Nettavisen Liernett ble utgitt av selskapet Liernett DA fra 1. januar 2003 til 31. desember 2012.

Liernetts rikholdige arkiv blir fra 2014 tilgjengeliggjort og driftet av Sylling Hardcode v/ Svend Asbjørn Sylling.

Redaktør:

Daglig leder:

Redaksjon og administrasjon:

longLasting: 78e91707fc3eb218d98e6294f2e97fe5

Rock on the top of another Rock

For tre år siden ble kunstnerne Fishli & Weiss engasjert av Statens Vegvesen.

Oppdraget var å skape en kunstnerlig merkestein for den nasjonale turistvegen over Valdresflya. Etter å ha gjort flere turer på fylkesveg 51 over Flya, fant de to kunstnerne endelig to store steiner. Og ved hjelp av ei kjempekran fra Vestkran på Sotra, ble den ene steinen løftet opp på den andre steinen. Krana som ble brukt til dette løftet var så tung at den måtte transporteres opp på Valdresflya i flere deler, og en annen kran måtte til for å få løftet delene på plass. Og bare ett løft skulle til for å få plassert den ene steinen, som veier 93 tonn, opp på den andre steinen, som geologer har garantert vil tåle vekten av steinen som ligger øverst.

Så vidt jeg kunne se da jeg var oppe på Flya forleden dag, ligger den nederste steinen så støtt at den sikkert vil ligge der den nå ligger til evig tid, Men den øverste steinen, som bare hviler med tre punkter på den andre steinen, vil neppe ligge ubevegelig til dommedag; for synet av denne steinen fikk meg til å tenke på en tur Kari og jeg hadde opp sørsiden på Besshøe for ett par år siden: Det er bratt der og jeg tok et tak i en stor stein jeg trodde lå fast på underlaget, men det gjorde den ikke, og hadde ikke Kari som kom et stykke bak, reagert kjapt og hoppet til side da jeg ropte se opp! så kunne det i verste fall endt med at det hadde blitt Karis siste tur og at jeg hadde blitt singel på mine gamle dager.

Peter Fischli håper skulpturen vil skape undring, og det vil den sikkert gjøre; En hytteturist fra Fredrikstad spurte meg forleden dag om det hadde skjedd noe interessant her oppe siden sist han var på hytta, og jeg svarte ja,- at nå kan man, hvis man drar opp på Valdresflya, se kunst for spesielt interesserte. En times tid senere mottok jeg en sms fra ham med følgende tekst:" Mener du de to steinene?"

Men fredag 21. september skal Nasjonal turistveg Valdresflya åpnes, og da vil Peter Fischli fortelle om ideen og tankene bak å plassere en stor stein oppå en annen stor stein; men det spørs vel om kunstneren klarer å overbevise alle fremmøtte om at det de ser ikke er to steiner, men ett kunstverk.

Forrige artikkel:Løperfest under KraftkollenNeste artikkel:- Må slurve mindre
Flere artikler

2023 Sylling Hardcode