Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: ca85bf4c19e6506b0c32a8b287bf1edc

Liers eldste nettsted?

Forrige mandag feiret det lokale nettstedet Sylling.no 10 år

7. juni 2000 kom Sylling.no på nettet for første gang. Helt tilbake i 1998 hadde jeg en egen hjemmeside for Sylling, men det var først i juni 2000 nettadressen Sylling.no ble tatt i bruk og det ble en strategi bak det hele.

Allerede samme år lanserte Sylling.no en gratis e-posttjeneste hvor alle kunne få hvasomhelst@sylling.no. Tjenesten ble straks populær og det tok ikke lang tid før det var flere hundre registrerte brukere. Med på laget var fire lokale sponsorer, for det å drive nettsteder den gang var en noe dyrere affære enn hva det er i dag. I alle fall for en 17-åring.

Etter et par år utviklet jeg et eget publiseringssystem for nyheter, det samme systemet som faktisk ble tatt i bruk på Liernett i 2003, den gang Liernett.no var Lier-Nett.no.

Rundt samme tid kom Sylling-Snakk på nett. Sylling.no hadde allerede fra starten i 2000 en gjestebok, men Sylling-Snakk tok over for denne. Sylling-Snakk var en såkalt shoutbox, en enkel tjeneste som gjorde det mulig å legge igjen korte beskjeder (maks. 200 tegn). Noe lignende hva mikrobloggtjenesten Twitter begynte med i 2006.

Sylling.no var tidlig ute med flere ting enn bare gratis e-post og shoutbox. Allerede det første året hadde Sylling.no et interaktivt kart over bygda, hvor man valgte et sted og fikk opp stedet markert med et tydelig rødt kryss. Dette kartet var faktisk tegnet for hånd med penn for deretter å bli skannet inn.

Sylling.no var også tidlig ute med å vise temperaturen i Sylling, lenge før slikt var offentlig tilgjengelig fra blant annet yr.no. Nå i ettertid kan jeg røpe at den temperaturen som ble vist ikke var helt korrekt. Hemmeligheten var at vi hentet temperaturen for Drammen og Hønefoss fra et amerikansk nettsted og presenterte gjennomsnittet av disse to. Bygda Sylling ligger som kjent midt mellom Drammen og Hønefoss. Og for å gjøre det hele mer troverdig ble det lagt til en tilfeldig desimal.

Vinteren 2004 fikk jeg med meg min barndomsvenn Arne Martin Moen, og sammen prøvde vi å holde liv i nettstedet så godt vi kunne. Bildet overfor er fra markeringen av 5 år i 2005, på selveste 100-årsdagen for unionsoppløsningen.

- Vi får hele tiden klager på at det er få og dårlige nyheter på sidene våre, sa vi til Lierposten sommeren 2005.
- Men sannheten er at ingen av oss har tid til å følge opp mer enn det vi gjør. Derfor sluttet vi konsekvent å bruke ordet ”nyhet” på sidene våre, og bruker nå bare begrepet ”oppslag”, sa Arne Martin og jeg den gang. Da hadde ingen av oss bodd fast i Sylling på tre år.

10 år ble markert ved at helt nye nettsider ble publisert 7. juni 2010, etter at nettstedet hadde hatt noe begrenset innhold en periode. I stedet for å fokusere på produksjon av eget innhold har vi nå valgt å integrere Sylling.no med Liernett, med vekt på at Sylling.no nå er et nettsted, mens Liernett er en nettavis. Nå vises blant annet alt Sylling-stoff fra Liernett på Sylling.no. Og Sylling-Snakk er tilbake i ny og forbedret utgave.

Det ligger fortsatt store mengder innhold i arkivet som ikke har kommet med i den nyeste utgaven ennå.

Nedenfor ser du noen av de tidligere versjonene av Sylling.no:


En forløper til Sylling.no kom i 1998.


Slik så den første utgaven av Sylling.no ut, sommeren 2000.


Allerede fra høsten 2000 kom den velkjente blåfargen inn, og den har blitt beholdt siden.


Sylling.no i 2002, da bredbånd til Sylling var et hett tema.


Den nyeste utgaven av Sylling.no, datert juni 2010.


Noen av de mest trofaste brukerne feiret nettstedets 5 første år i juni 2005.


Det formelle var ikke så nøye, og regnskapet ble som oftest ført på post it-lapper i de sene nattetimer, for deretter å bli skannet inn og arkivert.

Forrige artikkel:Siste julebrev fra MalagaNeste artikkel:Smilte fornøyde
Kommentarer fra leserne til denne artikkelen
Tirsdag 15. juni 2010 08:34: Liungen
Bra jobba! Sånt burde kvalifisere til kulturprisen.
Mandag 21. juni 2010 09:23: Geir Nilsen
Artig å lese om Sylling.no's 10 første år. Imponernede hva du/dere har fått til på nett - lykke til videre!
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode