Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 08bf921147a98758d34d600bb86eba4e

Jernaldergroper registreres i Sylling

På vei til jobben i dag, møtte jeg en arkeolog. -Har du en kost?, spurte han, - vi skal grave litt på jordet nedenfor. Jordet det dreide seg om var det nedenfor Valstadhaug, og målet med gravingen var registrering av jernaldergroper.


Kjell E. Sønsterud (Buskerud fylkeskommune) og Ole Christian Lønaas (Oldsaksamlingen)

Kjell E Sønsterud fra fylkeskommunen, og Ole Christian Lønaas fra oldsakssamlingen var ved denne anledningen ute for å registrere jernaldergroper. På jordet det her er snakk om, skal det bygges hus. Dette er siste mulighet for registrering. Uten å kunne si noe sikkert, mener de det her er snakk om rundt 1500 år gamle kokegroper.

Man vet ikke hvor lenge det har vært bosetting i Sylling, men mener gropene det her er snakk om ikke er de eldste. Gården det her er snakk om, er i sin tid skilt ut fra Sylling gård. - Det er sikkert mye vi ikke har oppdaget på ryggen mellom Sylling gård og kirka, sier Sønsterud. Grunnen til at nesten ingen funn er registrert i Sylling, er nok at det har vært forholdsvis liten boligbygging.

Kokegroper fra jernalderen er ingen sensasjon, i alle fall ikke i følge de som gravde i dag. Da er nok gravhaugene sør i bygda mer interessante. Kokegropene består stort sett av kull og stein. Jeg fant dem alikevel interessante, og kommer nok til å kikke en tur i kveld også (Ikke for å lage mat). Gravingen er avsluttet, og alle interesserte kan sikkert ta seg en tur.

Forrige artikkel:Neste artikkel:Liernett - Trenger vi ei internettavis i Lier?
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode