Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: cf54899560cb48c0f5b4acb0bfa27882

Lier før og nå

"Du fikk ikke pizza på Saga Kafé" het en film som ble vist på sommerutstillingen på Lier Bygdetun for noen år siden. Men hvor lå den en gang så kjente og populære kafeen?

Saga Kafé er for lengst borte. Det mest "historiske" på bildet, som er tatt i juli 2011, er de to gamle bilene. De er sannsynligvis gamle nok til at de kunne vært med på det eldste bildet også.

Det eldste bildet er denne gang hentet fra Lier Historielags kalender. Historielaget har utgitt kalendere i mer enn et kvart århundre, og det er Truls Hallingstad som i alle år har vært ansvarlig for de meget informative bildetekstene.

Bildet er rundt femti år gammelt. Det er hentet fra Lier Historielags kalender for 2003. Her er litt av omtalen av kafeen:

Saga Kafe var et kjent og kjært mål og stoppested for de veifarende på Sørlandske hovedvei Rv 40; men også for lokalbefolkningen i Lier som søkte til denne tidlige veikroa for å se på trafikken og få seg noen forfriskninger, etter arbeidstid en hverdagskveld eller en søndag ettermiddag.

Bildet fra omkring 1960 viser kafeen slik den lå ved veien like nedenfor Liertoppen, der det nå kalles Modulbygg. I dag ville Alpharmas pillefabrikk dominert bakgrunnen mellom trærne.

Kafeens navn hadde sammenheng med at det tidligere hadde stått ei sag på tomta.”

Beliggenheten ved hovedveien mellom Drammen og Oslo ga mye av kundegrunnlaget. Kafeen ble drevet til 1962. Noen få år senere forsvant gjennomgangstrafikken over på den nye motorveien.  Bare Lierkroa klarte å holde det gående ved gamleveien.

I dag kan sultne veifarende velge mellom flere spisesteder i nærheten av stedet der Saga Kafé en gang lå, ikke minst i matrekka på Liertoppen, som ligger noen hundre meter unna. 

Forrige artikkel:Eiksetraområdet bestNeste artikkel:Fortsatt utrygg søndagsparkering på Heggtoppen
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode