada

Løypene med utgangspunkt fra Kanada bød på gode, nyfresete løyper, og turlangrennsløperne Ragnar og Svein Hakon fikk en treningsrunde på hele 49 kilometer.

Kanada Rundt for 26. gang

I kveld arrangeres det tradisjonsrike løpet Kanada Rundt for 26. gang i Sylling

Full fart på Sylling stadion

- og fornøyde deltakere i alle klasser under årets Kanada Rundt

Strålende skiforhold

Strålende forhold møtte skiløperne i dag. I tillegg til løypene fra Kanada og ved Eiksetra er det er nå kjørt løyper både fra Gjellebekk og Kværner, melder løypebas, Anders Haverstad på løypetelefonen.

Gamle konkurrenter

TV Drammens Richard Jensen møtte en tidligere kjenning fra skiløypa under Kanada rundt ---

Bilder fra Kanada rundt

Nesten hundre stykker

Breililøypa klar

Nå kan friluftsfolket ta en tur til Breiliflaka --

Kanada rundt - bilder

Her kommer en samling bilder fra Kanada rundt 2005.

Idylliske Kårevann

Bruk sykkelen og finn Ukens kulturminnepost

Best skiforhold i Kanada

Løypebas Anders Haverstad i Lier kommune kan tilby best skiforhold i Kanada.

Fjorårets beste er klare --

Både Øystein Mørk (på bildet) og Gjermund Sørstad har trent bra foran tirsdagens duell i Kanada Rundt i Sylling

10-åringer debuterte

Fredrik Frossdal (tv) og Ole Aleksander Horn var de yngste som fullførte den lange distansen under Kanada Rundt

Så kom julesnøen

Hundrevis av skiløpere lot seg friste til å prøve skiene etter snøfallet natt til 2. juledag. En av mange fra nabokommunene, som tok turen til Canada, var tidligere storhopper Torbjørn Yggeseth fra Heggedal i Asker. – Jeg har gått mye på ski i Lier, sier Yggeseth, og forteller også om flotte turer, både fra Røine og langs løypa opp til Breili, og turer med utgangspunkt fra Solli i Asker til, blant annet, Vestergyllen med utsikt utover Tyrifjorden og Sylling.

Tur til en gammel demning

"Ukas kulturminnepost" er satt opp ved Dammyrdammen ---

Nypreparerte løyper

Det er kaldere og brukbare forhold for skientusiastene, som her ved Hvalsdammen ---

Jernmannen fra Trøgstad

Fra Bursdagsfest til seier i Kanada Rundt

Syllingløpet 2006

96 barn løp syllingløpet i strålende vær.

Ta fram skia!

Løypekjører Anders Haverstad meldte onsdag ettermiddag om fine skiforhold innover mot Nykjua og Fallet. Det varslede mildværet kan tære noe på snøen. Likevel kan skituren være sikra for de ivrigste med utgangspunkt fra Kanada.

Setterne observert i Kanada?

De to hundene, Frigg og Simba ( på bildet th), som var savnet fra småbruket på Egge er fremdeles ikke kommet til rette.

Bilder fra Kanada rundt

Flere bilder fra Kanada rundt

Rekordtilstrømning til Eiksetra og Kanada

Til tross for lite snø var det en strøm av skiløperne til løypene i Kanada og rundt Eiksetra. I Kanada telte vi over 200 biler mellom 12.00 og 13.00 på søndag. Tilsvarende antall parkerte biler var det også på lørdag. På Eiksetra var bestyrerparet Avdal/Hafslund strålende fornøyde. -- Det var som på senvinteren, med kø ved kassen, helt til vi stengte klokka 16.00, sa Turid Avdal til Lier-nett. Og æren for at skiløpere fra Asker, Røyken og hele drammensområdet trekker til Lier, må i stor grad tildeles de dyktige løypekjørerne i Lier kommune. I Kanada ble skiløperne møtt av flotte, nykjørte spor på søndag morgen.

Forbi veibommen på sykkel

Ønsker vi at naturens lyder skal vi bli overdøvet av lyden av motorkjøretøy gjennom åpne veibommer i marka eller skal syklistene være priviligerte til å gjøre dykk inn i naturen ? --

På sporet av "Lørja"

Er det lasteprammen Thyra, populært kalt "Lørja", som ligger sunket ved land litt nord-vest for Svangstrand?

En ny Grete Waitz?

Silje Bæra Hørthe fra Sylling fortsetter å imponere etter seieren i Kanada rundt

Ut på sykkeltur

Benytt helga til å nyte høstfargene, som her forbi Dammyrdammen ---

Suverene vinnere

Både Øystein Mørk eller Silje Bæra Hørthe kunne lett innkassere nye premier i Kanada Rundt i Sylling.

Nykjørte løyper etter snøfallet

- Vi har kjørt hovedløypene i dag, sier Anders Haverstad som lover mer løypekjøring i helga før skolenes vinterferie

Kanada var redningen for skiløperne

Snømangel til tross, vi telte nesten 60 biler ved parkeringsplassen i Kanada på søndag. En kar fra Drøbak dukket også opp. – Det var jo bare 35 minutter å kjøre, sa den ivrige skiløperen. De ivrigste turgåerne gir seg altså ikke. Vanskelig var det å forsere den isete løypa de nødvendige 200-300 meterne før man nådde snøen. Men med klister under skia og med ett eller begge beina i lyngen kom man seg fram på et vis.

Suveren seier igjen

- Etter rykket opp Tronstadbakkene var det ingen tvil. Øystein Mørk vant Kanada rundt med klar margin.

Skifest i Kanada på søndag

På grunn av snømangel vil årets Hauer`n og Th Haug-marsj gå fra Kanada, og Arne Christoffer Sand fra Sjåstad satser på sin sjette seier på rad.

Sju kilometer på skikortet

Sander (7) og pappa Fridtjof Myhrene fra Sylling var to av svært mange som kunne nyte de flotte løypene i helga

Sterk halvmaraton

Øystein Mørk (bildet) fra Lierskogen løp inn til en sterk fjerdeplass i sin klasse under Oslo Maraton i helga

Tilbake på gamle tomter

Frode Askekjær, sogneprest og tidligere aktiv i friidrettsgruppa i Sylling IF var en blid og fornøyd deltaker.

God skihelg!

Løypebas Anders Haverstad i Lier kommune kan tilby løyper både i området ved Eiksetra og fra Kanada (bildet) --

Løpsglede i 30 år

Månedens Blomst for mai gikk til Friidrettsgruppa i Sylling IF ved Arild Pedersen, Frances Lutken og Jens Bjørnå for fremragende miljøskapende arbeid som har gjort Kanada Rundt og Syllingløpet til en idrettsfest for alle, spesielt i de siste årene.

Møtte gamletreneren

Thomas Sørum, liung og godsetspiller, og skitrener Øivin Narjord (th) var to av hundrevis av glade skitrimmere på skauen i dag --

Nærmer seg norgestoppen

Både Silje Bæra Hørthe (bildet) fra Sylling og Veronika Blom fra Modum imponerte alle i Kanada Rundt.

Opplev Berit Ås!

Torsdag 25. september kommer den 80 år gamle kvinnesaksforkjemperen og den første kvinnelige partileder til Papirbredden i Drammen

Pokaloverrekkelsen

Årets vinner av Kanada Rundt, Øystein Mørk, fikk vandrepokalen av fjorårets vinner, Gerhard Corneliussen etter Ryeløpet sist helg.

Idrettsglede i Sylling

Det viser denne trioen som nøt godværet under Kanada rundt i går.

Fornøyde skiløpere

Knut Magnus Henriksen og Lars Hexeberg Henriksen var to av mange som prøvde de nykjørte løypene fra Kanada i dag.

Ubrøyta løype gir ro --

Det ble en god gammeldags tur for skiløperne med Breiliflaka som mål på søndag --

Noen trosset været

Veteranskiløperen Einar Riis og firbeinte Kara fra Øverskogen gjennomførte søndagsturen i fin stil.

Hauer'n og skimarsjen i gang

Også i år er Minneløpet og Marsjen slått sammen i et felles arrangement, Thorleif Haug Skifestival. Minneløpet er på 41 kilometer. Th. Haug marsjen er 35 kilometer. Begge traseene starter i Kanada i Sylling og ender opp på Spiralen i Drammen.

Fire klasseseire til Lier

Andreas Haverstad, Sjåstad/Vestre Lier IL, mest kjent som lovende lovende sykkelrytter, vant klasse 17-18 år i Ulveløpet. Men det var flere svært gode prestasjoner av lokale løpere.

Finn ukas post!

Omkring i Liers skogsmarker vil det gjennom 26 uker i sommer bli hengt opp en postkasse med ei bok oppi ---

Alle var vinnere

Unge Emil Vangen beundrer medaljen sin sammen med pappa Odd Arne og søster Anna Henriette etter Syllingløpet i går.

Hvor er de andre?

Her er "Kongen av Kanada rundt", Øystein Mørk, ensom i teten etter 3 km, i det han passerer rundkjøringa i Kyllerud

Børre Næss klar for Hauern

Landslagsmannen og vinneren av Drammensprinten fra i fjor er det store trekkplasteret blant over fire hundre og femti løpere, men en dårlig trent Arne Christoffer Sand (på bildet) fra Sjåstad/Vestre Lier regner ikke med å følge Næss til mål i Thorleif Haugs skifestival på søndag

Et turmål også for liunger --

Ukas kulturminnepost ligger i Drammen kommune, men ved flere anledninger har Liers menigheter hatt gudstjeneste i sportskapellet på Tverken.

Men hvor er egentlig Nøste?

Noen adresser selger bedre enn andre. Juks svekker imidlertid tilliten til eiendomsmeglerne, i dette tilfellet Dialog Eiendomsmegling i Drammen.

Dobbeltseier i Tromsø

Samboerparet Mari Johanne Brox og Lasse Blom, bosatt i Lier, vant begge sine klasser i halvmaraton i Stokmarknes i Nordland i dag.

Gutta på tur igjen

Naturelskerne og bokutgiverne Tom Helgesen (på bildet) og Tom Schandy gleder denne gangen turfolket med en ny turbok.

Matnyttig meningsmåling

Få 500 kroner til bruk på et av Liers mange serveringssteder! Bare si hvilket av dem du liker best.

Ensom i tet

Øystein Mørk fra Tranby stakk tidlig av fra de andre i Kanada rundt i kveld

En klassisk tur

Ukas kulturminnerpost finner du 553 meter over havet.

Turmål også for liunger

Ukas Post ligger i Drammen kommune, men ved flere anledninger har Liers menigheter hatt gudstjeneste i sportskapellet på Tverken.

Brukbare forhold

Endre Grøv fra Drammen var en av tre drammensere som var godt fornøyd med dagens skitur i Kanada

Skarpt føre og vind

Det er muligheter for en bra skitur både fra Gjellebekk innover Kjekstadmarka (på bildet) og fra Eggevollen og Kanada i dag

Bilder fra Kanada rundt

Flere bilder senere

NM-gull til Silje Bæra Hørthe

Løpstalentet fra Sylling vant juniorklassen i terreng-NM på Jessheim lørdag

En fantastisk massemønstring

- Årets skifestival minner om en gammel storhetstid for Hauern, sier Haakon Fossen i arrangementskomiteen

Snøvær og lamming

Rene januarværet i Lier, mens Eiksetras betjening måtte stenge kafeen for å ta imot små firbeinte ---

Kanada Rundt 2006

Øystein Mørk fra Tranby vant årets Kanada Rundt

Mot ei flott skihelg

Oddvar Nygaard og Arne Sand var to av skiløperne som fotograf og skribent Tom Helgesen møtte på den første skisøndagen i februar --

Fire mil med preparerte skiløyper klare

Lier kommunes løypenett er blant de beste på Østlandet akkurat nå.

Silje på landslaget

Silje Bæra Hørthe fra Sylling er uttatt til Nordisk mesterskap i terrengløp

Finn ukas post!

- Utsikten fra området ved Kraftkollen (se kartutsnitt th) er verdt hele turen opp, skriver trimgeneral Arne Ask i Lierbygda O-lag

Beautiful Eastbourne

Også i sommer er 9. klassinger fra Lier i Eastbourne, "solfella i sør" som stedet gjerne kalles.

Fine skiforhold

Løypekjørerne i Lier kommune kan tilby 11 mil med løyper, og det er målt snødybder helt ned til 55 cm. Det gleder skiløperne.

Se Lierdalen fra Hørtekollen

Ukas kulturminnepost finner du hvis du tar en tur opp til toppen på en av Liers eller mest kjente landemerker ---

Lier før og nå

Da bildet ble tatt, lå en fritidsbåt i vinteropplag i en fredelig bukt ved Frydenlund på Lierstranda. Nå er det salatproduksjon, tog og parkering på stedet.

2530 besøk på "Ukas post"

De enkle turmålene som liungene kunne nå i sommer, ble en stor suksess.

Fra Hyde Park til Kanada

Hjemme i Sylling på juleferie, fikk endelig Arne Martin Moen (tv), som jobber i London, prøve seg på godt vinterføre sammen med faren Truls Moen.

Deltatt 22 år på rad

- Jeg var ikke med fra starten i 1981, men jeg har ikke stått over en eneste gang siden, veteranen Ole Bjørn Braathen fra Egge som vant klasse M 50-54 i Kanada Rundt

Gjentok fjorårsbedrifen

Øystein Mørk fra Tranby sørget for lokal seier i Kanada Rundt i kveld

Fine skiforhold lokalt i påsken

- Anders Haverstad har kjørt på snø i Dritabakkane, og det er fin-fine skiforhold, sier Truls Hafslund på Eiksetra optimistisk til Liernett , og han byr på tradisjonell frokost med egg, bacon og kaffe på Skimten 1. påskedag.

Trim i marka i 35 år

Trimutvalget i Lierbygda O-lag inviterer liungene til en ny sesong med turorientering.

Skitur er mulig

Til tross for små snømengder har Anders Havestad (på bildet) og hans mannskap i Lier kommune klart å pakke noe snø slik at de ivrigste skiløperne kan prøve seg i helga.

Lier før og nå

"Du fikk ikke pizza på Saga Kafé" het en film som ble vist på sommerutstillingen på Lier Bygdetun for noen år siden. Men hvor lå den en gang så kjente og populære kafeen?

Bli kjent i Merenmarka

Arne Ask forteller her om Ukas post som ligger på setervollen Haskollsetra ---

Lierhistoria bit for bit – pensum for liunger

Det fins en evighetsmaskin et sted i Lier, antakelig på Vestsida. Det er jeg overbevist om etter å ha lest årboka til Lier historielag

Mildere i høyden

Deler av Breililøypa er nå klar og bør friste flere skiløpere til tross for svært lave temperaturer ned i bygda --

Månedens blomst til Signe Eira

Tidligere leder av Lierdagskomiteen, Signe Eira, betyr svært mye for en gruppe kvinner i Lier --

Jo, da skiføre fins ---

Løypene inn mot Nykjua og Fallet fristet dette trekløveret, Stine Moen, Kjersti Helgesen og Jan Asgeir Hansen, her ved en relativt godt besatt parkeringsplass i Kanada

Prøvde de nye skiene

Ingvild på fire og et halvt måtte prøvde skia på nyttårsdagen. Kanskje har hun skigleden i blodet. Den unge skiløperen har røtter fra samme gården som Bente Skari.

Stor løpsfavoritt

Mye tyder på at situasjonen blir den samme for Øystein Mørk i morgendagens Kanada Rundt i Sylling, som i fjor. Da så han ikke mer til konkurrentene i det han passerte Kyllerud.